Dick oválná ocílka 30 cm limitovaná edice - 240 let Dick

Kód: 4375863305
Novinka
Neohodnoceno
Značka: F. DICK
4 860 Kč 4 017 Kč bez DPH
Skladem u dodavatele
Můžeme doručit do:
6.5.2019

Unikátní ocílka F. DICK k jubilejnímu 240. výročí založení společnosti. Vyrobeno jen 500 kusů. Dubová rukojeť s historickým designem. Dickoron safírový tah pro sametově jemné ostření. Oválný tvar ocílky. Dárkové balení.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Počátky založení firmy Friedr. Dick sahají až do roku 1778, kdy se specializovala na výrobu pilníků. Od začátku hrála kvalita jejich výrobků hlavní roli a idea udržet vysoké standardy zpracování každého produktu se přenesla až do současnosti. Kvalita výrobků byla na takové úrovni, že firma nejen přetrvala veškerá období historického vývoje dějin, nýbrž expandovala a inovovala své produkty a se svým sídlem v Deinzisau dosáhla světového věhlasu. V roce 2018 oslavila 240 výročí. 145 let zkušeností výroby ocílek vytvořilo z firmy Friedr. Dick absolutního profesionála v oboru ostření a broušení. Produkce ocílek, skládající se z tradiční manuální práce a moderních výrobních postupů a technologií, je rozhodujícím faktorem nebývalé kvality a funkčnosti výrobků tradičně známých svou frází "made in Germany". K 240 letům výročí založení firmy a 145 letům výroby ocílek byl vytvořen speciální limitovaný model ocílky.

friedrich-dick-ocilka-limitovana-edice-240-let

 

Na co použít ocílku Dick?

I ten nejlepší nůž ztratí v průběhu času svou původní ostrost, proto je nezbytné o své nože náležitě pečovat průběžným broušením. S použitím správné techniky a ocílky od značky DICK bude broušení nožů snadné.

Vlastnosti ocílky:

  • speciální DICKORON safírový tah pro sametově jemné ostření
  • profesionální kované ocílky jsou vyrobeny z jednoho kusu kvalitní oceli
  • vysoce kvalitní ocel s tvrdostí 65 HRC
  • rukojeť je nárazuvzdorná 
  • značka kvality - logo trojzubce, město zhotovení, rozměr a řada ocílky
  • kvůli šetrnosti doporučujeme ruční mytí.

 

Parametry ocílky:

  • délka: 30 cm
  • tvrdost ocílky: 65 HRC
  • zrnitost: J 100 (slouží k oživení a uhlazení ostří)
  • materiál: chromovaná nerezová ocel

 

Výhody a nevýhody ocílky F. Dick:

Ideální pro fanoušky značky i jako sběratelský předmět
Dubová rukojeť s historickým designem
 DICKORON safírový tah pro sametově jemné ostření

 Vyrobeno jen 500 kusů. brzy nebudou k dispozici

 

 

Pokud si nevíte rady s výběrem vhodného nože pro Vaše potřeby nebo jako dárku pro Vaše blízké, neváhejte nás kontaktovat na emailu: obchod@bavimevarit.cz nebo  telefonním čísle: +420 773 751 656. 

Mytí nožů

Aby Vaše nože zůstaly co nejdéle ostré a plnily tak svou funkci správně, doporučujeme umývat nože teplou, mýdlovou vodou po každém použití a hladkou houbičkou. Opláchněte a osušte utěrkou. Nože s dřevěnou rukojetí nedoporučujeme umývat v myčce. Nenechávejte nože ve dřezu v mokru. Čím lépe se o své nože budete starat, tím déle vám vydrží.

Skladování nožů

Nože skladujte v blocích na nože nebo na speciálních magnetických lištách. Důležité je, aby nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze - nikoliv vertikálně (ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu se špalkem) s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené.

Broušení nožů

Po delším používání nože se jeho ostří ztupí. V případě nutnosti přebroušení ostří můžete použít brousky Wüsthof. Opatrně protáhněte nůž brusnou drážkou a ostří bude opět obnovené. V naší nabídce máme také výborné brousky Anysharp.

Zkušení uživatelé mohou k broušení nožů také použít brusný kámen.

Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě můžete použít použijte ocílky. Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením. Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří, jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně.

jak brousit nože kované nože wusthof pomocí ocílky

Tvrdost nožů

Obecně platí, že čím tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit. Čepel nože je sice křehčí, ale o to má delší tvrvanlivost ostří. Podle normy má být tvrdost kvalitních kuchyňských nožů 52 až 58 HRC (zkouška tvrdosti podle Rockwella - zkouška probíhá při zatěžování silou 1471 N). Speciální japonské nože mohou mít tvrdost i přes 60 HRC. Je třeba vzít na vědomí, že tvrdost sama o sobě nevypovídá o pevnosti nebo schopnosti nože udržet ostří. Například kovaný nůž o stejné tvrdosti bude držet ostří mnohem lépe než nůž nekovaný.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Ostření nožů
Záruka: 2 roky
Tah ocílky: Safírový
Tvar: Ovál
Typ produktu: Ostření nožů

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Rodinná firma Friedrich Dick vyrábí nože již od roku 1778. Spojením německé preciznosti, tradičních výrobních postupů a nejmodernějších technologií vznikají vysoce kvalitní nože pro každý účel a řez v několika produktových řadách.

Nejoblíbenější a nejširší řada je Premier Plus. S touto řadou můžete růst od vyučení po letitou praxi šéfkuchaře. Velmi zajímavá je také řada Red Spirit.Firma Friedr. Dick se sídlem v Deizisau je v mezinárodní konkurenci již několik staletí známá jako úspěšný švábský výrobce precizních nástrojů. Nože, pilníky, speciální nástroje a brusky se zde vyrábí již přes 225 let v té nejvyšší kvalitě. Světového věhlasu dosáhl tento výrobce díky jejich dlouhé životnosti spolehlivosti. Všechny výrobky se vyznačují klasickým designem, zohledňujícím funkčnost a vysokou kvalitu.

Ve firmě se nepřetržitě pracuje na dalším vývoji těchto výrobků, které vznikají spojením tradičních výrobních postupů a nejmodernějších technologií, při zachování té nejvyšší kvality. Poznatky od zákazníků a vlastní nápady zaměstnanců F. Dick se posléze odrážejí v tradičně vysoké kvalitě výrobku. 

V tradici klasických kovaných kuchařských nožů jsou série od firmy Friedr. Dick známy svou špičkovou kvalitou a dokonalým provedením. Jejich svět se točí kolem řezání a ostření. Nože Dick Vám nabídnou skutečný zážitek plynoucí z jejich perfektního a citlivého použití. Tyto nože se snadno vedou a zanechávají velice čistý řez.

Výrobní postup kovaného nože

Pro výrobu kovaného kuchařského nože je potřeba přibližně 45 různých výrobních kroků. Nože jsou ukovány z pevného kusu chrom molybdenové oceli, čepele jsou kaleny speciálním postupem na 56˚ Rockwellů. Nejdůležitější pracovní postupy jako je broušení a kalení, kontrola jakosti jakož i slitin oceli, určují vysokou kvalitu těchto nožů.

Nože značky F. Dick používá i světoznámá kuchařská TV hvězda Mario Kotaska.

f-dick-kuchynske-noze