Filetovací nože

4 položek celkem
Nůž na lososa 29 cm výbrus, Wüsthof Gourmet
1 364 Kč bez DPH
1 650 Kč

Nůž na lososa Wüsthof Gourmet - výbrus s délkou čepele 29 cm. Tvrdost 56 - 57 HRC.

WU4541
Nůž na lososa 29 cm, Wüsthof Gourmet
1 025 Kč bez DPH
1 240 Kč

Nůž na lososa Wüsthof Gourmet s délkou čepele 29 cm. Tvrdost 56 - 57 HRC.

WU4540
Filetovací nůž 16 cm, Wüsthof Gourmet
843 Kč bez DPH
1 020 Kč

Filetovací nůž Wüsthof Gourmet pro přípravu křehkých ryb s extra tenkou pružnou čepelí, dlouhý 16 cm. Tvrdost 56 - 57 HRC.

1035049116
Filetovací nůž 20 cm, Wüsthof Gourmet
1 025 Kč bez DPH
1 240 Kč

Filetovací nůž Wüsthof Gourmet pro přípravu křehkých ryb s extra tenkou pružnou čepelí, dlouhý 20 cm. Tvrdost 56 - 57 HRC.

WU4618

V čem se filetovací nůž liší od ostatních nožů? Zejména tím, že jsou tenčí, štíhlejší a proto i pružnější. Maso ryb je méně pevné a kompaktní než maso ostatních zvířat, proto je nutné, aby nůž do ryby vnikal s co nejmenším odporem. Díky vyšší flexibilitě čepele, můžeme snadno oddělit maso od kůže a bez velikých ztrát oddělit páteř.

Filetovací nože - úzká a ohebná čepel tohoto nože umožňuje snadné filetování a odstraňování kůže a kostí z masa ryb.

Správně nafiletovat rybu už nemusí být problém. Každá ryba se zpracovává kapánek jinak, proto je vždy nutné, najít si postup – např. na internetu. Poté už jen potřebujete rybu, dobrý filetovací nůž a můžeme se pustit do díla. 

Ryby jsou velice oblíbenou, a hlavně zdravou pochutinou. Pokud si je s oblibou pořizujete, jistě moc dobře víte, že je potřeba je nejprve důkladně opracovat a připravit k další úpravě. V tomto směru se vám nepostradatelným pomocníkem stanou filetovací nože. Praktická kuchyňská pomůcka, která nabývá dosti obdobných podob.

Ano, filetovací nože si můžete zakoupit v nejrůznějších velikostech, vždy se však setkáte s jasně daným tvarem a charakteristickým provedením. Bude to delší úzká čepel, se kterou vám půjde proces filetování, jako od ruky. 

Jestliže se v kuchyni pohybujete často a rádi zpracováváte ryby, pak byste rozhodně neměli šetřit na nekvalitním kulinářském náčiní. Volte kupříkladu nože Wusthof, jež se vyjímají svou precizností. Vybírat si můžete z profesionálně kovaných výrobků, které jsou opatřeny ergonomickou rukojetí. Jejím hlavním výrobním materiálem bude syntetický plast s důrazem kladeným na vyšší odolnost.

Ve prospěch produktové nabídky filetovacích nožů Wusthof hovoří i fakt, že jde o optimálně vyvážené nože, což přispívá k pohodlnější a méně namáhavé práci. S takovými noži budete schopni filetovat ryby dlouhé hodiny.

 

Filetovací kuchyňské nože jsou velice specifickou záležitostí, nicméně jejich prodej v posledních letech narůstá. Zřejmě to souvisí s trendem zdravého stravování a obecnou ochotou Čechů jíst více ryby, než tomu bylo v minulých letech. Filetovací nůž je štíhlý a ohebný, jeho čepel lze do strany ohnout až do 45° bez poškození (ohnutí) čepele. Při filetování ryby se špička nože bokem dotýká pracovní podložky, zatímco druhou rukou (dlaní) přidržujeme filet, a pouze při řezu můžeme tlakem na nůž přesně vézt linii řezu mezi kůží ryby a masem. Tvar filetovacího nože a jeho vybroušená pata ostří, je velice podobný vykošťovacímu noži, a proto jej lze použít i na vykošťování.