Santoku nože

Nejprodávanější

four star set santoku spikovaci
 
3 800 Kč
(3 140 Kč bez DPH)
Nůž Santoku 17 cm s výbrusem, Wüsthof Epicure
ZDARMAZDARMA
 
4 379 Kč
(3 619 Kč bez DPH)
2 položek celkem
four star set santoku spikovaci
3 140 Kč bez DPH
3 800 Kč

Set dvou kuchyňských nožů prestižní německé společnosti Zwilling J. A. Henckels modelové řady Four Star. Sada pečlivě sestavená tak...

A0075140
Nůž Santoku 17 cm s výbrusem, Wüsthof Epicure
ZDARMAZDARMA
3 619 Kč bez DPH
4 379 Kč

Nůž Santoku 17 cm z nejnovější řady luxusních nožů Wüsthof Epicure s doživotní zárukou. Tvrdost 58 HRC.

WU3983

Pro lepší přehled a snadnou orientaci jsme pro Vás rozdělili nože F.Dick a Zwilling do kategorií dle vlastností a použití.

Japonské a čínské nože - klasické japonské nože na maso a zeleninu santoku. Nože santoku se vyznačují tenkým ostřím s kuželovou špičkou.

Santoku nůž má původ v asijské kuchyni. V překladu znamená „nůž tří ctností". Díky své nízké váze, tenké čepeli a široké špičce dokáže krájet velmi úzké a malé tvary. Tento nůž oceníte při krájení cibule, rajčat a jiné zeleniny. Santoku nůž představuje jeden z mnoha druhů japonských nožů, přesto je zaměňován za všeobecný název „japonský nůž”.

Sushi, rýže, nudle, kachna, syrové ryby, krevety, řasy,…… to vše vás může napadnout, když slyšíte o čínské či japonské kuchyni. Ale co ještě neodmyslitelně patří k asijské kuchyni? Jsou to nože a sekáčky, které podle tvaru čepele poznáte na první pohled. Čínské a japonské pokrmy jsou z převážné části připravované z čerstvé zeleniny, masa a ryb. Příprava je velmi rychlá – vše nasekat a opéct ve velké pánvi Wok. Nejznámější čínský nůž je Santoku, který má velkou a pevnou čepel a má univerzální použití. Nůž Nakiri svým tvarem připomíná spíš sekáček na maso a má též všestranné využití. Nůž zvaný  Yanagiba je štíhlý a špičatý a používá se zejména na krájení tenkých plátků sushi a saschimi.

Japonský typ nože NAKIRI - tradiční nůž na zeleninu. Výška nože Vám umožní nakrájenou surovinu nabrat na čepel a přenést do hrnce či pánve.

Japonský typ nože YANAGIBA - tradiční nůž určený k filetování ryb. Má jednostranné  tenké ostří zajišťující čistý a jemný řez. Proto je vhodný k přípravě Sushi a Sashimi.

Japonský typ nože DEBA - tradiční nůž na ryby a maso. Má jednostranné silnější ostří uzpůsobené ke snadnému vykosťování.

Nůž SUJIHIKI je nůž s dlouhou úzkou a tenkou čepelí tvaru vrbového listu, která lehce proniká krájeným materiálem. Díky své délce a možnosti oddělení materiálu jedním řezem, který je velmi hladký, zachovává integritu a čerstvost krájených potravin. Sujihiki lze doporučit především na sushi, sashimi, velké pečeně, a jiné druhy masa a ryb, ale může být také použito pro krájení tenkých plátků zeleniny. Kratší modely se často používají jako pomocné a loupací nože. Sujihiki je oboustranně broušený nůž západním stylu, ekvivalent tradičního jednostranně broušeného Yanagiba.

Nůž Gyuto je univerzální šéfkuchařský nůž, vhodný pro krájení masa, ryb a zeleniny. Díky tenké čepeli jsou tyto nože ostřejší a své ostří si zachovávají mnohem déle než většina západních kuchařských nožů.