Japonské a čínské nože (Santoku, tanto, gyutoh, sujihiki, nakiri, yanagiba

Nejprodávanější

Nůž japonský 17 cm výbrus, Wüsthof Ikon
ZdarmaZdarma
 
4 000 Kč
(3 306 Kč bez DPH)
Detail
four star santoku 18 cm
2 910 Kč –35 %
Akce
Ihned k odeslání (1)
Původně: 2 910 Kč  (–35 %)
1 890 Kč
(1 562 Kč bez DPH)
Detail
71 položek celkem
F. Dick ActiveCut Santoku,se speciálním výbrusem 18cm Černá
1 339 Kč bez DPH
1 620 Kč

Nůž Santoku se speciálním výbrusem F. Dick s délkou 18 cm z kované série klasických tvarů Active Cut.

F. Dick 1905 Santoku se speciálním výbrusem 18cm Černá
ZdarmaZdarma
2 157 Kč bez DPH
2 610 Kč

Nůž Santoku se speciálním výbrusem F. Dick s délkou 18 cm z exklusivní designové série 1905.

Nůž japonský 17 cm výbrus, Wüsthof Gourmet
1 289 Kč bez DPH
1 560 Kč

.

F. Dick 1893 Santoku se speciálním výbrusem 18cm Černá
ZdarmaZdarma
5 983 Kč bez DPH
7 240 Kč

Nůž Santoku se speciálním výbrusem F. Dick s délkou 18 cm z estetické damašské série 1893.

F. Dick Premier WORLDCHEFS Santoku  18cm Perleť
ZdarmaZdarma
2 413 Kč bez DPH
2 920 Kč

Nůž Santoku F. Dick s délkou 18 cm z jedinečné hygienicky a antibakteriálně zaměřené série Premier WACS.

F. Dick 1778 Santoku ze série 1778 18cm
ZdarmaZdarma
10 628 Kč bez DPH
12 860 Kč

Nůž Santoku F. Dick s délkou 17 cm z kované, limitované jubilejní série 1778.

cinsky kucharsky nuz sekacek dick na krajeni ze serie red spirit v delce 18
3 066 Kč bez DPH
3 710 Kč

Extrémně ostrý čínský kuchařský nůž na krájení F. Dick s délkou 18 cm z inspirativní série Red Spirit je určen pro opravdové...

cinsky kucharsky nuz sekacek dick na sekani ze serie red spirit v delce 18
3 066 Kč bez DPH
3 710 Kč

Extrémně ostrý čínský kuchařský nůž na sekání  F. Dick  s délkou  18   cm  z inspirativní série  Red Spirit  je určen pro opravdové...

Nůž japonský 17 cm, Wüsthof Grand Prix II
ZdarmaZdarma
1 736 Kč bez DPH
2 100 Kč

.

Čínský nůž Wüsthof CLASSIC Chai Dao, 17 cm
ZdarmaZdarma
2 017 Kč bez DPH
2 440 Kč

.

Japonský nůž Santoku Wüsthof PRO Colour, 17 cm, na ryby
760 Kč bez DPH
920 Kč

.

Japonský nůž Santoku Wüsthof PRO Colour, 17 cm, na maso
760 Kč bez DPH
920 Kč

.

Čínský kuchařský nůž Solingen Wüsthof PRO COLOUR, modrá, 20 cm
1 157 Kč bez DPH
1 400 Kč

.

Nůž japonský 14 cm výbrus, Wüsthof Ikon
ZdarmaZdarma
2 893 Kč bez DPH
3 500 Kč

Japonský nůž Santoku Ikon s délkou čepele 14 cm pro krájení masa, ryb a zeleniny s doživotní zárukou. Tvrdost 58 HRC.

wusthof chai dao
ZdarmaZdarma
2 149 Kč bez DPH
2 600 Kč

Kovaný Japonský nůž Chai Dao Wüsthof Classic se širokou čepelí pro univerzální použití. Doživotní záruka. Tvrdost 58 HRC....

professional s sabtoku 14 cm
2 298 Kč bez DPH
2 780 Kč

Santoku délkou čepele 14 cm od přední německé značky Zwilling J. A. Henckels, je pomocníkem do každé kuchyně. Tenká jemně ostřená čepel...

professional s santoku 18 cm
2 653 Kč bez DPH
3 210 Kč

Santoku délkou čepele 18 cm od přední německé značky Zwilling J. A. Henckels, je pomocníkem do každé kuchyně. Tenká jemně ostřená čepel...

Nůž japonský 17 cm výbrus, Wüsthof Ikon
ZdarmaZdarma
3 306 Kč bez DPH
4 000 Kč

Japonský nůž Santoku Ikon s délkou čepele 17 cm pro krájení masa, ryb a zeleniny s doživotní zárukou. Tvrdost 58 HRC.

Sada Yanagiba 23 cm, Wusthof Solingen Classic
ZdarmaZdarma
2 149 Kč bez DPH
2 600 Kč

Japonský nůž Yanagiba Wüsthof Classic se speciálním ochranným pouzdrem z bambusu a doživotní zárukou. Tvrdost 58 HRC.

Nůž Santoku 17 cm s výbrusem, Wüsthof Epicure
ZdarmaZdarma
3 306 Kč bez DPH
4 000 Kč

Nůž Santoku 17 cm z nejnovější řady luxusních nožů Wüsthof Epicure s doživotní zárukou. Tvrdost 58 HRC.

Nůž japonský 14 cm výbrus, Wüsthof Classic Ikon
ZdarmaZdarma
2 124 Kč bez DPH
2 570 Kč

Japonský nůž Santoku Classic Ikon pro krájení masa, ryb a zeleniny s doživotní zárukou. Tvrdost 58 HRC.

Japonský nůž Santoku 14 cm výbrus, Wüsthof Classic Ikon Creme
ZdarmaZdarma
2 124 Kč bez DPH
2 570 Kč

Japonský nůž Santoku Classic Ikon Creme pro krájení masa, ryb a zeleniny s doživotní zárukou. Tvrdost 58 HRC.

Nůž japonský 14 cm výbrus, Wüsthof Grand Prix II
ZdarmaZdarma
1 736 Kč bez DPH
2 100 Kč

.

Nůž japonský 17 cm výbrus, Wüsthof Grand Prix II
ZdarmaZdarma
1 967 Kč bez DPH
2 380 Kč

.

Nahoru
Další produkty

Pro lepší přehled a snadnou orientaci jsme pro Vás rozdělili nože F.Dick a Zwilling do kategorií dle vlastností a použití.

Japonské a čínské nože - klasické japonské nože na maso a zeleninu santoku. Nože santoku se vyznačují tenkým ostřím s kuželovou špičkou.

Santoku nůž má původ v asijské kuchyni. V překladu znamená „nůž tří ctností". Díky své nízké váze, tenké čepeli a široké špičce dokáže krájet velmi úzké a malé tvary. Tento nůž oceníte při krájení cibule, rajčat a jiné zeleniny. Santoku nůž představuje jeden z mnoha druhů japonských nožů, přesto je zaměňován za všeobecný název „japonský nůž”.

Sushi, rýže, nudle, kachna, syrové ryby, krevety, řasy,…… to vše vás může napadnout, když slyšíte o čínské či japonské kuchyni. Ale co ještě neodmyslitelně patří k asijské kuchyni? Jsou to nože a sekáčky, které podle tvaru čepele poznáte na první pohled. Čínské a japonské pokrmy jsou z převážné části připravované z čerstvé zeleniny, masa a ryb. Příprava je velmi rychlá – vše nasekat a opéct ve velké pánvi Wok. Nejznámější čínský nůž je Santoku, který má velkou a pevnou čepel a má univerzální použití. Nůž Nakiri svým tvarem připomíná spíš sekáček na maso a má též všestranné využití. Nůž zvaný  Yanagiba je štíhlý a špičatý a používá se zejména na krájení tenkých plátků sushi a saschimi.

Japonský typ nože NAKIRI - tradiční nůž na zeleninu. Výška nože Vám umožní nakrájenou surovinu nabrat na čepel a přenést do hrnce či pánve.

Japonský typ nože YANAGIBA - tradiční nůž určený k filetování ryb. Má jednostranné  tenké ostří zajišťující čistý a jemný řez. Proto je vhodný k přípravě Sushi a Sashimi.

Japonský typ nože DEBA - tradiční nůž na ryby a maso. Má jednostranné silnější ostří uzpůsobené ke snadnému vykosťování.

Nůž SUJIHIKI je nůž s dlouhou úzkou a tenkou čepelí tvaru vrbového listu, která lehce proniká krájeným materiálem. Díky své délce a možnosti oddělení materiálu jedním řezem, který je velmi hladký, zachovává integritu a čerstvost krájených potravin. Sujihiki lze doporučit především na sushi, sashimi, velké pečeně, a jiné druhy masa a ryb, ale může být také použito pro krájení tenkých plátků zeleniny. Kratší modely se často používají jako pomocné a loupací nože. Sujihiki je oboustranně broušený nůž západním stylu, ekvivalent tradičního jednostranně broušeného Yanagiba.

Nůž Gyuto je univerzální šéfkuchařský nůž, vhodný pro krájení masa, ryb a zeleniny. Díky tenké čepeli jsou tyto nože ostřejší a své ostří si zachovávají mnohem déle než většina západních kuchařských nožů.

santoku-nuz-pouziti