Japonský nůž Santoku Wüsthof PRO Colour, 17 cm, na maso

Kód: WU4860R
Neohodnoceno
Značka: Wüsthof
910 Kč 752 Kč bez DPH
Skladem u dodavatele
Můžeme doručit do:
26.9.2019

Japonský nůž Santoku Wüsthof PRO s čepelí dlouhou 17 cm pro krájení masa, ryb a zeleniny. Tvrdost 56 HRC.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonský nůž Santoku Wüsthof PRO s délkou čepele 17 cm. Tento nůž patří mezi nejpoužívanější nože v kuchyni. Je to díky tomu, že je velmi univerzální a vhodný na krájení, sekání a kostkování všech druhů potravin různých velikostí. Nůž Santoku najde mnoho využití i mimo přípravu Asijské kuchyně. Série kuchyňských nožů Wüsthof PRO s celokovovým jádrem od společnosti Wüsthof Solingen disponuje kvalitní nerezovou čepelí tvrzenou na 56° Rockwella. Dvoustupňová ergonomicky tvarovaná rukojeť snižuje únavu z dlouhodobé práce s nožem. Bezespárová nenýtovaná rukojeť má vnitřní jádro z plastu pro lepší vyvážení nože. Vnější povrch rukojeti je potažen příjemně měkkým neklouzavým materiálem. Kuchyňské nože Wüsthof PRO jsou vhodné jak pro domácí použití, tak pro profesionální kuchaře a kuchyňské provozy. Wüsthof PRO = Výrobek 100% Made in Germany/Solingen.

Darujte nůž PRO se vší parádou. Dřevěná dárková krabička pro kvalitní nůž. Krabička je naplněna dřevitou vlnou a zabalena ve fólii. Na vrchní straně krabičky je elegantně vypálené logo WÜSTHOF. Krabička je ideální pro darování jakéhokoli nože WÜSTHOF s délkou čepele 20 / 26 cm.

Drevena-darkova-krabicka-Wusthof 1Drevena-darkova-krabicka-Wusthof-s-vysuvnym-vikem 1

Při přepravě nože je vhodný ochranný kryt s plstěným vnitřkem nebo magnetický kryt, který chrání čepel před poškrábáním. Více krytů na nože naleznete zde.

Wusthof-ochrana-ostri-pro-noze-do-20-cm-sirokamagneticka-ochrana-ostri-pro-noze-do-20-cm

Na co použít nůž Santoku Wüsthof PRO?

Je vhodný pro krájení, sekání bylin a zeleniny. Dále také ideální pro řezání masa, zelí a ovoce. Nůž je ve tvaru sekáčku, ale není vhodný pro řezání kostí. Jeho univerzální, široká čepel umožňuje snadno nabrat a přemístit nakrájené potraviny. Nůž Santoku najde mnoho využití i mimo přípravu Asijské kuchyně.

Vlastnosti nože:

  • ergonomická rukojeť pro bezpečné a pohodlné držení nože
  • nekovaný profesionální nůž řady Wüsthof PRO z nerezové oceli, leštěná čepel
  • vysokouhlíková ocel, odolná proti skvrnám
  • nerezová čepel s tvrdostí 56 HRC
  • rukojeť má vnitřní jádro z pevného plastu pro lepší vyvážení nože
  • vnější povrch rukojeti je potažen příjemně měkkým neklouzavým materiálem
  • optimálně vyvážené nože předcházejí únavě při dlouhodobé práci
  • vyjímečně dlouhá životnost ostří, optimální ostří po celé délce čepele
  • značka kvality na každé čepeli - logo trojzubce, město zhotovení, rozměr a řada nože
  • kvůli šetrnosti doporučujeme ruční mytí. Nůž lze i umývat v myčce (během mytí musí být umístěn tak, aby nenarážel do jiných nožů nebo příborů)

Parametry nože:

  • délka čepele: 17 cm
  • hmotnost: 145 g
  • tvrdost čepele: 56 HRC
  • materiál: nerezová ocel

Výhody a nevýhody nožů Wüsthof:

Nárazuvzdorná rukojeť
Nerezová ocel
Mimořádné ostří, které se snadno udržuje
Rukojeť z pevného plastu, který dobře padne do ruky
Povrch rukojeti je potažen příjemně měkkým neklouzavým materiálem

Vyšší pořizovací cena (dáno kvalitními materiály, které zaručují dlouholetou životnost)

Unikátní Modelová řada nekovaných nožů Wüsthof PRO

Nože Wüsthof PRO z kvalitní nerezové oceli s plastovou rukojetí. Vnější povrch rukojeti je potažen měkkým neklouzavým materiálem. Pevný plast rukojeti je pevně připevněn, že se ani po letech užívání neuvolní a nedojde ke vzniku spár, do kterých by se mohli dostat zbytky potravin. Díky tomu jsou nože Wüsthof PRO velmi hygienické.

Wüsthof PRO: Katalog nožů Wüsthof PRO

Rukojeť nožů Wüsthof PRO je vyrobena ze speciálního pevného plastu. Mohou být tedy umývány i v myčce na nádobí. Pokud ovšem nechcete riskovat poškrábání nebo jinou újmu způsobenou například agresivní chemií, doporučujeme nože Wüsthof PRO mýt ručně v mýdlové vodě. Celou řadu Wüsthof PRO si můžete prohlédnout zde.

Čepel nožů Wüsthof PRO je vždy uzpůsobena konkrétním potřebám. V naší nabídce naleznete kuchařské nože, nože na chleba, loupání, filetování, vykosťování a celou škálu dalších speciálních i univerzálních nožů. I dlouhodobá práce s nimi je pohodlná a nenamáhavá.

Nevyhovuje Vám velikost tohoto nože?

V naší nabídce máme i jiné velikosti japonských nožů značky Wüsthof, podívejte se zde: Japonské nože Wüsthof:

Nože Santoku značky Wüsthof najdete i v jiných sériích s odlišným designem:

nuz-santoku-17-cm-s-vybrusem-wusthof-epicure    nuz-santoku-17-cm-s-vybrusem--wusthof-silverpointnuz-santoku-17-cm--wusthof-gourmetjaponsky-nuz-14-cm-wusthof-grand-prix

Pokud si nevíte rady s výběrem vhodného nože pro Vaše potřeby nebo jako dárku pro Vaše blízké, neváhejte nás kontaktovat na emailu: obchod@bavimevarit.cz nebo  telefonním čísle: +420 773 751 656. 

Mytí nožů

Aby Vaše nože zůstaly co nejdéle ostré a plnily tak svou funkci správně, doporučujeme umývat nože teplou, mýdlovou vodou po každém použití a hladkou houbičkou. Opláchněte a osušte utěrkou. Nože s dřevěnou rukojetí nedoporučujeme umývat v myčce. Nenechávejte nože ve dřezu v mokru. Čím lépe se o své nože budete starat, tím déle vám vydrží.

Skladování nožů

Nože skladujte v blocích na nože nebo na speciálních magnetických lištách. Důležité je, aby nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze - nikoliv vertikálně (ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu se špalkem) s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené.

Broušení nožů

Po delším používání nože se jeho ostří ztupí. V případě nutnosti přebroušení ostří můžete použít brousky Wüsthof. Opatrně protáhněte nůž brusnou drážkou a ostří bude opět obnovené. V naší nabídce máme také výborné brousky Anysharp.

Zkušení uživatelé mohou k broušení nožů také použít brusný kámen.

Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě můžete použít použijte ocílky. Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením. Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří, jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně.

jak brousit nože kované nože wusthof pomocí ocílky

Tvrdost nožů

Obecně platí, že čím tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit. Čepel nože je sice křehčí, ale o to má delší tvrvanlivost ostří. Podle normy má být tvrdost kvalitních kuchyňských nožů 52 až 58 HRC (zkouška tvrdosti podle Rockwella - zkouška probíhá při zatěžování silou 1471 N). Speciální japonské nože mohou mít tvrdost i přes 60 HRC. Je třeba vzít na vědomí, že tvrdost sama o sobě nevypovídá o pevnosti nebo schopnosti nože udržet ostří. Například kovaný nůž o stejné tvrdosti bude držet ostří mnohem lépe než nůž nekovaný.

Představení firmy Wüsthof Dreizack Solingen:

Jsme autorizovaný prodejce kuchyňských nožů Wüsthof

Autorizovaný prodejce kuchyňských nožů Wüsthof

Nože Wüsthof jsou vyráběny v Německu, v proslulém nožířském městě Solingen. V součanosti je Solingen mezinárodně chráněné označení  původu a registrovaná ochranná známka, která smí být používána pouze na výrobky vyrobené za stanovených podmínek. Často bývá  tato známka zneužívána a spotřebitel zažívá nemalé zklamání v podobě nedokonalého nože se špatným ostřím, krátké životnosti nebo námahy při práci s noži. Vyhněte se nákupu nožů z pochybných zdrojů a pořiďte si u nás originální nůž Wüsthof.

Pečeť Autorizovaný prodejce Wüsthof vám dává jistotu, že v našem obchodě zakoupíte originální nože Wüsthof špičkové kvality s dlouhou životností a zaručeným původem.

 

Kuchyňské nože Wüsthof Dreizackwerk Solingen

Kované nože Wüsthof logoNěmecká společnost ED. WÜSTHOF DREIZACKWERK KG ze Solingenu je tradičním rodinným podnikem s více než 200 letou historií. Od roku 1814, kdy byla založena Abrahamem Wüsthofem, se ve vedení vystřídalo již 7 generací rodiny Wüsthofů. Dnes je jedním z nejvýznamnějších světových výrobců nožů. Více o značce Wüsthof Dreizackwerk Solingen.

Doplňkové parametry

Kategorie: Santoku nože
Záruka: doživotní
Délka ostří: 17 cm
Rukojeť: Plastová
Série: Wüsthof PRO
Tvrdost: 56 HRC
Typ produktu: Santoku nůž
Vlastnosti: Vhodné do myčky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Wüsthof Dreizack Solingen je jednou z největších nožařských firem na světě, založena roku 1814. Solingen je německé město, jež je sídlem mnoha removaných nožířství, kterým dominuje právě firma Wüsthof

Když zvolíte nůž Wüsthof, můžete očekávat něco opravdu speciálního. Vše začíná pečlivě zvoleným materiálem. pro výrobu nožů Wüsthof je používán speciální typ oceli - chrom-molybden-vanadiové. To poskytuje základ pro nejdůležitější prvek mající extrémně vysoký počáteční řezný výkon díky technologii broušení PEtec, zachovávají si svou ostrost po dlouhou dobu, jsou obzvláště odolné vůči korozi a jsou velmi snadno brousitelné. Origiální nožířské výrobky Wüsthof jsou vyráběny podle nejvyšších standartů kvality.

Nože Wüsthof jsou řazeny do několika produktový řad. Ty se od sebe liší například způsoben výroby (kované a nekované), designem, nebo použitým materiálem rukojeti.