Kuchařské nože
Nejprodávanější

Kuchařský nůž F. Dick s délkou 21 cm z exklusivní designové série 1905.

Kuchařský nůž Classic Ikon s délkou čepele 18 cm a doživotní zárukou. Tvrdost 58 HRC.

Kuchařský nůž Wüsthof Ikon s délkou čepele 16 cm a doživotní zárukou. Tvrdost 58 HRC.

Kuchařský nůž Wüsthof Classic s čepelí dlouhou 23 cm a doživotní zárukou. Tvrdost 58 HRC. Nejprodávanější série.

Kuchařský nůž Wüsthof Classic s čepelí dlouhou 26 cm a doživotní zárukou. Tvrdost 58 HRC. Nejprodávanější série.
Pro lepší přehled a snadnou orientaci jsme pro Vás rozdělili kuchařské nože F.Dick, Zwilling a Wusthof do kategorií dle vlastností a použití.
Kuchařské nože - klasický nůž, který je srdcem každé profesionální kuchyně. Na sekání bylin, krájení zeleniny, masa a ryb nebo na odstranění vnitřností. Jde všeobecně o nejrozšířenější a nejuniverzálnější nůž ve všech kuchyních světa.
Kvalitní kuchařský nůž nesmí chybět v žádné kuchyni. Má velmi pevnou konstrukci, proto se hodí nejen na práci s masem, steaky, krájení zeleniny, ale také na sekání bylinek. Kuchařský nůž je také často nazývá jako „nůž šéfkuchaře" nebo "univerzální nůž".
Každý kuchyňský nůž je podle svého tvaru a velikosti určen pro konkrétní činnost v kuchyni, a proto je zvykem výrobců kuchyňské nože různě pojmenovávat. My se však snažíme u nás na prodejně zákazníkům vždy vysvětlit, že konkrétní určení a název nože je potřeba brát s rezervou, a téměř každý kuchyňský nůž lze používat na mnoho činností. Nožem na pečivo můžete rozkrojit meloun, nebo špikovacím nožem ukrojit rajče.
Kuchařské nože
Kuchařský nůž je základní nástroj každého kuchaře, který se vyznačuje tvrdou a širokou čepelí, která zajistí dostatek místa mezi prsty ruky a prkénkem. Taková konstrukce kuchařského nože umožňuje pohodlné krájení a porcování s možností pohybovat nožem do stran, ale zejména je vhodná na rychlé krájení kolíbáním, kdy se přední část ostří stále dotýká krájecí plochy, a umožňuje tak rychlou a efektivní práci, zejména při krájení bylinek a zeleniny. Vysoká čepel pak při krájení zabraňuje ztrátám šťáv z krájeného pokrmu a řez kuchařským nožem je hladký a úhledný.
Některé typy kuchařských nožů jsou po stranách ostří vybaveny tzv. výbrusy (stejně jako japonské nože), které působí jako malé vzduchové kapsy, a zabraňují lepení krájených plátků na čepel nože. Kuchařské nože lze zakoupit s délkou čepele od 14 do 36 cm, přičemž nejběžnější jsou délky 16, 18, 20 a 23 cm. Ženy preferují nejčastěji délku čepele 16 a 18 cm, a muži pak 18, 20 a 23 cm.
Kupujete-li kvalitní kuchyňský nůž jako dárek, začněte klasickým kuchařským nožem, kterým nemůžete nic pokazit!