Kuchařské nože

4 položek celkem
kucharsky nuz ajax ze serie 1905 w600 h300 e a9f4b7da8d93c9809eba72f807abd93d
Novinka
2 719 Kč bez DPH
3 290 Kč

Kuchařský nůž AJAX nabízí výrazný styl čepele se širokou plochou a nápadnou křivkou ostří. Nezvyklý tvar připomíná sekáček a...

F. Dick 1905 Kuchařský nůž 15cm Černá
ZdarmaZdarma
2 364 Kč bez DPH
2 860 Kč

Kuchařský nůž F. Dick s délkou 15 cm z exklusivní designové série 1905.

F. Dick 1905 Kuchařský nůž 21cm Černá
ZdarmaZdarma
2 719 Kč bez DPH
3 290 Kč

Kuchařský nůž F. Dick s délkou 21 cm z exklusivní designové série 1905.

F. Dick 1905 Kuchařský nůž 26cm Černá
3 256 Kč bez DPH
3 940 Kč

Kuchařský nůž F. Dick s délkou 26 cm z exklusivní designové série 1905.

Pro lepší přehled a snadnou orientaci jsme pro Vás rozdělili kuchařské nože F.DickZwilling a Wusthof do kategorií dle vlastností a použití.

Kuchařské nože - klasický nůž, který je srdcem každé profesionální kuchyně. Na sekání bylin, krájení zeleniny, masa a ryb nebo na odstranění vnitřností. Jde všeobecně o nejrozšířenější a nejuniverzálnější nůž ve všech kuchyních světa.

Kované nože se stále vyrábí s vysokým podílem ruční práce. Během výroby se zhutňují a formují do požadovaného tvaru. Velmi dlouho si drží ostří, jsou perfektně vyváženy, vyznačují se důsledným designem a promyšlenou funkcí. Hodí se především k profesionálnímu použití. 

Kvalitní kuchařský nůž nesmí chybět v žádné kuchyni. Má velmi pevnou konstrukci, proto se hodí nejen na práci s masem, steaky, krájení zeleniny, ale také na sekání bylinek. Kuchařský nůž je také často nazývá jako „nůž šéfkuchaře" nebo "univerzální nůž".

Každý kuchyňský nůž je podle svého tvaru a velikosti určen pro konkrétní činnost v kuchyni, a proto je zvykem výrobců kuchyňské nože různě pojmenovávat. My se však snažíme u nás na prodejně zákazníkům vždy vysvětlit, že konkrétní určení a název nože je potřeba brát s rezervou, a téměř každý kuchyňský nůž lze používat na mnoho činností. Nožem na pečivo můžete rozkrojit meloun, nebo špikovacím nožem ukrojit rajče.

Kuchařské nože

Kuchařský nůž je základní nástroj každého kuchaře, který se vyznačuje tvrdou a širokou čepelí, která zajistí dostatek místa mezi prsty ruky a prkénkem. Taková konstrukce kuchařského nože umožňuje pohodlné krájení a porcování s možností pohybovat nožem do stran, ale zejména je vhodná na rychlé krájení kolíbáním, kdy se přední část ostří stále dotýká krájecí plochy, a umožňuje tak rychlou a efektivní práci, zejména při krájení bylinek a zeleniny. Vysoká čepel pak při krájení zabraňuje ztrátám šťáv z krájeného pokrmu a řez kuchařským nožem je hladký a úhledný.

Některé typy kuchařských nožů jsou po stranách ostří vybaveny tzv. výbrusy (stejně jako japonské nože), které působí jako malé vzduchové kapsy, a zabraňují lepení krájených plátků na čepel nože. Kuchařské nože lze zakoupit s délkou čepele od 14 do 36 cm, přičemž nejběžnější jsou délky 16, 18, 20 a 23 cm. Ženy preferují nejčastěji délku čepele 16 a 18 cm, a muži pak 18, 20 a 23 cm.

Kupujete-li kvalitní kuchyňský nůž jako dárek, začněte klasickým kuchařským nožem, kterým nemůžete nic pokazit!