Zaregistrujte se u nás k odběru novinek, využívejte výhod registrovaných uživatelů a získejte slevu 100 Kč na Váš nákup. Slevový kupón Vám zašleme na Váš e-mail.

 

Novinky e-mailem

Zadejte svůj e-mail a budete informováni o novinkách a výhodných akcích.

Volejte: +420 775 408 081
Doprava zdarma nad 1999Kč
Zwilling Four Star set nožů 3 ks (31070-100,31071-200,31070-160)
Kliknutím zobrazíte detail obrázku.
Doprava zdarma

ZWILLING J.A. Henckels

Zwilling Four Star set nožů II.- 3 ks

Cena: 2 602 Kč vč. DPH a PHE
Běžná cena: 6 903
DPH:21%
Ušetříte: 4 301 Kč
Katalog. číslo:35048-000
Dostupnost:Není skladem
Počet: ks

Představujeme Vám Four Star set nožů od výrobce Zwilling. Tento set nožů obsahuje 3ks klasických a osvědčených nožů kolekce Four Star od Zwilling J.A. Henckels, pro skvělý, profesionální začátek do jakékoliv kuchyně. S kolekcí nožů Four Star způsobil Zwilling J.A. Henckels v roce 1976 doslova revoluci na poli kuchyňských nožů určených jak pro profesionály i hobby kuchaře. Kromě použití těch nejkvalitnějších materiálů, byla využita i revoluční technologie s bezspárou syntetickou ergonomickou rukojetí plynule navazující na čepel vykovanou z jednoho kusu té nejkvalitnější nerezové oceli tvrzené mrazem. Výsledkem spojení kvalitních materiálů a nových technologických postupů je pak nůž, jehož čepel je odolná, dobře vyvážená, pružná s dlouhotrvající ostrostí.

Sada obsahuje:

  • Kuchařský nůž, délka čepele 200 mm
  • Plátkovací nůž, délka čepele 160 mm
  • Špikovací nůž, délka čepele 100 mm


Ergonomicky tvarovaná, syntetická rukojeť pro pohodlné a bezpečné uchopení.

Parametry:

  • speciální směs nerezové oceli
  • Sigmaforge® - nůž vykován z jednoho kusu oceli (žádné sváry ani spoje)
  • Friodur® - dlouhotrvající ostrost, jež se snadno obnovuje
  • ruční doostření a leštění, kontrola laserem
  • bezespárá ergonomická rukojeť z odolné syntetiky
  • záštita - chrání prsty a vyvažuje nůž
  • tvrdost cca 57 HRC Rockwellovy stupnice
  • doživotní záruka na výrobní vady čepele
  • lze mýt v myčce nádobí, doporučeno ruční mytí

Technologie a výroba

  • Speciální směs té nejkvalitnější německé oceli, vyráběné exkluzivně pro společnost Zwilling, s optimálním poměrem chromu a uhlíku, zaručuje ty nejlepší vlastnosti, má tvrdost přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice. V kombinaci s propracovanými výrobními technologiemi tak vznikají nože, které jsou robustní, extrémně odolné, flexibilní, odolné korozi s dlouhotrvající ostrostí.
  • Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli patentovanou technologií SIGMAFORGE®, která ještě více vylepšuje skvělé vlastnosti kvalitní oceli - nože jsou pevnější a ostří je odolnější otupení. Speciální postup tvrzení nožů patentovanou technologii FRIODUR®, jež spočívá v tvrzení mrazem. Temperování oceli harmonizuje její molekulární strukturu, odstraňuje vnitřní pnutí, vytváří výjimečnou pružnost a předchází zlomení čepele.
  • Kuželovitý profil čepele a laserem kontrolované ostří ve tvaru písmene "V" zajišťuje excelentní a dlouhotrvající ostrost. Bezchybná geometrie a dokonalé vyvážení nože pak zaručují přesné a bezpečné vedení řezu, které neunaví vaši ruku ani při delším používání.
  • Záštita (zesílená ocelová část nože mezi čepelí a rukojetí) slouží nejen k efektivní ochraně prstů, poskytuje zároveň pevnou oporu prstům a vyvažuje celý nůž, aby používání nožů bylo pohodlnější a především bezpečnější. Její robustní provedení stabilizuje přenos síly z čepele na rukojeť, čímž předchází ohnutí nože.
  • Ergonomicky tvarovaná rukojeť je vyrobena z kvalitního syntetického materiálu, který je odolný proti nárazu a poškrábání a zůstává stabilní i při vystavení teplotním změnám. Rukojeť je k zakryté střence pevně přichycena, kvalitní bezespáré napojení rukojeti k čepeli zajišťuje pohodlné používání i perfektní hygienu (neulpívají zde zbytky potravin).

Mytí a čištění

  • Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55°C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Mycí prostředky pro myčky nádobí často obsahují agresivní chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli i rukojeti, zároveň mohou zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po kterou si uchovají vysokou ostrost. Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.

Krájecí podložka

  • Doporučujeme používat flexibilní krájecí podložku (prkénko) - dřevěnou, silikonovou či plastovou. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.

Ostření / broušení

  • Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka.
  • K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.

Bezpečné uložení

  • Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
  • Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože.

Správný nůž

  • Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž

Zpět na předchozí stránku.

Platební metody