Nože Wüsthof Solingen - Kvalitní německé kované nože do kuchyně

Nejprodávanější

Vykrajovač jadřinců Wüsthof Silverpoint 1,5 cm
 
379 Kč
(313 Kč bez DPH)
Univerzální vykrajovač Wüsthof Silverpoint 2,2 cm
 
480 Kč
(397 Kč bez DPH)
Wüsthof Pilník na nehty, 10 cm
Wüsthof Pilník na nehty, 10 cm
Skladem (1 ks)
WU7661/10
 
499 Kč
(412 Kč bez DPH)
3 položek celkem
Vykrajovač jadřinců Wüsthof Silverpoint 1,5 cm
313 Kč bez DPH
379 Kč

Vykrajovač jadřinců Wüsthof Silverpoint s průměrem 1,5 cm. Tvrdost 56 - 57 HRC.

WU4245
Univerzální vykrajovač Wüsthof Silverpoint 2,2 cm
397 Kč bez DPH
480 Kč

Univerzální vykrajovač Wüsthof Silverpoint s průměrem 2,2 cm. Tvrdost 56 - 57 HRC.

WU4240/2.2
Wüsthof Pilník na nehty, 10 cm
412 Kč bez DPH
499 Kč

.

WU7661/10

Nože Wüsthof jsou vyrobeny v německém Solingenu v závodě, který má již dlouhých dvě stě let zkušenosti s výrobou nožů. Kované nože Wüsthof jsou ukované z jednoho kusu nerezové oceli. Po celé délce ostří je natažena konzistentní povrchová úprava PEtec. Nože se jednoduše ostří díky své optimální tvrdosti, jež dosahuje 58° Rockwella. Další nespornou výhodou nožů Wüsthof je, že mají delší trvanlivost ostrosti, než je běžné u dalších nožů. Značka Wüsthof produkuje nože jedenácti rozmanitých řad pro různé použití s více než 350 typy čepelí. Existují tak kuchařské nože Wüsthof, filetovací, plátkovací, vykosťovací, steakové, japonské a čínské nože, jakož i nože na pečivo a okrajovací.

Zájemci o nože Wüsthof Solingen mají na výběr mezi sériemi SilverpointWüsthof ProWüsthof GourmetWüsthof ClassicGrand Prix IIClassic IkonClassic Ikon CremeWüsthof CulinarWüsthof Ikon a Wüsthof Epicure. Jednotliví zástupci nožů z každé série Wüsthof mají své ojedinělé vlastnosti, které ocení profesionální kuchaři i hospodyňky v domácnosti. Nadstandardní záruka činí z výrobků pomocníky na celý život. Profesionální kuchaři z celého světa nemůžou tyto typy nožů ve své výbavě opominout.

Dodržování zásad správné údržby a skladování činí nože nesmrtelnými

Aby nože Wüsthof co nejdéle a nejlépe sloužily svému účelu, profesionálové i obyčejní uživatelé, kteří je chtějí používat v domácím prostředí, by si měli osvojit několik praktických zásad údržby a skladování nožů Wüsthof. Kuchyňské nože se mají umývat teplou mýdlovou vodou po každém použití. Komu se příčí užívání mýdla, může použít jemný čisticí prostředek a hladkou houbičku. Poté je třeba je opláchnout a osušit utěrkou.

I když se nože dají mýt v myčce (vyjma těch se dřevěnou rukojetí), tento postup není výrobci doporučován vzhledem k možnému poškrábání jinými příbory. Kované nože se skladují ve speciálních dřevěných boxech, případně na magnetických lištách. K broušení používejte ideálně originální brousky od výrobce, anebo brusné kameny. Druhá varianta je vždy efektivnější.

Tajemství ostrosti nožů Wüsthof

PEtec – unikátní technologie od Wüsthof Dreizack Solingen pro mimořádnou ostrost nožů

Poslední testy řezného výkonu prováděné FGW (Forschungsgemeinschaft Werkzeuge und Werkstoffe eV, - německé sdružení pro výzkum materiálů a nástrojů se sídlem v Remscheidu) potvrzují, že kované nože Wüsthof Dreizack Solingen dosahují díky vlastní technologii PEtec Wüsthof jinak doposud nedosažitelné ostrosti.

Rozsáhlé zkoušky byly provedeny v souladu s DIN EN ISO 8442-5. Kované nože Wüsthof s přívlastkem PEtec mají výrazně vyšší „počáteční ostrost“ ICP (Initial Cutting Performance) a tu udrží po velice dlouhou dobu (TCC = Total Card Cut).

Ve srovnání v kategorii "kuchařské nože" kterou sleduje německá spotřebitelská organizace Stiftung Warentest  od roku 2008, dosahují kované nože Wüsthof broušené pomocí této technologie o celých 20 % lepších výsledků než nože na kterých není tato technologie PEtec použita.

Technologie PEtec (Precision Edge Technology) od Wüsthof Dreizack Solingen:

Čepel nože Wüsthof je před ostřením měřena nejnovější laserovou technologií.
Počítačové programy vypočítají přesný úhel každého jednotlivého listu oceli.
Nože jsou pak broušeny na brousku pomocí naprosto přesné robotiky.
Nakonec jsou nože leštěny pomocí speciálního disku.

Výhody technologie PEtec Wüsthof Solingen:

Extrémně vysoký „počáteční řezný výkon nože Wüsthof".
Výjimečně dlouhá ostrost a životnost čepele.
Optimální ostří po celé délce čepele.
Unikátní, trvale vysoká kvalita, kterou lze standardním ostřením lehce obnovit.
Zaručení stejné dokonalosti u každého jednotlivého nože Wüsthof.

PEtec od Wüsthof - lepší ostrost pro profesionální a domácí kuchaře!

Technologie PEtec Wüsthof je použita u těchto modelových řad kovaných nožů:

Wüsthof CLASSIC
Wüsthof CLASSIC IKON
Wüsthof GRAND PRIX II
Wüsthof IKON
Wüsthof CULINAR

 

Výroba kovaného nože Wüsthof a jeho poznávací znaky:

Předtím než si můžete koupit originální kovaný nůž Wüsthof Dreizackwerk je potřeba více než 40-ti různých výrobních kroků. Až poté se z nejkvalitnějšího kusu ocelového prutu vyrobí v rukou pracovníků rodinné firmy Wüsthof kovaný nůž, jaký si zde můžete koupit.

Zde naleznete 6 nejdůležitějších stupňů výroby kovaného nože Wüsthof z jediného kusu oceli:

wusthof-vyroba-kovaneho-noze-kroky

1) List nejkvalitnější oceli s vysokým obsahem uhlíku.
2) Přesné kování šablony nože.
3) Temperování až při 58° Rockwella.
4) Leštění.
5) Vyvážení rukojetí a nýtů.
6) Kovaný nůž Wüsthof připravený na doživotní službu ve vaší kuchyni.

 

Kvalitní ocel - z čeho je kovaný nůž Wüsthof?

X50 Cr MoV 15 - je materiál pro ty nejkvalitnější nože na světě

Podrobně:

X = nejlepší nerezová ocel
50 =  obsah uhlíku 0,5%, což je velice důležité pro ostrost
Cr  = chrom, pro kvalitu a stálost čepele bez skvrn a škrábanců
Mo = molybden, zvyšuje odolnost nože při používání
V =  vanadium pro tvrdost nože a veškerých hran
15 = obsah chromu v %

 Toto všechno jsou vlastnosti díky kterým je kovaný nůž Wüsthof tak žádaný:

  • je výjimečně ostrý
  • ostří má stejnou kvalitu po mnoho let
  • nůž je vysoce odolný proti skvrnám a takřka nezničitelný
  • snadná práce díky specifickému účelu nože a jeho ergonomice

 

Z čeho se skládá originální kovaný nůž Wüsthof?

wusthof-popis-kovaneho-noze

1) Velice přesné kování z jediného kusu oceli. Temperované při 58° Rockwella.
2) Ručně ostřená čepel. Neuvěřitelně ostrá a snadno udržovatelná po dlouhá léta.
3) Všechny hrany a detaily nože jsou pečlivě očištěné a leštěné a dokonale přesné.
4) Název Wüsthof a logo s trojzubcem. Vzor oceli a město původu. Název řady a značka kvality.
5) Bolster pro přesnost kovaného nože. Poskytuje vyvážení a opravdu přesný řez.
6) Ochrana prstu, zajišťuje bezpečnost a pohodlí. Vyvažuje při řezání.
7) Nýty neustále drží i po letech rukojeť tak že vnímáte nůž jako jediný kus.
8) Čepel vede do rukojeti a je 100% vyvážená pro dokonalou manipulaci s nožem.
9) Rukojeť pomáhá pro bezpečné řezání a manipulaci s nožem.

 nemecke-noze-solingen-made-in-germany-2