Kuchyňské nože - kvalitní německé kované nože

Nejprodávanější

AnySharp Pro brousek - tmavě šedá
Novinka
799 Kč –14 %

AnySharp Pro tmavě šedý brousek na nože. Kovové tělo , záruka 10...

570 Kč bez DPH
690 Kč
Zwilling PS Professional S blok na nože 5 ks + TWIN nůžky víceúčelové 20 cm 1
9 389 Kč –25 %

Sada 4 nožů a ocílky Zwilling z exkluzivní kolekce PS Professional "S"...

5 785 Kč bez DPH
7 000 Kč
Brousek na nože, Wüsthof CLASSIC IKON, dvojitý

.

711 Kč bez DPH
860 Kč
Brousek na nože Wüsthof
Ihned k odeslání (> 1)

.

388 Kč bez DPH
470 Kč
Nůž na chleba 20 cm zubaté ostří, Wüsthof Silverpoint

.

479 Kč bez DPH
580 Kč
F. Dick  Rapid Steel action Set Černá

Jedinečná protahovací ocílka pro snadné a bezchybné nabroušení Vašich...

2 215 Kč bez DPH
2 680 Kč
Kuchařský nůž Wüsthof Silverpoint, 18 cm
650 Kč –2 %

.

529 Kč bez DPH
640 Kč
Univerzální nůž na krájení 16 cm, Wüsthof Silverpoint

.

380 Kč bez DPH
460 Kč
Sada kuchařských nožů Wüsthof SILVERPOINT 3 díly
1 320 Kč –1 %

.

1 083 Kč bez DPH
1 310 Kč
Taška na 6 nožů - rolovací
560 Kč –2 %

.

455 Kč bez DPH
550 Kč
863 položek celkem
F. Dick Premier Plus Filetovací nůž, flexibilní,kovaný 21cm Černá
1 744 Kč bez DPH
2 110 Kč

Filetovací nůž ohebný F. Dick s délkou 21 cm z vysoce kvalitní série Premier Plus.

dick nuz na chleb kovany s vlnitym vybrusem 21 cm
1 628 Kč bez DPH
1 970 Kč

Nůž na chléb s vlnitým výbrusem s vlnitým výbrusem F. Dick s délkou 21 cm z vysoce kvalitní série Premier Plus.

F. Dick Red Spirit Dranžírovací nůž 21cm Červená
1 479 Kč bez DPH
1 790 Kč

Dranžírovací nůž F. Dick s délkou 21 cm z inspirativní série Red Spirit.

F. Dick Red Spirit Kuchařský nůž 21cm Červená
1 793 Kč bez DPH
2 170 Kč

Kuchařský nůž F. Dick s délkou 21 cm z inspirativní série Red Spirit.

F. Dick Red Spirit Tanto Universální nůž 21cm Červená
1 793 Kč bez DPH
2 170 Kč

 F. Dick nůž TANTO s délkou 21 cm z inspirativní série Red Spirit.

Filetovací nůž 16 cm, Wüsthof Classic Ikon
2 160 Kč –0 %
1 777 Kč bez DPH
2 150 Kč

.

Filetovací nůž 16 cm, Wüsthof Classic Ikon Creme
2 160 Kč –0 %
1 777 Kč bez DPH
2 150 Kč

.

Kuchyňský nůž 16 cm, výbrus, Wüsthof Classic
1 740 Kč –1 %
1 430 Kč bez DPH
1 730 Kč

.

Kuchařský nůž Wüsthof Gourmet, 16 cm
1 100 Kč –1 %
901 Kč bez DPH
1 090 Kč

.

AnySharp Pro brousek měděný 1
Novinka
850 Kč –7 %
653 Kč bez DPH
790 Kč

AnySharp Pro měděný - nejlepší brousek na nože. Nabrousit nůž jako profesionál nyní zvládne každý.

AnySharp Pro brousek mosazný 1
Novinka
850 Kč –7 %
653 Kč bez DPH
790 Kč

AnySharp Pro mosazný - nejlepší brousek na nože. Nabrousit nůž jako profesionál nyní zvládne každý.

AnySharp Pro brousek - tmavě šedá
Novinka
799 Kč –14 %
Ihned k odeslání (1 ks)
570 Kč bez DPH
690 Kč

AnySharp Pro tmavě šedý brousek na nože. Kovové tělo , záruka 10 let.  Nabrousit nůž jako profesionál nyní zvládne každý. 

AnySharp Pro brousek wolframový 1
Novinka
850 Kč –7 %
653 Kč bez DPH
790 Kč

AnySharp Pro wolframový- nejlepší brousek na nože. Nabrousit nůž jako profesionál nyní zvládne každý.

wu9875$01 wusthof classic ikon messenblok wu9875 d1
9 669 Kč bez DPH
11 699 Kč

7dílná sada nožů Classic Ikon v bloku usazená v odolném kuchyňském bloku z bukového dřeva. Sada obsahuje základní kuchařské nože, které...

wu9878$01 wusthof classic ikon messenblok wu9878 d1
9 586 Kč bez DPH
11 599 Kč

7dílná sada nožů Classic Ikon v bloku usazená v odolném kuchyňském bloku z jasanového dřeva. Sada obsahuje základní kuchařské nože,...

wusthof classic blok 7 dilu
10 800 Kč –37 %
5 620 Kč bez DPH
6 800 Kč

7dílná sada nožů Classic v bloku usazená v odolném kuchyňském bloku z bukového dřeva. Sada obsahuje základní kuchařské nože, které...

CLASSIC Blok cerny s nozi 7 dilu Wusthof Solingen
10 800 Kč –37 %
5 620 Kč bez DPH
6 800 Kč

7dílná sada nožů Classic v bloku usazená v odolném kuchyňském bloku z bukového dřeva. Sada obsahuje základní kuchařské nože, které...

Blok na nože Wüsthof Epicure, krémový
3 222 Kč bez DPH
3 899 Kč

Luxusní, praktický kuchyňský blok na nože Wüsthof Epicure z jasanového dřeva. Určen pro 6 ks.

Blok na nože Wüsthof Epicure, krémový, 6 ks
18 181 Kč bez DPH
21 999 Kč

6dílná sada nožů Epicure v bloku usazená v odolném kuchyňském bloku z termo bukového dřeva. Luxusní sada najde uplatnění v každé kuchyni.

jjj
3 222 Kč bez DPH
3 899 Kč

Luxusní, praktický kuchyňský blok na nože Wüsthof Epicure z termo bukového dřeva. Určen pro 6 ks.

Blok na nože Wüsthof magnetický, světlý
3 580 Kč –1 %
2 934 Kč bez DPH
3 550 Kč

.

Blok na nože Wüsthof magnetický, tmavý
3 580 Kč –1 %
2 934 Kč bez DPH
3 550 Kč

.

Blok na nože Wüsthof universální
4 200 Kč –1 %
3 446 Kč bez DPH
4 170 Kč

.

Blok na nože Wüsthof, Classic, antracit
1 760 Kč –1 %
1 446 Kč bez DPH
1 750 Kč

.

Nahoru
Další produkty

V této kategorii nožů naleznete vysoce kvalitní kované nože německých značek F. Dick, Wüsthof a Zwilling které patří mezi naprostou špičku na světě. Tyto nože se pravidelně umisťují na předních pozicích ve srovnávacích testech odborných magazínů a používají je profesionální i amatérští kuchaři po celém světě.

Jsme rádi, že Vám můžeme nabídnout to nejlepší od těchto značek nožů.

Kuchyňské nože F. DICK 

Hledáte skutečnou kvalitu do své kuchyně a přitom dbáte i na design? Láká vás moderní zpracování kuchyňských doplňků, které zjednoduší zpracování potravin a zároveň jimi podtrhnete svůj osobitý styl a důraz na detail? Pak jsou kuchyňské nože F. DICK německé výroby správnou volbou. Historie firmy sahající až do roku 1778. Garantuje skutečnou kvalitu, kterou zdůrazňují sami šéfkuchaři po celém světě, kteří nože s oblibou používají při své každodenní práci. Nyní máte i vy možnost tento kuchařský nůž používat při vaření – díky naší široké nabídce vybavíte svoji domácnost všemi potřebnými noži, od vykosťovacích, přes sekáčky, až po velké porcovací nože na steaky. Sami poznáte rozdíl od jiných nekovaných nožů.

Nože DICK Premier Plus

premier-pluspremier-plus-2

Podívejte se na kompletní sérii nožů: Nože DICK Premier Plus

Nože DICK 1905

1905

Podívejte se na kompletní sérii nožů: Nože DICK 1905

Nože DICK Red Spirit

red-spirit  red-spirit-messer-des-jahres-2014

Podívejte se na kompletní sérii nožů: Nože DICK Red Spirit

Nože DICK 1893

1893 1893-red-dot-winner

Podívejte se na kompletní sérii nožů: Nože DICK 1893

Nože DICK 1798

Wusthof 1778messer-des-jahres-2013 

Podívejte se na kompletní sérii nožů: Nože DICK 1798

Nože DICK Active Cut

active-cut

Podívejte se na kompletní sérii nožů: Nože DICK Active Cut

 

Kuchyňské nože Wüsthof

Mezi výrobci nožů má firma Wüsthof téměř výsadní postavení. Založena byla již roku 1814 v městě proslaveném prvotřídním nožířstvím a mečířstvím, v německém Solingenu. Tato tradice trvá až do dnes, i díky setrvání výroby nožů v tomto městečku, kde se o produkci nožů starají, svou pečlivostí pověstní, Němci.

Pověstné logo s trojzubcem na rukojeti je zárukou kvality, která nás při správné údržbě může i přežít a výborně nám přitom sloužit. Z mnoha řad kovaných nožů Wüsthof Solingen musíme zmínit především Classic. Jde o rozsáhlou řadu prvotřídní kvality, která lze i díky výhodným sadám v originálním špalku pořídit za dobré peníze, přičemž dostanete komplexní sadu nožů pro každou příležitost.

Kuchyňské nože jsou královským produktem, který je však často vnímán jako nespecializovaný nůž neschopný udělat nic pořádně. Opak je pravdou, dobrý kuchyňský nůž je sice univerzální a použitelný na cokoliv kromě krájení kostí, ale zároveň musí za všech podmínek podávat velmi dobré výkony. Chrom molybdenová ocel čepelí Wüsthof má k tomu ideální předpoklady. Na všechny úkony se nelze spoléhat na jeden jediný nůž, ale pokud by tomu tak bylo, s kuchyňským nožem se o to lze alespoň částečně pokusit- jako s jediným. Můžete s ním nakrájet chleba, maso i zeleninu. S trochou šikovnosti se vám podaří jemně rozříznout lososa nebo bez velkých ztrát vykostit kuře.

Keramický nůž?

Z důrazu na univerzálnost je již zřejmé, že jako opravdový kuchyňský nůž nelze dost dobře použít keramické produkty. Ty se sice nejčastěji jako kuchyňské nože profilují, ale pro jejich křehkost je nelze použít například na mražené potraviny. Pro ideální výkony při zpracování jídle bych doporučil kombinaci - kovaný kuchyňský nůž Wüsthof + nůž keramický, které je dobré doplnit specializovanými noži pro krájení chleba, zeleniny a podobně. Ale s touto výkonnou dvojicí si dozajista ve většině případů poradíte.

V produktech firmy Wüsthof nalezneme kuchyňské nože v mnoha modelových řadách, například Classic nebo Grand Prix. Za své peníze vždy obdržíte bezkonkurenční kvalitu, která je ostatně od kuchyňských nožů vyžadována.

Z čeho se tedy skládá originální kovaný nůž Wüsthof?

wusthof-popis-kovaneho-noze

1) Velice přesné kování z jediného kusu oceli. Temperované při 58° Rockwella.

2) Ručně ostřená čepel. Neuvěřitelně ostrá a snadno udržovatelná po dlouhá léta.

3) Všechny hrany a detaily nože jsou pečlivě očištěné a leštěné a dokonale přesné.

4) Název Wüsthof a logo s trojzubcem. Vzor oceli a město původu. Název řady a značka kvality.

5) Bolster pro přesnost kovaného nože. Poskytuje vyvážení a opravdu přesný řez.

6) Ochrana prstu, zajišťuje bezpečnost a pohodlí. Vyvažuje při řezání.

7) Nýty neustále drží i po letech rukojeť tak že vnímáte nůž jako jediný kus.

8) Čepel vede do rukojeti a je 100% vyvážená pro dokonalou manipulaci s nožem.

9) Rukojeť pomáhá pro bezpečné řezání a manipulaci s nožem.

 

Nože Wüsthof Classic, Culinar, Grand Prix II

serie-nozu-rozrezat-2

Nože Wüsthof Classic: Podívejte se na kompletní sérii nožů Nože Wüsthof Classic

Nože Wüsthof Culinar: Podívejte se na kompletní sérii nožů Nože Wüsthof Culinar

Nože Wüsthof Grand Prix: Podívejte se na kompletní sérii nožů Nože Wüsthof Grand Prix II

 

Nože Wüsthof Classic Ikon, Classic Ikon Creme, Ikon

serie-nozu-rozrezat

Nože Wüsthof Classic Ikon: Podívejte se na kompletní sérii nožů Nože Wüsthof Classic Ikon

Nože Wüsthof Classic Ikon Creme: Podívejte se na kompletní sérii nožů Nože Wüsthof Classic Ikon Creme

Nože Wüsthof Ikon: Podívejte se na kompletní sérii nožů Nože Wüsthof Ikon

 

Druhy nožů podle použití

Malé kusy: Okrajování, čištění, ořezávání

Často se nás zákazníci ptají, proč nabízíme tak velké množství tvarů a délek čepelí nožů a zda je opravdu nezbytné všechny tyto nože vlastnit.
Nezbytné to samozřejmě není, ale vaření je hned zábavnější, práce snazší a bezpečnější, když máte na každý úkon nůž zkonstruovaný speciálně na něj.
Proč tomu tak je a jaké nože k jakým činnostem zvolit, si ukážeme níže.

Na první pohled se nože liší především svojí délkou. Většina našich nožů Wüsthof Dreizackwerk Solingen je dodávána s délkou čepele od 7 cm do 36 cm
To však automaticky neznamená, že malé nože se používají jen na krájení malých věcí a velké pouze na velké potraviny.
Velké nože se například často používají na krájení malých potravin na plátky, či kostičky.

Všechny malé nože využijeme při krájení a sekání na velice malé kousky.                                                                                        

Pojďme se tedy podívat na tyto specializované malé nože podrobněji:

Nože na loupání

Jedná se o malý a šikovný nůž s krátkou čepelí ve tvaru šavle. Díky tomu je možné ho při práci otočit a neztratit původní řez. Tento nůž  je vhodný především na loupání a čištění ovoce a zeleniny.

Díky speciálnímu tvaru čepele je velmi snadné a rychlé odkrojení slupky z potravin, které mají oblé tvary, například brambory, mango, nebo jablka. S tímto nožem můžete přesně a bezpečně očistit i vyboulenou kůru zázvoru, nebo stonky artyčoků. 

Hladké ostří loupacího nože zajišťuje velmi přesné řezy, a proto je ideální také pro vyřezávání a zdobení ovoce, zeleniny, nebo hub.


 

Nože na špikování

Jedná se o štíhlé nože - jejich 4 ½ palcová verze je často nazývána jako univerzální nůž - a jsou perfektní na krájení cibule, česneku a další zeleniny,
neboť umožňují mimořádně jemný řez. 

Štíhlá a rovná čepel je vhodná také na sekání bylinek na jemno, vytváření otvorů v mase na plnění (špikování), nebo na odebírání jader z ovoce.

spikovaci-noze

 

Nůž na zeleninu s rovnou čepelí (popř. s výbrusem)

Tento malý a šikovný nůž je vhodný pro všechny druhy krájení. Kdykoliv potřebujete nakrájet jablko, mrkev, papriku, nebo jinak zpracovat, či dekorovat další zeleninu, jako okurek, nebo ředkvičky - tento nůž je přesně ten pravý.

Nože s výbrusem vytvářejí při krájení vzduchové kapsy, které zabraňují přilepení potravin k čepeli a krájení je tak snazší a řez plynulejší.

nuz-na-zeleninu


Nakrajovací nůž se zoubky 

Nakrajovací nůž o délce čepele 14 cm je nůž střední velikosti. Vroubkované ostří je vhodné na krájení mnoha typů potravin s tvrdším okrajem a v těchto situacích poslouží lépe, než nože uvedené výše.

Ideální je například na krájení tvrdého salámu a klobás, sýra a pečiva, nebo baget - jedná se o perfektní nůž například na přípravu snídaně, nebo svačinky.

nakrajovaci-nuz


Nůž na rajčata

Díky vroubkovanému ostří nože můžete nakrájet zeleninu, jako rajčata nebo lilek a měkké ovoce, (např. broskve, švestky, nebo nektarinky) nakrájet na tenoučké plátky.
Velice vhodný je i na vytváření různých koktejlových dekorací.

Vidlička na špičce pak umožňuje snadno zvednout nakrájené kusy a manipulovat s nimi.

nuz-na-rajcata


TIP: Mnoho "velkých nožů" Wusthof je také dostupných s kratší čepelí. Je to proto, že někteří lidé (zejména křehčí ženy), se cítí lépe a bezpečněji při práci s noži s kratší čepelí. V naší nabídce tak například naleznete kuchařské nože s čepelí 12 cm a 14 cm, nebo japonský nůž Santoku s čepelí o délce 14 cm.

Kuchařské nože

Kuchařský nůž je všestranný pomocník pokud jde o krájení masa, ovoce, zeleniny i bylinek. Široká a zaoblená čepel je ideální pro sekání pomocí "houpací techniky".

S tímto nožem snadno připravíte zeleninu do polévky, ať už budete chtít proužky, nebo kostičky. Kuchařský nůž je jednoznačně nejdůležitějším nožem v kuchyni!

kucharske-noze


Santoku

Nůž Santoku je perfektní na krájení potravin na tenké plátky. Výbrus na čepeli zabezpečuje, aby se měkké, nebo tenké potraviny nelepily na čepel nože. Šířka nože pak umožňuje snadnou manipulaci s ukrojenou potravinou.

Při krájení vzniká větší prostor mezi prsty a krájecím prkénkem, nůž lze tedy dobře použít i při krájení větších kusů potravin.

noze-santoku

 

Dále si představíme nože s čepelí o délce alespoň 20 centimetrů. Samozřejmě, že existují i nože s čepelí mnohem delší.
Stejně tak některé malé řezy mohou být udělány velkými noži. Ale pokud hovoříme o velkých řezech je to úplně něco jiného. V tomto případě platí, že čím delší je čepel nože, tím lépe!

Pojďme se tedy blíže podívat na specializované velké nože od Ed. Wüsthof Dreizackwerk Solingen:

Nůž na pečivo s dvojitým zoubkovaným ostřím, 23 cm

Klasický nůž na pečivo s dvojitým zoubkovaným ostřím nakrájí přesně a snadno i to nejkřehčí pečivo, jakoby jste krájeli máslo.
Rozdíl mezi dvojitým a běžným zoubkovaným ostřím poznáte na první pokus. Dvojité ostří vyžaduje menší tlak a lépe vede řez, který je pěkně rovný a čistý.
Také zabraňuje sklouznutí čepele. Bez ohledu na to, zda krájíte tvrdou kůrku, nebo nadýchané či křehké pečivo, nůž na pečivo s dvojitým zoubkovaným ostřím zajistí dokonalý a snadný řez.

noze-na-pecivo
 

Cukrářské nože, 23 a 26 cm


Ať už potřebujete nakrájet dorty, nebo koláče, křupavé pečivo, nebo chléb - tento nůž s tím vždy poradí.
Zoubkované ostří s výstupky pouze na jedné, venkovní straně (vyduté ostří) dokáže proniknout i do těch nejtvrdších a nejtužších potravin a zachovat rovný a čistý řez.
Nůž s touto délkou a speciálním ostřím využijete navíc i na krájení velkých hlávek zelí, nebo salátu apod. Je to prostě všeuměl Vaší kuchyně!

cukrarske-noze

Nůž na lososa, 29 – 32 cm
Nůž na lososa má velmi dlouhou a pružnou čepel a jak název napovídá, je vhodný zejména na řezání tenkých plátků lososa.
Tento nůž je ideální pokud potřebujete nakrájet plátky z celého kusu lososa. Zaoblená špička nože namísto špičky zabraňuje nechtěnému poškozování vláken při krájení.
Takto můžete snadno a bez větší námahy odstranit z lososa kůži a připravit tenké plátky. Výbrus na čepeli vytváří vzduchové kapsy a zabraňuje přilepení masa na čepel.

nuz-na-lososa

Nože na porcování masa / na šunku 
Tento nůž s dlouhou čepelí slouží při pečení kusů masa, šunky nebo drůbeže, ať už v syrovém, nebo vařeném stavu.
Lze s ním udělat štíhlé řezy a porcovat pečínku na přesné dávky. Čím delší je nůž, tím snazší je ukrojit tenší plátky.
Nejoblíbenější velikosti jsou 16-23cm.

nuz-na-sunku

Nože na porcování masa / na šunku s výbrusem


Díky výbrusu na čepeli nože se při krájení vytvářejí vzduchové polštářky, které zabraňují přilnutí potraviny k čepeli.
Zejména, pokud jde o lepkavé, nebo olejované potraviny, umožňuje tento nůž nakrájet velmi tenké plátky. Vhodný je i pro řezání a sekání ovoce a zeleniny.

nuz-na-sunku-s-vybrusem

Vidličky na maso


Pokud chcete plátek nakrájet, otočit, zvednout, nebo přesunout velký kus pečeného masa, šunky, nebo drůbeže, budete potřebovat stabilní vidličku.
V nabídce jsou vidličky rovné, nebo zakřivené. Zakřivené jsou vhodnější pro otáčení masa, zatímco rovné jsou ideální pro pevné držení masa při krájení.
Nejčastější délky jsou 16, 18 a 20 cm.

vidlicky-na-maso

Super Slicer, 26 cm


Super Slicer je ideální na velké kusy ovoe, nebo zeliny. Vypouklé zoubkované ostří na vnější straně dokáže proříznout tvrdou slupku, stejně jako měkké ovoce, nebo zeleninu.
Snadno uřízne spodek a vršek ananasu, nebo odstraní stonky artičoků. Výborně poslouží také na krájení masa a šunky - zoubkované ostří zajišťuje čistý řez bez trhání...
 
super-slicer

Yanagiba, 23 cm 


Tento nůž ocení ti, kteří připravují sushi a sashimi. Yanagiba - v překladu list vrby - je ztělesněním tradičního japonského nože.
Použitím speciální řezací techniky (řez je vedený téměř vodorovně k základně), lze velice přesně nakrájet plátky požadované velikosti.
Táhlým pohybem pouze v jednom směru nůž vytváří zcela čistý řez. Jedná se standardní výbavu v kuchyni každého profesionálního japonského kuchaře.

yanagiba

Filetovací nůž na ryby (16 – 20 cm) / Filetovací nůž (16 – 18 cm)

Ryby jsou chutné a zdravé, ale jejich příprava představuje určitou výzvu. Zejména filetování je něco, do čeho se hodně domácích  kuchařů neodváží.
Ale pokud používáte správné nože, není filetování tak složité!

Filetovací nože Wusthof jsou dostupné v několika variantách - s rovným, nebo zahnutým ostřím, pevné, nebo pružné

Filetovací nože s tenkým zahnutým ostřím slouží především na odstranění kůže, protože jejich konstrukce dokáže vytvořit mimořádně přesný řez.

Pevná čepel potom umožňuje nakrájet rybí filety i na velmi tenké plátky, zatímco pružná (Flexibilní) čepel slouží ke snadnému a přesnému oddělování filet od páteře a kostí.
Pružná tenká čepel těsně sleduje kost a dělá celé filetování jednodušší a přesnější.

Společná charakteristika všech filetovacích nožů je, že jejich čepel je tenká, což umožňuje kontrolované krájení dokonalých kousků.

filetovaci-nuz

filetovaci-nuz-2

Nůž na lososa (29 – 32 cm)

Nůž na lososa má velmi dlouhou a pružnou čepel a jak název napovídá, je vhodný zejména na řezání tenkých plátků lososa.
Tento nůž je ideální pokud potřebujete nakrájet plátky z celého kusu lososa. Zaoblená špička nože namísto špičky zabraňuje nechtěnému poškozování vláken při krájení.
Takto můžete snadno a bez větší námahy odstranit z lososa kůži a připravit tenké plátky. Výbrus na čepeli vytváří vzduchové kapsy a zabraňuje přilepení masa na čepel.
 

nuz-na-lososa-2

Filetovací & vykosťovací nůž
Tento nůž s neobvyklým tvarem čepele je jeden z nejnovějších nožů. Jedná se o univerzální nůž, který perfektně poslouží při odstaňování kůže a vykosťování ryb, drůbeže, nebo jiného masa.
Tenká a zahnutí čepel nože pomáhá vytvořit ideální řez a dokonale oddělit kůži, nebo kosti od masa. Tento nůž je možné použít na různé druhy masa, nejen ryby...
 

filetovaci-vykostovaci-nuz

Santoku - klasický Japonský nůž
Při přípravě ryb, je univerzální japonský nůž Santoku vynikající na krátké a přesné řezy.
Nože Santoku s výbrusem na čepeli jsou ideální na přípravu měkkých a olejnatých ryb, např. tatarák z tuňáka.
V dutině vznikají vzduchové kapsy, které zabraňují přilnutí potraviny k čepeli nože.
Navíc široká čepel nože Santoku umožňuje snadno vyzvednout a přemístit malé kostky potravin.
 

nuz-santoku

Yanagiba, 23 cm 
Tento nůž ocení ti, kteří připravují sushi a sashimi. Yanagiba - v překladu list vrby - je ztělesněním tradičního japonského nože.
Použitím speciální řezací techniky (řez je vedený téměř vodorovně k základně), lze velice přesně nakrájet plátky požadované velikosti.
Táhlým pohybem pouze v jednom směru nůž vytváří zcela čistý řez. Jedná se standardní výbavu v kuchyni každého profesionálního japonského kuchaře.

yanagiba

Kuchyňské nůžky
Dobré kuchyňské nůžky mohou být při přípravě rybích pokrmů velice dobrým pomocníkem.
Dobře však poslouží také při přípravě a servírování drůbeže, nebo bylinek.
Kuchyňské nůžky mohou být použity k odstřihnutí ploutví nebo ocasu, případně přes silnější kosti větších ryb. 

kuchynske-nuzky

Kleště na kosti
Naše kleště na rybí kosti z nerezové oceli mají jemnou špičku, aby nedošlo k poškození jemného rybího masa.
Vroubkování a tažná pružina poskytují lepší kontrolu a učiní tyto delikátní vykosťovací úkony jednodušší...
 

kleste-na-kosti

Pinzety na rybí kosti
Každý, kdo se již setkal s přípravou ryby, která obsahuje hodně kostí, chápe důležitost a užitečnost tohoto nástroje.
Pomocí této pinzety, odstraníte čistě a bezpečně např. malé a jemné kosti pstruha, stejně jako větší kosti z lososa.
Mimochodem: Rybí kosti, které jsou pevně v těle, jsou známkou mimořádně čerstvých ryb!

pinzety-na-rybi-kosti

Bylinky: krájení , sekání

Bylinky jsou úžasné - nejen, že jsou zdravé, ale našemu jídlu dodávají i skvělou chuť.
Abyste i vy mohli v kuchyni při přípravě bylinek zazářit, podíváme se dnes na toto téma.

Bylinky jsou velmi choulostivé a většinou je třeba je jemně nakrájet nebo nasekat - a přesto malé nože nejsou pro tento úkol vhodné.
Nejlepší je na přípravu bylinek používat větší nože.

A zde je přehled našich bylinkových specialistů:

Kuchařský nůž

Kuchařský nůž se širokou, zahnutou čepelí je prostě vynikající na sekání bylinek za použití "kolébkové" techniky.
Celé svazky petržele atd. mohou být v mžiku jemně rozsekány. Více se kuchařském noži můžete dozvědět například v tomto článku zde.

kucharsky-nuz

"Kuchyňský Surfař"

Stejně jako u nože kuchařského, usnadňuje tvar čepele nože Wusthof Kitchen Surfer (Edice 3) velmi jemné sekání.
Tento univerzální nůž je kombinací klasického kuchařského nože a asijské čepele.
S trochou praxe rychle nasekáte například bazalku, mátu, nebo listy šalvěje...

 kuchynsky-surfar_1

Čínský kuchyňský nůž

I když čínský kuchyňský nůž vypadá jako sekáček, není vhodný na sekání kostí. Naopak, tento typ nože je speciálně navržen na jemné a drobné řezné úkoly.
S tímto nožem nakrájíte na velmi tenké plátky rajčata, maso, ale je velmi dobrý i na sekání bylin a zeleniny.
Čínské kuchařské nože Wusthof jsou speciálně navrženy pro jemné a drobné řezné úkoly.

cinsky-kuchynsky-nuz

Kolébky

Potřebujete nasekat petržel, koriandr nebo pažitku rovnoměrně a jemně?
To je práce pro kolébku! Najemno nakrájí bylinky, aniž by došlo k jejich rozdrcení.
Navíc je zábava, používat nůž s oběma rukama! K dispozici jsou různé typy s jednoduchým nebo dvojitým ostřím.

kolebky

 

kolebky-2

Kuchyňské nůžky

Samozřejmě také můžete pokračovat v práci s kuchyňskými nůžkami, které byly použity v bylinkové zahradě.
Zvláště pokud budete potřebovat dlouhé kusy. Při použití nůžek je řez rychlý a snadný.
Některé z našich kuchyňských nůžek mají mikro-zámkový systém, který zabraňuje potravinám uklouznout a zajišťuje silný a přesný řez.


kuchynske-nuzky-2_1