Microplane plátkovací struhadlo nastavitelné
Kód: 34040Detailní popis produktu
Plátkovací struhadlo Microplane je ideální pro přípravu velice tenkých plátků sýra, lanýžů, čokolády, česneku, zázvoru, ale i masa na Carpaccio. Struhadlo je vybaveno ostřím z chirurgické nerezové oceli, která je ošetřena patentovanou technologií fotoleptání pro extrémní dlouhotrvající ostrost. Struhadlo se silným nerezovým rámem má ergonomicky tvarovanou rukojeť s měkkým úchopem a protiskluzovou úpravu spodní části pro bezpečné používání. Součástí balení je i ochranný kryt pro bezpečnou práci.
4 nastavení tloušťky plátů:
- 0 - zabezpečená čepel - pro účely bezpečného uskladnění
- 1 - tloušťka plátku 1 mm
- 2 - tloušťka plátku 2 mm
- 3 - tloušťka plátku 3 mm
Rozměry struhadla: 30 x 10 x 2,5 cm
Pro maximální ochranu při strouhání doporučujeme zakoupit si k tomuto struhadlu také Microplane bezpečnostní rukavici na strouhání.
Výhody a nevýhody
- ostří z chirurgické nerezové oceli, ošetřené fotoleptáním pro extrémní a dlouhotrvající ostrost
- potraviny netrhá, ale opravdu strouhá, čímž podtrhuje jejich chuť a aroma
- odolný rám z nerezové oceli
- přídavná čepel "julienne"
- protiskluzová úprava
- ergonomicky tvarovaná rukojeť s měkkým úchopem
- lze mýt v myčce
- pořizovací cena se může zdát vyšší, vyváží ji ale kvalita použitých materiálů a zpracování
Líbí se vám produkty Microplane? Prohlédněte si naši nabídku.
Nejostřejší struhadla na světě
Společnost Microplane jednoduše využila svých zkušeností s výrobou špičkových řezných nástrojů, pro něž používala techniku chemického fotoleptání, umožňující vytvořit dokonalé ostří. Ve srovnání s běžnými lisovanými struhadly jsou daleko ostřejší a díky tomu snadno nastrouhají tvrdé i měkké potraviny bez potrhání či rozdrolení.
Nejde však pouze o technologie. Microplane sbírá i světové ceny v oblasti užitého designu. V čele stojí čtyřboké struhadlo. Sortiment výrobků Microplane brzy oživují svěží barvy a nové produkty. Mistrovství v ostrosti vyhrávají třeba mlýnek na sýry, tenderizér na maso, struhadlo na plátkování nebo přípravu nudliček julienne. Bez velké námahy bude brzy jedna jako druhá.
Proč právě Microplane?
- skutečně nejostřejší struhadla na světě
- dlouhá životnost
- originální vynález
- dokonalá symbióza funkčnosti, kvality a designu
- snadná práce s tvrdými i měkkými potravinami
Microplane - od opracování dřeva až do kuchyně
Tradice americké firmy Microplane se datuje od konce šedesátých let dvacátého století. Splečnost se původně zaměřovala na výrobu nástrojů k opracování dřeva a přechod do kanadských kuchyní byl vlastně dílem náhody. Psal se rok 1994. Staré struhadlo jedné kanadské hospodyně dosloužilo uprostřed přípravy pomerančového dortu, a tak sáhla po truhlářské rašpli z manželovy dílny. A jaký div – pomerančová kůra se v mžiku proměnila v jemné proužky, lehké jako sněhové vločky. A tak byly položeny základy budoucího úspěchu struhadel Microplane. Na trh byla uvedena zcela nová řada kuchyňských struhadel určených pro domácí i profesionální použití.
Úspěh na sebe nenechal dlouho čekat – za pět let psal o rostoucí oblibě struhadel mezi předními šéfkuchaři jeden z nejprestižnějších světových deníků The New York Times, za další tři roky vznikla řada struhadel Microplane, určená do profesionálních kuchyní.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Microplane
Tradice americké firmy Microplane se datuje od konce 60. let 20. století. Splečnost se původně zaměřovala na výrobu nástrojů k opracování dřeva a přechod do kanadských kuchyní byl vlastně dílem náhody. Psal se rok 1994. Staré struhadlo jedné kanadské hospodyně dosloužilo uprostřed přípravy pomerančového dortu, a tak sáhla po truhlářské rašpli z manželovy dílny.
A jaký div – pomerančová kůra se v mžiku proměnila v jemné proužky, lehké jako sněhové vločky. A tak byly položeny základy budoucího úspěchu struhadel Microplane.
Na trh byla uvedena zcela nová řada kuchyňských struhadel určených pro domácí i profesionální použití. Úspěh na sebe nenechal dlouho čekat – za pět let psal o rostoucí oblibě struhadel mezi předními šéfkuchaři jeden z nejprestižnějších světových deníků The New York Times, za další tři roky vznikla řada struhadel Microplane, určená do profesionálních kuchyní.
Společnost Microplane jednoduše využila svých zkušeností s výrobou špičkových řezných nástrojů, pro něž používala techniku chemického fotoleptání, umožňující vytvořit dokonalé ostří. Ve srovnání s běžnými lisovanými struhadly jsou daleko ostřejší a díky tomu snadno nastrouhají tvrdé i měkké potraviny bez potrhání či rozdrolení.
Nejde však pouze o technologie. Microplane sbírá i světové ceny v oblasti užitého designu. V čele stojí čtyřboké struhadlo. Sortiment výrobků Microplane brzy oživují svěží barvy a nové produkty. Mistrovství v ostrosti vyhrávají třeba mlýnek na sýry, tenderizér na maso, struhadlo na plátkování nebo přípravu nudliček julienne. Bez velké námahy bude brzy jedna jako druhá.