Nerezové pánve
Nejprodávanější
Nerezové pánve se vyznačují především tím, že opravdu nereziví. Jsou odolné, pevné, mají dlouhou životnost. Nerezová pánev je odolná proti poškrábání, ale i přesto doporučujeme používat silikonové nebo dřevěné kuchyňské náčiní. Většina nerezových pánví je vhodná na všechny typy vařičů včetně populární indukce.
Nerezová pánev je nejčastější a prověřená klasika na domácí vaření. Výhodou je snadná údržba – můžete mýt v myčce nádobí, vhodnost na všechny typy varných zdrojů a atraktivní lesklý vzhled. Připravovat na nich můžete v podstatě jakýkoliv pokrm. Lze na nich restovat, opékat, smažit, dusit a samozřejmě i dopékat v troubě, pokud je pánev celo-nerezová. Nevýhodou je, že pokud jste gurmán začátečník, může se Vám jídlo připalovat, zejména pokud pánev přehřejete. Pánev je potřeba dobře rozehřát a vložit suroviny ve správnou chvíli. Jakmile se Vám pokrm připeče, bude to chtít trochu energie pánev umýt. Připravovat na nerezové pánvi jídla zcela bez tuku se nedoporučuje.