Nerezový hák k obracení masa

Kód: BGE-201515
Neohodnoceno
Značka: Big Green Egg
1 166 Kč 964 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
11.10.2023

Tento tenký hák na maso je dokonalý na rychlé a jednoduché obracení masa a drůbeže (steaků, kotlet nebo kuřecích stehen).

Detailní informace

Detailní popis produktu

Za hák k obracení masa dáme ruku do ohně. Tento tenký hák na maso je dokonalý na rychlé a jednoduché obracení masa a drůbeže (steaků, kotlet nebo kuřecích stehen). S dlouhým hákem z nerezové oceli můžete maso obracet dokonce i při velmi vysokých teplotách bez toho, že byste museli jít blíže k ohni, a aniž byste suroviny poškodili.

 

Big Green Egg je univerzální a široce uznávaný keramický gril vyvinutý v USA, který spolehlivě funguje také jako udírnapec či sporák. Díky bezkonkurenční flexibilitě svého využití je vhodný pro přípravu předkrmů, hlavních jídel, ale i zákusků. Lze na něm připravit téměř cokoliv, od grilovaných steaků, krůt či zeleniny, přes dokonale upečený bochník čerstvého chleba, ovocné koláče či zákusky, až po pizzy. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Příslušenství
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.5 kg
Země původu: USA
Typ produktu: Příslušenství

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Big Green Egg grily logoVýrobce amerických grilů Big Green Egg zahájil svoji výrobu v roce 1974. V dnešní době je tato společnost největším výrobcem nejkvalitnějšího keramického varného systému.

Big Green Egg funguje jako zahradní gril, udírna, cihlová pec na pečení nebo jako „obyčejný“ sporák! Vaření v grilu (peci BGE) Velkém Zeleném Vejci nikdy není obyčejné. I ta nejjednodušší jídla chutnají a vypadají jako z dílny kuchařského mistra. Tajemství je v neobyčejně jednoduché, přitom vynalézavé konstrukci této pece-grilu.Původ konstrukce grilu - pece BGE je starý přes 3000 let.

Princip pravděpodobně pochází z Číny, za svůj jej později přijali Japonci a nazvali "kamado" - druhové jméno označující pec, troubu, topidlo nebo ohniště.  Tento starodávný princip byl převzat a zdokonalen v Americe. Po II. Světové válce si američtí vojáci přiváželi domů do USA tuto zvláštní a v moderním světě do té doby neznámou pícku-gril. V zemi se silnou tradicí barbeque si tato „kamada“ získala neuvěřitelnou popularitu, ale původní materiály používáním křehly. Obyčejnou keramiku proto nahradila vysoce zátěžová keramika a Vejce bylo na světě v podobě, o které mohli naši předkové pouze snít. Poznatky o této keramice z programu vesmírné agentury NASA byly využity americkým výrobcem grilu - pece BGE a mohla tak vzniknout patentovaná keramika BGE s garanatovanou neomezenou životností pláště pece.

Big Green Egg byl vyvinut na základě 3000 let staré asijské metody pečení v hliněné peci. V Japonsku, kde se již po staletí v kuchyni vydatně používá takzvané kamado, pobývaly v 50. letech tisíce amerických vojáků. Poté, co ochutnali lahodné, šťavnaté pokrmy připravené touto metodou, si uvědomili, jaký potenciál tento hliněný hrnec nabízí, a přivezli jej do Spojených států.

Společnost Big Green Egg zahájila svou činnost v Atlantě v americkém státě Georgia v roce 1974. Nejprve se zabývala dovozem japonských a čínských hliněných pecí. V souvislosti s americkým vesmírným programem bylo v 70. letech vyvinuto mnoho nových materiálů. Přísné bezpečnostní normy společnosti NASA například vyžadovaly pro použití ve vesmírných letech vysoce odolné druhy keramiky. Ve firmě Big Green Egg zkoumali druhy keramiky a glazury, které NASA vyvinula, a zjistili, že se výborně hodí pro výrobu moderních zdokonalených verzí osvědčené pece kamado.

Přírodní hlína a běžné druhy keramiky nejsou tak pevné, trvanlivé a odolné proti vlivům počasí a nemají takové tepelně-izolační vlastnosti jako keramika vyvinutá společností NASA, kterou pro výrobu Big Green Egg používáme. Tu můžete minimálně sto tisíckrát zahřát na vysokou teplotu, aniž by její kvalita utrpěla.

Big Green Egg se vyrábí v Mexiku, tedy v zemi s ohromující tradicí zpracování keramiky, známé úžasnými výrobními metodami. Ve vysoce moderních a technologicky výborně vybavených halách tak naše kuchyňské přístroje vyrábějí pečliví a zkušení odborníci. Než výrobek Big Green Egg továrnu opustí, musí projít ještě poslední velmi důkladnou kontrolou. Továrna je certifikovaná normou ISO 9001 UL, takže splňuje vysoké požadavky na kvalitu v tomto průmyslovém
odvětví. 

Propojením principu tradiční hliněné pece s unikátním vysoce odolným keramickým materiálem a díky nejmodernějším výrobním procesům vzniká unikátní přístroj na přípravu rozličných pokrmů. Vaření venku nyní získává zcela nový rozměr, neboť jako majitel Big Green Egg můžete takto trávit příjemné chvíle po celý rok. Díky vysoce odolné keramice nemá venkovní teplota na vnitřní teplotu v EGG® vůbec žádný vliv. V Big Green Egg tak můžete v létě i v zimě připravit dozlatova ugrilované, jemné maso, výtečné ryby ve slané krustě, smažené plody moře či vydatný guláš, křupavý chléb, lahodnou pizzu i vynikající dezerty

Proč je gril - pec Big Green Egg tak oblíbený?

  • Připraven k vaření do 15 minut
  • Přesná regulace teploty
  • Samočistící
  • Úsporný
  • Grilování, pečení, uzení po celý rok
  • Povrchová glazura zabraňuje popálení, je netoxická, nevybledne a neloupe se
  • Masa a ryby neztratí nic z původní kvality
  • Neomezená životnost keramického pláště!

Největší předností grilu - pece je ale výsledek. Díky jeho konstrukci jsou všechna jídla šťavnatá a s jinde nedosažitelnou chutí.

Vlastně pečete-grilujete-udíte zdravě! Žádné toxické materiály, pouze přírodní dřevěné uhlí. Díky možnosti nepřímého grilování se vyhnete odkapávání šťáv z masa do ohně a zabráníte tak vzniku nežádoucích zplodin. Vaše pokrmy tak budou nejen chuťově vynikající a voňavé, ale i zdravotně nezávadné.