Nože na pečivo
Nejprodávanější

Nůž na chleba Wüsthof Ikon s délkou čepele 20 cm a doživotní zárukou. Tvrdost 58 HRC.

Nůž na chleba Classic Ikon s délkou čepele 20 cm a doživotní zárukou. Tvrdost 58 HRC.
Pro lepší přehled a snadnou orientaci jsme pro Vás rozdělili nože F.Dick a Zwilling do kategorií dle vlastností a použití.
Nože na pečivo - speciální nože s vroubkovaným ostřím pro všechny tvrdé a měkké typy pečiva - pro čistý řez a stejné plátky.
Nůž na chléb a pečivo má typickou vlnkovanou čepel a jeho délka se standardně pohybuje mezi 20 až 25 cm. Slouží ke krájení chleba a jiného pečiva s kůrkou, která ostatním nožům tupí ostří. Vybírat můžete buď z typů s klasickým, nebo zahnutým ostřím. Ty jsou inspirovány tradičními samurajskými meči japonských mistrů. Oba druhy zastanou stejnou funkci, záleží tak jen na vás, který nůž vám padne více do oka.
Křupavé teplé bagety, čerstvé rohlíčky, voňavý poctivý chléb, domácí jahodový džem, zlatý med, máslo z pravé smetany, Co se vám při těchto slovech vybaví? Mě nedělní snídaně s rodinou. Někomu dovolená, jinému piknik pod rozkvetlou třešní. Každý máme jiné vzpomínky a představy. Ale je jedna věc, která nás napadne všechny. A tím je boj s tupým nožem a místo úhledně nakrájených plátků pečiva, zůstane hromádka roztrhaných krajíčků a spousta drobků. To dokáže zkazit i tu nejsvátečnější náladu.
A je to nutné? Vždyť stačí tak málo, jako je pořídit si nůž určený na krájení pečiva. Je dlouhý se širokou čepelí a vlnkovaným ostřím. Takový nůž dobře poslouží i při krájení pečeně, šunky, korpusů dortů, ale i rajčat. Díky preciznímu zpracování a kvalitě použité nerezové ocele, budete krájet i teplé pečivo snadno a čistě.
Nože na pečivo se vždy vyznačují zubatým ostřím, kterým snadno a rychle rozkrojíte chleba, nebo rozpůlíte rohlík. U kvalitního nože na pečivo je velice důležité, aby vlnité ostří bylo mírně prohnuté, abyste prsty nenaráželi do krájecí podložky, a aby se zachovala možnost s nožem mírně kolébat pro perfektní dokrojení chleba až k podložce.
Pečivo jíme denně, a proto není úplně od věci si koupit kvalitní nůž na pečivo, zejména v případě, kdy vám vadí neustálé drobky v kuchyni. Nože na mazání jsou pak v podstatě jen zmenšeninou nože na pečivo, mají kratší čepel a obvykle zaoblenou špičku pro pohodlnější mazání.