Nože

793 položek celkem
1120160408 Sada nozu Classic 3ks s magnetickou listou(1)
Akce
6 540 Kč –18 %
4 430 Kč bez DPH
5 360 Kč

LIMITOVANÁ AKČNÍ NABÍDKA 2020 Sada nožů Wüsthof Classic, která obsahuje kuchařský nůž 20 cm, nůž na chleba 20 cm a nůž na zeleninu 9 cm...

WU1120160408
7267 Blok na noze termobuk magneticky web 001
Novinka
ZdarmaZdarma
3 612 Kč bez DPH
4 370 Kč

Magnetický blok na nože od značky Wüsthof až na 12 nožů.

WU7267
9606 2 Darkova sada Perfect Match Wusthof Solingen
Novinka
ZdarmaZdarma 5 880 Kč –12 %
4 289 Kč bez DPH
5 190 Kč

Limitovaná edice dárkové sady Perfect Match Classic Ikon. Tvrdost 58 HRC. Vítěz dTestu.

WU9606-2
pouzdro na nuz ajax serie 1905 w600 h300 e 13c587778d68fedd4e7c8258f82c4956
Novinka
347 Kč bez DPH
420 Kč

 F. Dick pouzdro na nůž Ajax z inspirativní série 1905.

439013600
pouzdro na nuz hektor w600 h300 e 53140693e41157266182916a76b90de4
Novinka
347 Kč bez DPH
420 Kč

 F. Dick pouzdro na nůž HEKTOR z inspirativní série Red Spirit.

439013500
dreveny kryt na noze s prislusenstvim exkluzivni serie 1905 w600 h300 e b5fa146f7832379dfcd8e59348500040
Novinka
ZdarmaZdarma
14 331 Kč bez DPH
17 340 Kč

Dřevěný blok na nože s kovaným příslušenstvím F. Dick z exklusivní designové série 1905.

438197100
steakova 4 dilna sada nozu s hladkou cepeli serie 1905 f2d1e19b5008baf5d31b9ed4ecf1c989
Novinka
ZdarmaZdarma
4 306 Kč bez DPH
5 210 Kč

Steaková čtyř dílná sada nůžů F. Dick s délkou 12 cm z designové série 1905.

438198410
steakovy nuz s hladkou cepeli ze serie 1905 v delce 12 cm w600 h300 e 3a0ead53299367ace8531d5a08249715
Novinka
1 132 Kč bez DPH
1 370 Kč

Steakový nůž F. Dick s délkou 12 cm z exklusivní designové série 1905.

438190212
kucharsky nuz ajax ze serie 1905 w600 h300 e a9f4b7da8d93c9809eba72f807abd93d
Novinka
2 719 Kč bez DPH
3 290 Kč

Kuchařský nůž AJAX nabízí výrazný styl čepele se širokou plochou a nápadnou křivkou ostří. Nezvyklý tvar připomíná sekáček a...

438192222
vykostovaci nuz serie red spirit 15 cm w600 h300 e 5a2e53a4865a0bebefac460ee352c4ca
Novinka
1 438 Kč bez DPH
1 740 Kč

Novinka série Red Spirit - Vykošťovací nůž 15 cm. Lze použít při prvotním zpracování masa, grilování i porcování steaků. Stane se...

438174515
f dick limited edition f dick premier plus stay hu
Novinka
ZdarmaZdarma
3 041 Kč bez DPH
3 680 Kč

Limitovaná edice  "Stay hungry" Santoku Premier Plus

438144218BS
dick kochmesser premier plus 21 cm sonderedition ika
Novinka
3 149 Kč bez DPH
3 810 Kč

Limitovaná edice kuchařského nože "GO FOR GOLD" Premier plus

438144721BS
Zwilling Four Star bambusový blok s noži 7 ks
Novinka
8 058 Kč bez DPH
9 750 Kč

Představujeme bambusový blok na nože, obsahující 4 kvalitní ikonické kuchyňské nože, ocílku a víceúčelové nůžky německé...

35068-002
Brousek na nože, Wüsthof CLASSIC IKON, dvojitý
Tip
719 Kč bez DPH
870 Kč

Inovativní dvoustupňový brousek na nože Wüsthof Classic Ikon pro použití levou i pravou rukou.

WU3050388001
Brousek na nože Wüsthof
Tip
Brousek na nože Wüsthof
Skladem (> 50 ks)
397 Kč bez DPH
480 Kč

.

WU4347
Sada kuchařských nožů Wüsthof GOURMET 3 díly
Tip
ZdarmaZdarma
1 975 Kč bez DPH
2 390 Kč

Třídílná kuchařská sada Wüsthof Gourmet. Tvrdost 56 - 57 HRC.

WU9675
Sada kuchařských nožů Wüsthof SILVERPOINT 3 díly
Tip
1 149 Kč bez DPH
1 390 Kč

Kuchyňská sada nožů Wüsthof Silverpoint obsahuje kuchařský nůž 18 cm, nůž na šunku 20 cm a nůž na zeleninu 12 cm. Tvrdost 56 - 57 HRC.

1135160305
Sada nožů Wusthof Classic
Tip
ZdarmaZdarma
2 388 Kč bez DPH
2 890 Kč

Třídílná sada nožů Wüsthof Classic, která obsahuje kuchařský nůž 20 cm a špikovací nůž 10 cm + dvoustupňový brousek. Tvrdost 58 HRC....

WU9608-5
AnySharp Editions brousek krémový
405 Kč bez DPH
490 Kč

AnySharp Editions brousek krémový - nejlepší brousek na nože. Nabrousit nůž jako profesionál nyní zvládne každý. Brousek na nože Anysharp...

ASKSEDCRM
AnySharp Editions brousek okrový
405 Kč bez DPH
490 Kč

AnySharp Editions brousek okrový - nejlepší brousek na nože. Nabrousit nůž jako profesionál nyní zvládne každý. Brousek na nože Anysharp...

ASKSEDOCH
anysharp brousek na noze duhovy
653 Kč bez DPH
790 Kč

AnySharp Pro duhový - nejlepší brousek na nože. Nabrousit nůž jako profesionál nyní zvládne každý. Brousek na nože Anysharp je vhodný i...

ASKSPROSLICK
anysharp brousek na noze fialovy
570 Kč bez DPH
690 Kč

AnySharp Pro fialový - nejlepší brousek na nože. Nabrousit nůž jako profesionál nyní zvládne každý. Brousek na nože Anysharp je vhodný i...

ASKSPROUV
AnySharp Pro brousek mosazný 1
653 Kč bez DPH
790 Kč

AnySharp Pro mosazný - nejlepší brousek na nože. Nabrousit nůž jako profesionál nyní zvládne každý.

ASKSPROBRASS
17961 anysharp brousek na noze sedy
570 Kč bez DPH
690 Kč

AnySharp Pro šedý - nejlepší brousek na nože. Nabrousit nůž jako profesionál nyní zvládne každý.

ASKSPRO
Nahoru
Další produkty

V této kategorii nožů naleznete vysoce kvalitní kované nože německých značek F. Dick, Wüsthof a Zwilling které patří mezi naprostou špičku na světě. Tyto nože se pravidelně umisťují na předních pozicích ve srovnávacích testech odborných magazínů a používají je profesionální i amatérští kuchaři po celém světě.

Jsme rádi, že Vám můžeme nabídnout to nejlepší od těchto značek nožů.

Kuchyňské nože F. DICK 

Hledáte skutečnou kvalitu do své kuchyně a přitom dbáte i na design? Láká vás moderní zpracování kuchyňských doplňků, které zjednoduší zpracování potravin a zároveň jimi podtrhnete svůj osobitý styl a důraz na detail? Pak jsou kuchyňské nože F. DICK německé výroby správnou volbou. Historie firmy sahající až do roku 1778. Garantuje skutečnou kvalitu, kterou zdůrazňují sami šéfkuchaři po celém světě, kteří nože s oblibou používají při své každodenní práci. Nyní máte i vy možnost tento kuchařský nůž používat při vaření – díky naší široké nabídce vybavíte svoji domácnost všemi potřebnými noži, od vykosťovacích, přes sekáčky, až po velké porcovací nože na steaky. Sami poznáte rozdíl od jiných nekovaných nožů.

Nože DICK Premier Plus

premier-pluspremier-plus-2

Podívejte se na kompletní sérii nožů: Nože DICK Premier Plus

Nože DICK 1905

1905

Podívejte se na kompletní sérii nožů: Nože DICK 1905

Nože DICK Red Spirit

red-spirit  red-spirit-messer-des-jahres-2014

Podívejte se na kompletní sérii nožů: Nože DICK Red Spirit

Nože DICK 1893

1893 1893-red-dot-winner

Podívejte se na kompletní sérii nožů: Nože DICK 1893

Nože DICK 1798

Wusthof 1778messer-des-jahres-2013 

Podívejte se na kompletní sérii nožů: Nože DICK 1798

Nože DICK Active Cut

active-cut

Podívejte se na kompletní sérii nožů: Nože DICK Active Cut

 

Kuchyňské nože Wüsthof

Mezi výrobci nožů má firma Wüsthof téměř výsadní postavení. Založena byla již roku 1814 v městě proslaveném prvotřídním nožířstvím a mečířstvím, v německém Solingenu. Tato tradice trvá až do dnes, i díky setrvání výroby nožů v tomto městečku, kde se o produkci nožů starají, svou pečlivostí pověstní, Němci.

Pověstné logo s trojzubcem na rukojeti je zárukou kvality, která nás při správné údržbě může i přežít a výborně nám přitom sloužit. Z mnoha řad kovaných nožů Wüsthof Solingen musíme zmínit především Classic. Jde o rozsáhlou řadu prvotřídní kvality, která lze i díky výhodným sadám v originálním špalku pořídit za dobré peníze, přičemž dostanete komplexní sadu nožů pro každou příležitost.

Kuchyňské nože jsou královským produktem, který je však často vnímán jako nespecializovaný nůž neschopný udělat nic pořádně. Opak je pravdou, dobrý kuchyňský nůž je sice univerzální a použitelný na cokoliv kromě krájení kostí, ale zároveň musí za všech podmínek podávat velmi dobré výkony. Chrom molybdenová ocel čepelí Wüsthof má k tomu ideální předpoklady. Na všechny úkony se nelze spoléhat na jeden jediný nůž, ale pokud by tomu tak bylo, s kuchyňským nožem se o to lze alespoň částečně pokusit- jako s jediným. Můžete s ním nakrájet chleba, maso i zeleninu. S trochou šikovnosti se vám podaří jemně rozříznout lososa nebo bez velkých ztrát vykostit kuře.

Keramický nůž?

Z důrazu na univerzálnost je již zřejmé, že jako opravdový kuchyňský nůž nelze dost dobře použít keramické produkty. Ty se sice nejčastěji jako kuchyňské nože profilují, ale pro jejich křehkost je nelze použít například na mražené potraviny. Pro ideální výkony při zpracování jídle bych doporučil kombinaci - kovaný kuchyňský nůž Wüsthof + nůž keramický, které je dobré doplnit specializovanými noži pro krájení chleba, zeleniny a podobně. Ale s touto výkonnou dvojicí si dozajista ve většině případů poradíte.

V produktech firmy Wüsthof nalezneme kuchyňské nože v mnoha modelových řadách, například Classic nebo Grand Prix. Za své peníze vždy obdržíte bezkonkurenční kvalitu, která je ostatně od kuchyňských nožů vyžadována.

Z čeho se tedy skládá originální kovaný nůž Wüsthof?

wusthof-popis-kovaneho-noze

1) Velice přesné kování z jediného kusu oceli. Temperované při 58° Rockwella.

2) Ručně ostřená čepel. Neuvěřitelně ostrá a snadno udržovatelná po dlouhá léta.

3) Všechny hrany a detaily nože jsou pečlivě očištěné a leštěné a dokonale přesné.

4) Název Wüsthof a logo s trojzubcem. Vzor oceli a město původu. Název řady a značka kvality.

5) Bolster pro přesnost kovaného nože. Poskytuje vyvážení a opravdu přesný řez.

6) Ochrana prstu, zajišťuje bezpečnost a pohodlí. Vyvažuje při řezání.

7) Nýty neustále drží i po letech rukojeť tak že vnímáte nůž jako jediný kus.

8) Čepel vede do rukojeti a je 100% vyvážená pro dokonalou manipulaci s nožem.

9) Rukojeť pomáhá pro bezpečné řezání a manipulaci s nožem.

 

Nože Wüsthof Classic, Culinar, Grand Prix II

serie-nozu-rozrezat-2

Nože Wüsthof Classic: Podívejte se na kompletní sérii nožů Nože Wüsthof Classic

Nože Wüsthof Culinar: Podívejte se na kompletní sérii nožů Nože Wüsthof Culinar

Nože Wüsthof Grand Prix: Podívejte se na kompletní sérii nožů Nože Wüsthof Grand Prix II

 

Nože Wüsthof Classic Ikon, Classic Ikon Creme, Ikon

serie-nozu-rozrezat

Nože Wüsthof Classic Ikon: Podívejte se na kompletní sérii nožů Nože Wüsthof Classic Ikon

Nože Wüsthof Classic Ikon Creme: Podívejte se na kompletní sérii nožů Nože Wüsthof Classic Ikon Creme

Nože Wüsthof Ikon: Podívejte se na kompletní sérii nožů Nože Wüsthof Ikon

 

Druhy nožů podle použití

Malé kusy: Okrajování, čištění, ořezávání

Často se nás zákazníci ptají, proč nabízíme tak velké množství tvarů a délek čepelí nožů a zda je opravdu nezbytné všechny tyto nože vlastnit.
Nezbytné to samozřejmě není, ale vaření je hned zábavnější, práce snazší a bezpečnější, když máte na každý úkon nůž zkonstruovaný speciálně na něj.
Proč tomu tak je a jaké nože k jakým činnostem zvolit, si ukážeme níže.

Na první pohled se nože liší především svojí délkou. Většina našich nožů Wüsthof Dreizackwerk Solingen je dodávána s délkou čepele od 7 cm do 36 cm
To však automaticky neznamená, že malé nože se používají jen na krájení malých věcí a velké pouze na velké potraviny.
Velké nože se například často používají na krájení malých potravin na plátky, či kostičky.

Všechny malé nože využijeme při krájení a sekání na velice malé kousky.                                                                                        

Pojďme se tedy podívat na tyto specializované malé nože podrobněji:

Nože na loupání

Jedná se o malý a šikovný nůž s krátkou čepelí ve tvaru šavle. Díky tomu je možné ho při práci otočit a neztratit původní řez. Tento nůž  je vhodný především na loupání a čištění ovoce a zeleniny.

Díky speciálnímu tvaru čepele je velmi snadné a rychlé odkrojení slupky z potravin, které mají oblé tvary, například brambory, mango, nebo jablka. S tímto nožem můžete přesně a bezpečně očistit i vyboulenou kůru zázvoru, nebo stonky artyčoků. 

Hladké ostří loupacího nože zajišťuje velmi přesné řezy, a proto je ideální také pro vyřezávání a zdobení ovoce, zeleniny, nebo hub.


 

Nože na špikování

Jedná se o štíhlé nože - jejich 4 1/2 palcová verze je často nazývána jako univerzální nůž - a jsou perfektní na krájení cibule, česneku a další zeleniny,
neboť umožňují mimořádně jemný řez. 

Štíhlá a rovná čepel je vhodná také na sekání bylinek na jemno, vytváření otvorů v mase na plnění (špikování), nebo na odebírání jader z ovoce.

spikovaci-noze

 

Nůž na zeleninu s rovnou čepelí (popř. s výbrusem)

Tento malý a šikovný nůž je vhodný pro všechny druhy krájení. Kdykoliv potřebujete nakrájet jablko, mrkev, papriku, nebo jinak zpracovat, či dekorovat další zeleninu, jako okurek, nebo ředkvičky - tento nůž je přesně ten pravý.

Nože s výbrusem vytvářejí při krájení vzduchové kapsy, které zabraňují přilepení potravin k čepeli a krájení je tak snazší a řez plynulejší.

nuz-na-zeleninu


Nakrajovací nůž se zoubky 

Nakrajovací nůž o délce čepele 14 cm je nůž střední velikosti. Vroubkované ostří je vhodné na krájení mnoha typů potravin s tvrdším okrajem a v těchto situacích poslouží lépe, než nože uvedené výše.

Ideální je například na krájení tvrdého salámu a klobás, sýra a pečiva, nebo baget - jedná se o perfektní nůž například na přípravu snídaně, nebo svačinky.

nakrajovaci-nuz


Nůž na rajčata

Díky vroubkovanému ostří nože můžete nakrájet zeleninu, jako rajčata nebo lilek a měkké ovoce, (např. broskve, švestky, nebo nektarinky) nakrájet na tenoučké plátky.
Velice vhodný je i na vytváření různých koktejlových dekorací.

Vidlička na špičce pak umožňuje snadno zvednout nakrájené kusy a manipulovat s nimi.

nuz-na-rajcata


TIP: Mnoho "velkých nožů" Wusthof je také dostupných s kratší čepelí. Je to proto, že někteří lidé (zejména křehčí ženy), se cítí lépe a bezpečněji při práci s noži s kratší čepelí. V naší nabídce tak například naleznete kuchařské nože s čepelí 12 cm a 14 cm, nebo japonský nůž Santoku s čepelí o délce 14 cm.

Kuchařské nože

Kuchařský nůž je všestranný pomocník pokud jde o krájení masa, ovoce, zeleniny i bylinek. Široká a zaoblená čepel je ideální pro sekání pomocí "houpací techniky".

S tímto nožem snadno připravíte zeleninu do polévky, ať už budete chtít proužky, nebo kostičky. Kuchařský nůž je jednoznačně nejdůležitějším nožem v kuchyni!

kucharske-noze


Santoku

Nůž Santoku je perfektní na krájení potravin na tenké plátky. Výbrus na čepeli zabezpečuje, aby se měkké, nebo tenké potraviny nelepily na čepel nože. Šířka nože pak umožňuje snadnou manipulaci s ukrojenou potravinou.

Při krájení vzniká větší prostor mezi prsty a krájecím prkénkem, nůž lze tedy dobře použít i při krájení větších kusů potravin.

noze-santoku

 

Dále si představíme nože s čepelí o délce alespoň 20 centimetrů. Samozřejmě, že existují i nože s čepelí mnohem delší.
Stejně tak některé malé řezy mohou být udělány velkými noži. Ale pokud hovoříme o velkých řezech je to úplně něco jiného. V tomto případě platí, že čím delší je čepel nože, tím lépe!

Pojďme se tedy blíže podívat na specializované velké nože od Ed. Wüsthof Dreizackwerk Solingen:

Nůž na pečivo s dvojitým zoubkovaným ostřím, 23 cm

Klasický nůž na pečivo s dvojitým zoubkovaným ostřím nakrájí přesně a snadno i to nejkřehčí pečivo, jakoby jste krájeli máslo.
Rozdíl mezi dvojitým a běžným zoubkovaným ostřím poznáte na první pokus. Dvojité ostří vyžaduje menší tlak a lépe vede řez, který je pěkně rovný a čistý.
Také zabraňuje sklouznutí čepele. Bez ohledu na to, zda krájíte tvrdou kůrku, nebo nadýchané či křehké pečivo, nůž na pečivo s dvojitým zoubkovaným ostřím zajistí dokonalý a snadný řez.

noze-na-pecivo
 

Cukrářské nože, 23 a 26 cm


Ať už potřebujete nakrájet dorty, nebo koláče, křupavé pečivo, nebo chléb - tento nůž s tím vždy poradí.
Zoubkované ostří s výstupky pouze na jedné, venkovní straně (vyduté ostří) dokáže proniknout i do těch nejtvrdších a nejtužších potravin a zachovat rovný a čistý řez.
Nůž s touto délkou a speciálním ostřím využijete navíc i na krájení velkých hlávek zelí, nebo salátu apod. Je to prostě všeuměl Vaší kuchyně!

cukrarske-noze

Nůž na lososa, 29 – 32 cm
Nůž na lososa má velmi dlouhou a pružnou čepel a jak název napovídá, je vhodný zejména na řezání tenkých plátků lososa.
Tento nůž je ideální pokud potřebujete nakrájet plátky z celého kusu lososa. Zaoblená špička nože namísto špičky zabraňuje nechtěnému poškozování vláken při krájení.
Takto můžete snadno a bez větší námahy odstranit z lososa kůži a připravit tenké plátky. Výbrus na čepeli vytváří vzduchové kapsy a zabraňuje přilepení masa na čepel.

nuz-na-lososa

Nože na porcování masa / na šunku 
Tento nůž s dlouhou čepelí slouží při pečení kusů masa, šunky nebo drůbeže, ať už v syrovém, nebo vařeném stavu.
Lze s ním udělat štíhlé řezy a porcovat pečínku na přesné dávky. Čím delší je nůž, tím snazší je ukrojit tenší plátky.
Nejoblíbenější velikosti jsou 16-23cm.

nuz-na-sunku

Nože na porcování masa / na šunku s výbrusem


Díky výbrusu na čepeli nože se při krájení vytvářejí vzduchové polštářky, které zabraňují přilnutí potraviny k čepeli.
Zejména, pokud jde o lepkavé, nebo olejované potraviny, umožňuje tento nůž nakrájet velmi tenké plátky. Vhodný je i pro řezání a sekání ovoce a zeleniny.

nuz-na-sunku-s-vybrusem

Vidličky na maso


Pokud chcete plátek nakrájet, otočit, zvednout, nebo přesunout velký kus pečeného masa, šunky, nebo drůbeže, budete potřebovat stabilní vidličku.
V nabídce jsou vidličky rovné, nebo zakřivené. Zakřivené jsou vhodnější pro otáčení masa, zatímco rovné jsou ideální pro pevné držení masa při krájení.
Nejčastější délky jsou 16, 18 a 20 cm.

vidlicky-na-maso

Super Slicer, 26 cm


Super Slicer je ideální na velké kusy ovoe, nebo zeliny. Vypouklé zoubkované ostří na vnější straně dokáže proříznout tvrdou slupku, stejně jako měkké ovoce, nebo zeleninu.
Snadno uřízne spodek a vršek ananasu, nebo odstraní stonky artičoků. Výborně poslouží také na krájení masa a šunky - zoubkované ostří zajišťuje čistý řez bez trhání...
 
super-slicer

Yanagiba, 23 cm 


Tento nůž ocení ti, kteří připravují sushi a sashimi. Yanagiba - v překladu list vrby - je ztělesněním tradičního japonského nože.
Použitím speciální řezací techniky (řez je vedený téměř vodorovně k základně), lze velice přesně nakrájet plátky požadované velikosti.
Táhlým pohybem pouze v jednom směru nůž vytváří zcela čistý řez. Jedná se standardní výbavu v kuchyni každého profesionálního japonského kuchaře.

yanagiba

Filetovací nůž na ryby (16 – 20 cm) / Filetovací nůž (16 – 18 cm)

Ryby jsou chutné a zdravé, ale jejich příprava představuje určitou výzvu. Zejména filetování je něco, do čeho se hodně domácích  kuchařů neodváží.
Ale pokud používáte správné nože, není filetování tak složité!

Filetovací nože Wusthof jsou dostupné v několika variantách - s rovným, nebo zahnutým ostřím, pevné, nebo pružné

Filetovací nože s tenkým zahnutým ostřím slouží především na odstranění kůže, protože jejich konstrukce dokáže vytvořit mimořádně přesný řez.

Pevná čepel potom umožňuje nakrájet rybí filety i na velmi tenké plátky, zatímco pružná (Flexibilní) čepel slouží ke snadnému a přesnému oddělování filet od páteře a kostí.
Pružná tenká čepel těsně sleduje kost a dělá celé filetování jednodušší a přesnější.

Společná charakteristika všech filetovacích nožů je, že jejich čepel je tenká, což umožňuje kontrolované krájení dokonalých kousků.

filetovaci-nuz

filetovaci-nuz-2

Nůž na lososa (29 – 32 cm)

Nůž na lososa má velmi dlouhou a pružnou čepel a jak název napovídá, je vhodný zejména na řezání tenkých plátků lososa.
Tento nůž je ideální pokud potřebujete nakrájet plátky z celého kusu lososa. Zaoblená špička nože namísto špičky zabraňuje nechtěnému poškozování vláken při krájení.
Takto můžete snadno a bez větší námahy odstranit z lososa kůži a připravit tenké plátky. Výbrus na čepeli vytváří vzduchové kapsy a zabraňuje přilepení masa na čepel.
 

nuz-na-lososa-2

Filetovací & vykosťovací nůž
Tento nůž s neobvyklým tvarem čepele je jeden z nejnovějších nožů. Jedná se o univerzální nůž, který perfektně poslouží při odstaňování kůže a vykosťování ryb, drůbeže, nebo jiného masa.
Tenká a zahnutí čepel nože pomáhá vytvořit ideální řez a dokonale oddělit kůži, nebo kosti od masa. Tento nůž je možné použít na různé druhy masa, nejen ryby...
 

filetovaci-vykostovaci-nuz

Santoku - klasický Japonský nůž
Při přípravě ryb, je univerzální japonský nůž Santoku vynikající na krátké a přesné řezy.
Nože Santoku s výbrusem na čepeli jsou ideální na přípravu měkkých a olejnatých ryb, např. tatarák z tuňáka.
V dutině vznikají vzduchové kapsy, které zabraňují přilnutí potraviny k čepeli nože.
Navíc široká čepel nože Santoku umožňuje snadno vyzvednout a přemístit malé kostky potravin.
 

nuz-santoku

Yanagiba, 23 cm 
Tento nůž ocení ti, kteří připravují sushi a sashimi. Yanagiba - v překladu list vrby - je ztělesněním tradičního japonského nože.
Použitím speciální řezací techniky (řez je vedený téměř vodorovně k základně), lze velice přesně nakrájet plátky požadované velikosti.
Táhlým pohybem pouze v jednom směru nůž vytváří zcela čistý řez. Jedná se standardní výbavu v kuchyni každého profesionálního japonského kuchaře.

yanagiba

Kuchyňské nůžky
Dobré kuchyňské nůžky mohou být při přípravě rybích pokrmů velice dobrým pomocníkem.
Dobře však poslouží také při přípravě a servírování drůbeže, nebo bylinek.
Kuchyňské nůžky mohou být použity k odstřihnutí ploutví nebo ocasu, případně přes silnější kosti větších ryb. 

kuchynske-nuzky

Kleště na kosti
Naše kleště na rybí kosti z nerezové oceli mají jemnou špičku, aby nedošlo k poškození jemného rybího masa.
Vroubkování a tažná pružina poskytují lepší kontrolu a učiní tyto delikátní vykosťovací úkony jednodušší...
 

kleste-na-kosti

Pinzety na rybí kosti
Každý, kdo se již setkal s přípravou ryby, která obsahuje hodně kostí, chápe důležitost a užitečnost tohoto nástroje.
Pomocí této pinzety, odstraníte čistě a bezpečně např. malé a jemné kosti pstruha, stejně jako větší kosti z lososa.
Mimochodem: Rybí kosti, které jsou pevně v těle, jsou známkou mimořádně čerstvých ryb!

pinzety-na-rybi-kosti

Bylinky: krájení , sekání

Bylinky jsou úžasné - nejen, že jsou zdravé, ale našemu jídlu dodávají i skvělou chuť.
Abyste i vy mohli v kuchyni při přípravě bylinek zazářit, podíváme se dnes na toto téma.

Bylinky jsou velmi choulostivé a většinou je třeba je jemně nakrájet nebo nasekat - a přesto malé nože nejsou pro tento úkol vhodné.
Nejlepší je na přípravu bylinek používat větší nože.

A zde je přehled našich bylinkových specialistů:

Kuchařský nůž

Kuchařský nůž se širokou, zahnutou čepelí je prostě vynikající na sekání bylinek za použití "kolébkové" techniky.
Celé svazky petržele atd. mohou být v mžiku jemně rozsekány. Více se kuchařském noži můžete dozvědět například v tomto článku zde.

kucharsky-nuz

"Kuchyňský Surfař"

Stejně jako u nože kuchařského, usnadňuje tvar čepele nože Wusthof Kitchen Surfer (Edice 3) velmi jemné sekání.
Tento univerzální nůž je kombinací klasického kuchařského nože a asijské čepele.
S trochou praxe rychle nasekáte například bazalku, mátu, nebo listy šalvěje...

 kuchynsky-surfar_1

Čínský kuchyňský nůž

I když čínský kuchyňský nůž vypadá jako sekáček, není vhodný na sekání kostí. Naopak, tento typ nože je speciálně navržen na jemné a drobné řezné úkoly.
S tímto nožem nakrájíte na velmi tenké plátky rajčata, maso, ale je velmi dobrý i na sekání bylin a zeleniny.
Čínské kuchařské nože Wusthof jsou speciálně navrženy pro jemné a drobné řezné úkoly.

cinsky-kuchynsky-nuz

Kolébky

Potřebujete nasekat petržel, koriandr nebo pažitku rovnoměrně a jemně?
To je práce pro kolébku! Najemno nakrájí bylinky, aniž by došlo k jejich rozdrcení.
Navíc je zábava, používat nůž s oběma rukama! K dispozici jsou různé typy s jednoduchým nebo dvojitým ostřím.

kolebky

 

kolebky-2

Kuchyňské nůžky

Samozřejmě také můžete pokračovat v práci s kuchyňskými nůžkami, které byly použity v bylinkové zahradě.
Zvláště pokud budete potřebovat dlouhé kusy. Při použití nůžek je řez rychlý a snadný.
Některé z našich kuchyňských nůžek mají mikro-zámkový systém, který zabraňuje potravinám uklouznout a zajišťuje silný a přesný řez.


kuchynske-nuzky-2_1