Nůž japonský 14 cm výbrus, Wüsthof Ikon

Kód: WU4972
Neohodnoceno
Značka: Wüsthof
ZdarmaZdarma
Nůž japonský 14 cm výbrus, Wüsthof Ikon
3 490 Kč 2 884 Kč bez DPH
Skladem u dodavatele
Můžeme doručit do:
24.6.2019

Japonský nůž Santoku Ikon s délkou čepele 14 cm pro krájení masa, ryb a zeleniny s doživotní zárukou. Tvrdost 58 HRC.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonský nůž Santoku Ikon je vhodný pro krájení masa, ryb a zeleniny. Díky výbrusu na povrchu čepele vytváří kapsy vzduchu, které brání extra tenkým a měkkým plátkům v přilepení na ostří nože. Kovaný z jednoho kusu vysoce kvalitní oceli s tvrdostí 58 HRC. Nůž je vyrobený v Německu v Solingenu a je oblíbený pro svoji nekompromisní funkčnost stejně jako elegantní design. Nůž má ergonomickou rukojeť odolnou proti nárazu pro bezpečné a pohodlné držení. Rukojeť je vyrobena z afrického grenadilového dřeva. Ostrost nože Wüsthof díky vlastní precizní technologii WÜSTHOF PEtec je již legendární. Kovaný nůž ostřený touto moderní laserovou robotickou technologií je schopný předvést skvělý řezný výkon po celé délce čepele. Ostrost je dlouho trvající a lehko obnovitelná. Čepel nože je dlouhá 14 cm. Firma Wüsthof Dreizackwerk Solingen poskytuje na své výrobky doživotní záruku.

Darujte nůž Wüsthof Ikon se vší parádou. Dřevěná dárková krabička pro kvalitní nůž. Krabička je naplněna dřevitou vlnou a zabalena ve fólii. Na vrchní straně krabičky je elegantně vypálené logo WÜSTHOF. Krabička je ideální pro darování jakéhokoli nože WÜSTHOF s délkou čepele 20 / 26 cm.

Drevena-darkova-krabicka-Wusthof 1Drevena-darkova-krabicka-Wusthof-s-vysuvnym-vikem 1

 

Při přepravě nože je vhodný ochranný kryt s plstěným vnitřkem nebo magnetický kryt, který chrání čepel před poškrábáním. Více krytů na nože naleznete zde.

Wusthof-ochrana-ostri-pro-noze-do-20-cm-sirokamagneticka-ochrana-ostri-pro-noze-do-20-cm

K čemu slouží japonský nůž Santoku Wüsthof Ikon?

Je vhodný pro krájení, sekání bylin a zeleniny. Dále také ideální pro řezání masa, zelí a ovoce. Nůž je ve tvaru sekáčku, ale není vhodný pro řezání kostí. Jeho univerzální, široká čepel umožňuje snadno nabrat a přemístit nakrájené potraviny.

Vlastnosti nože:

  • kovaný nůž řady Wüsthof Ikon
  • 3 kvalitní nýty pro pevné spojení nože jako celku
  • profesionální kovaný nůž z jednoho kusu kvalitní chrom-molybden-vanadiové oceli
  • chrom-molybden-vanadiová ocel s tvrdostí 58 HRC
  • ergonomické střenky z afrického grenadilového dřeva
  • značka kvality na každé čepeli - logo trojzubce, město zhotovení, rozměr a řada nože
  • celokovové jádro rukojeti
  • vyjímečně dlouhá životnost ostří, optimální ostří po celé délce čepele
  • kvůli šetrnosti doporučujeme ruční mytí.

Proč si koupit kovaný nůž Wüsthof?

Kovaný nůž má minimálně o 50% lepší řezné vlastnosti než nekovaný nůž. Kovaný nůž firmy Wüsthof svými parametry uspokojí každého uživatele. Výjimečná kvalita použitého materiálu a celková konstrukce nože výrazně převyšuje ostatní výrobky uvedené na trhu. K výrobě je použita chrom molybdenová ocel (X 50 Cr Mo 15), která spojuje požadované vlastnosti nože, jako jsou odolnost proti agresivním potravinám, ostrost nože a její udržení. Nože jsou vykovány z jediného kusu této kvalitní oceli.

Parametry nože:

  • délka čepele: 14 cm
  • tvrdost čepele: 58 HRC
  • materiál: chrom molybdenová ocel (X 50 Cr Mo 15)

Výhody a nevýhody nožů Wüsthof:

Nárazuvzdorná rukojeť
Chrom molybdenová ocel
Mimořádné ostří, které se snadno udržuje
Ergonomické střenky z afrického grenadilového dřeva
Tři kvalitní nýty pro pevné spojení nože jako celku

Vyšší pořizovací cena (dáno kvalitními materiály, které zaručují dlouholetou životnost)

Unikátní Modelová řada kovaných nožů Ikon

Nože Wüsthof Ikon jsou kované z jediného kusu kvalitní nerezové oceli s charakteristickou klasickou rukojetí. Ta je připevněna třemi nýty tak, že se ani po letech užívání neuvolní a nedojde ke vzniku spár, do kterých by se mohli dostat zbytky potravin. Díky tomu jsou kované nože Wüsthof Ikon velmi hygienické.

Wüsthof Ikon: Katalog nožů Wüsthof Ikon ke stažení

Rukojeť kovaných nožů Wüsthof Ikon je vyrobena ze speciálního nárazu-vzdorného materiálu z afrického grenadilového dřeva. Doporučujeme nože Wüsthof Ikon mýt ručně v mýdlové vodě. Celou řadu Wüsthof Ikon si můžete prohlédnout zde.

Čepel nožů Wüsthof Classic Ikon je vždy uzpůsobena konkrétním potřebám. V naší nabídce naleznete kuchařské nože, nože na chleba, loupání, filetování, vykosťování a celou škálu dalších speciálních i univerzálních nožů. Všechny tyto kované nože jsou dokonale vyváženy a výborně se drží v ruce. I dlouhodobá práce s nimi je pohodlná a nenamáhavá, tak jak od kvalitního kovaného nože Wüsthof čekáte.

Nevyhovuje Vám tento japonský nůž?

V naší nabídce máme i jiné japonské nože, podívejte se zde: Japonské nože Wüsthof Ikon:

Kuchyňské nože značky Wüsthof najdete i v jiných sériích s odlišným designem:

 nuz-japonsky-nakiri-wusthof-classicjaponsky-nuz-santoku-17-cm-wusthof-epicurejaponsky-nuz-santoku-17-cm-wusthof-le-cordon-bleu

Pokud si nevíte rady s výběrem vhodného nože pro Vaše potřeby nebo jako dárku pro Vaše blízké, neváhejte nás kontaktovat na emailu: obchod@bavimevarit.cz nebo  telefonním čísle: +420 773 751 656. 

Mytí nožů

Aby Vaše nože zůstaly co nejdéle ostré a plnily tak svou funkci správně, doporučujeme umývat nože teplou, mýdlovou vodou po každém použití a hladkou houbičkou. Opláchněte a osušte utěrkou. Nože s dřevěnou rukojetí nedoporučujeme umývat v myčce. Nenechávejte nože ve dřezu v mokru. Čím lépe se o své nože budete starat, tím déle vám vydrží.

Skladování nožů

Nože skladujte v blocích na nože nebo na speciálních magnetických lištách. Důležité je, aby nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze - nikoliv vertikálně (ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu se špalkem) s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené.

Broušení nožů

Po delším používání nože se jeho ostří ztupí. V případě nutnosti přebroušení ostří můžete použít brousky Wüsthof. Opatrně protáhněte nůž brusnou drážkou a ostří bude opět obnovené. V naší nabídce máme také výborné brousky Anysharp.

Zkušení uživatelé mohou k broušení nožů také použít brusný kámen.

Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě můžete použít použijte ocílky. Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením. Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří, jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně.

jak brousit nože kované nože wusthof pomocí ocílky

Tvrdost nožů

Obecně platí, že čím tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit. Čepel nože je sice křehčí, ale o to má delší tvrvanlivost ostří. Podle normy má být tvrdost kvalitních kuchyňských nožů 52 až 58 HRC (zkouška tvrdosti podle Rockwella - zkouška probíhá při zatěžování silou 1471 N). Speciální japonské nože mohou mít tvrdost i přes 60 HRC. Je třeba vzít na vědomí, že tvrdost sama o sobě nevypovídá o pevnosti nebo schopnosti nože udržet ostří. Například kovaný nůž o stejné tvrdosti bude držet ostří mnohem lépe než nůž nekovaný.

 

Představení firmy Wüsthof Dreizack Solingen:

Jsme autorizovaný prodejce kuchyňských nožů Wüsthof

Autorizovaný prodejce kuchyňských nožů Wüsthof

Nože Wüsthof jsou vyráběny v Německu, v proslulém nožířském městě Solingen. V součanosti je Solingen mezinárodně chráněné označení  původu a registrovaná ochranná známka, která smí být používána pouze na výrobky vyrobené za stanovených podmínek. Často bývá  tato známka zneužívána a spotřebitel zažívá nemalé zklamání v podobě nedokonalého nože se špatným ostřím, krátké životnosti nebo námahy při práci s noži. Vyhněte se nákupu nožů z pochybných zdrojů a pořiďte si u nás originální nůž Wüsthof.

Pečeť Autorizovaný prodejce Wüsthof vám dává jistotu, že v našem obchodě zakoupíte originální nože Wüsthof špičkové kvality s dlouhou životností a zaručeným původem.

 

Kuchyňské nože Wüsthof Dreizackwerk Solingen

Kované nože Wüsthof logoNěmecká společnost ED. WÜSTHOF DREIZACKWERK KG ze Solingenu je tradičním rodinným podnikem s více než 200 letou historií. Od roku 1814, kdy byla založena Abrahamem Wüsthofem, se ve vedení vystřídalo již 7 generací rodiny Wüsthofů. Dnes je jedním z nejvýznamnějších světových výrobců nožů. Více o značce Wüsthof Dreizackwerk Solingen.

Doplňkové parametry

Kategorie: Santoku nože
Záruka: doživotní
Délka ostří: 14 cm
Rukojeť: Dřevěná
Série: Wüsthof IKON
Tvrdost: 58 HRC
Typ produktu: Santoku nůž

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Wüsthof Dreizack Solingen je jednou z největších nožařských firem na světě, založena roku 1814. Solingen je německé město, jež je sídlem mnoha removaných nožířství, kterým dominuje právě firma Wüsthof

Když zvolíte nůž Wüsthof, můžete očekávat něco opravdu speciálního. Vše začíná pečlivě zvoleným materiálem. pro výrobu nožů Wüsthof je používán speciální typ oceli - chrom-molybden-vanadiové. To poskytuje základ pro nejdůležitější prvek mající extrémně vysoký počáteční řezný výkon díky technologii broušení PEtec, zachovávají si svou ostrost po dlouhou dobu, jsou obzvláště odolné vůči korozi a jsou velmi snadno brousitelné. Origiální nožířské výrobky Wüsthof jsou vyráběny podle nejvyšších standartů kvality.

Nože Wüsthof jsou řazeny do několika produktový řad. Ty se od sebe liší například způsoben výroby (kované a nekované), designem, nebo použitým materiálem rukojeti.