Nůž na steak 12 cm, Wüsthof Gourmet

Kód: WU4050
Neohodnoceno
Značka: Wüsthof
410 Kč 339 Kč bez DPH
Skladem u dodavatele
Můžeme doručit do:
24.6.2019

Steakový nůž Wüsthof Gourmet. Tvrdost 56 - 57 HRC.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Steakový nůž Gourmet pro řezání steaků a ostatních masových pokrmů. Nejprodávanější série kuchyňských nožů Wüsthof GOURMET s celokovovým jádrem od společnosti Wüsthof Solingen disponuje kvalitní nerezovou čepelí tvrzenou na 56°-57° Rockwella. Bezespárová trojitě nýtovaná rukojeť s hranami poskytuje perfektní zpětnou vazbu i při těžší práci. Kuchyňské nože Wüsthof Gourmet jsou vhodné jak pro domácí použití, tak pro profesionální kuchaře a kuchyňské provozy. Wüsthof Gourmet = Výrobek 100% Made in Germany/Solingen.

Darujte nůž Gourmet se vší parádou. Dřevěná dárková krabička pro kvalitní nůž. Krabička je naplněna dřevitou vlnou a zabalena ve fólii. Na vrchní straně krabičky je elegantně vypálené logo WÜSTHOF. Krabička je ideální pro darování jakéhokoli nože WÜSTHOF s délkou čepele 20 / 26 cm.

Drevena-darkova-krabicka-Wusthof 1Drevena-darkova-krabicka-Wusthof-s-vysuvnym-vikem 1

 

Při přepravě nože je vhodný ochranný kryt s plstěným vnitřkem nebo magnetický kryt, který chrání čepel před poškrábáním. Více krytů na nože naleznete zde.

ochrana-ostri-wusthofmagneticka-ochrana-ostri-do-16-cm

K čemu slouží steakový nůž Gourmet?

Steakový nůž má robustní štíhlou čepel a zabroušený hřbet s rovným ostří. Vhodné pro řezání steaků a kotlet. Ke steakovému noži můžete také využít vidličku na maso Gourmet 14 cm nebo vidličku na maso Gourmet 16 cm, které najdou využití u servírování k přidržení horkého kusu masa. Poskytuje dobré držení v podstatě jakýchkoliv potravin a lze s ní otestovat, zda je pokrm připraven.

Vlastnosti nožů:

  • nekované nože řady Wüsthof Gourmet
  • 3 kvalitní nýty pro pevné spojení nože jako celku
  • profesionální nekované nože z nerezové oceli
  • nerezová ocel s tvrdostí 56-57 HRC
  • ergonomické střenky ze syntetického materiálu
  • značka kvality na každé čepeli - logo trojzubce, město zhotovení, rozměr a řada nože
  • celokovové jádro rukojeti
  • vyjímečně dlouhá životnost ostří, optimální ostří po celé délce čepele
  • kvůli šetrnosti doporučujeme ruční mytí. Nože lze i umývat v myčce (během mytí musí být umístěn tak, aby nenarážel do jiných nožů nebo příborů)

Proč si koupit nerezový nůž Wüsthof Gourmet?

Kvalitní nerezové nože od německé firmy Wüsthof Dreizack Solingen. Svými parametry uspokojí každého uživatele. Bezespárová trojitě nýtovaná rukojeť s hranami poskytuje perfektní zpětnou vazbu i při těžší práci. Kuchyňské nože Wüsthof Gourmet jsou vhodné jak pro domácí použití, tak pro profesionální kuchaře a kuchyňské provozy. Wüsthof Gourmet = Výrobek 100% Made in Germany/Solingen.

Parametry nožů:

  • tvrdost čepele: 56 - 57 HRC
  • materiál: nerezová ocel

Výhody a nevýhody nožů Wüsthof:

Nárazuvzdorná rukojeť
Nerezová ocel
Mimořádné ostří, které se snadno udržuje
Ergonomické střenky ze syntetického materiálu
Tři kvalitní nýty pro pevné spojení nože jako celku

Vyšší pořizovací cena (dáno kvalitními materiály, které zaručují dlouholetou životnost)

Unikátní Modelová řada nekovaných nožů Gourmet

Nože Wüsthof Gourmet jsou nekované z kvalitní nerezové oceli. Nože mají kvalitní nýtovanou, ergonomickou rukojeť ze syntetického materiálu. Aby Vám nůž Wüsthof Gourmet co nejdéle a nejlépe sloužil svému účelu, osvojte si několik praktických zásad údržby a skladování nožů Wüsthof Gourmet. Kuchyňské nože Wüsthof Gourmet se mají umývat teplou mýdlovou vodou po každém použití. Komu se příčí užívání mýdla, může použít jemný čisticí prostředek a hladkou houbičku. Poté je třeba je opláchnout a osušit utěrkou.

Wüsthof Gourmet: Katalog nožů Wüsthof Gourmet

Rukojeť nekovaných nožů Wüsthof Gourmet je vyrobena z odolného syntetického materiálu opatřena třemi kvalitními nýty. Doporučujeme nože Wüsthof Gourmet mýt ručně v mýdlové vodě. Celou řadu Wüsthof Gourmet si můžete prohlédnout zde.

Čepel nožů Wüsthof Gourmet je vždy uzpůsobena konkrétním potřebám. V naší nabídce naleznete kuchařské nože, nože na chleba, loupání, filetování, vykosťování a celou škálu dalších speciálních i univerzálních nožů. Všechny tyto nože jsou dokonale vyváženy a výborně se drží v ruce. I dlouhodobá práce s nimi je pohodlná a nenamáhavá, tak jak od kvalitního nože Wüsthof čekáte.

Nevyhovuje Vám design nožů?

V naší nabídce máme i jiné steakové nože, podívejte se zde: Nože na steak

Steakové nože značky Wüsthof najdete i v jiných sériích s odlišným designem:

 nuz-na-steak-12-cm-wusthof-classic-ikon-cremenuz-na-steak-12-cm-wusthof-classicnuz-na-steak-12-cm-wusthof-culinar

Pokud si nevíte rady s výběrem vhodného nože pro Vaše potřeby nebo jako dárku pro Vaše blízké, neváhejte nás kontaktovat na emailu: obchod@bavimevarit.cz nebo  telefonním čísle: +420 773 751 656. 

Mytí nožů

Aby Vaše nože zůstaly co nejdéle ostré a plnily tak svou funkci správně, doporučujeme umývat nože teplou, mýdlovou vodou po každém použití a hladkou houbičkou. Opláchněte a osušte utěrkou. Nože s dřevěnou rukojetí nedoporučujeme umývat v myčce. Nenechávejte nože ve dřezu v mokru. Čím lépe se o své nože budete starat, tím déle vám vydrží.

Skladování nožů

Nože skladujte v blocích na nože nebo na speciálních magnetických lištách. Důležité je, aby nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze - nikoliv vertikálně (ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu se špalkem) s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené.

Broušení nožů

Po delším používání nože se jeho ostří ztupí. V případě nutnosti přebroušení ostří můžete použít brousky Wüsthof. Opatrně protáhněte nůž brusnou drážkou a ostří bude opět obnovené. V naší nabídce máme také výborné brousky Anysharp.

Zkušení uživatelé mohou k broušení nožů také použít brusný kámen.

Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě můžete použít použijte ocílky. Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením. Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří, jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně.

jak brousit nože kované nože wusthof pomocí ocílky

Tvrdost nožů

Obecně platí, že čím tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit. Čepel nože je sice křehčí, ale o to má delší tvrvanlivost ostří. Podle normy má být tvrdost kvalitních kuchyňských nožů 52 až 58 HRC (zkouška tvrdosti podle Rockwella - zkouška probíhá při zatěžování silou 1471 N). Speciální japonské nože mohou mít tvrdost i přes 60 HRC. Je třeba vzít na vědomí, že tvrdost sama o sobě nevypovídá o pevnosti nebo schopnosti nože udržet ostří. Například kovaný nůž o stejné tvrdosti bude držet ostří mnohem lépe než nůž nekovaný.

Představení firmy Wüsthof Dreizackwerk Solingen:

Jsme autorizovaný prodejce kuchyňských nožů Wüsthof

Autorizovaný prodejce kuchyňských nožů Wüsthof

Nože Wüsthof jsou vyráběny v Německu, v proslulém nožířském městě Solingen. V součanosti je Solingen mezinárodně chráněné označení  původu a registrovaná ochranná známka, která smí být používána pouze na výrobky vyrobené za stanovených podmínek. Často bývá  tato známka zneužívána a spotřebitel zažívá nemalé zklamání v podobě nedokonalého nože se špatným ostřím, krátké životnosti nebo námahy při práci s noži. Vyhněte se nákupu nožů z pochybných zdrojů a pořiďte si u nás originální nůž Wüsthof.

Pečeť Autorizovaný prodejce Wüsthof vám dává jistotu, že v našem obchodě zakoupíte originální nože Wüsthof špičkové kvality s dlouhou životností a zaručeným původem.

 

Kuchyňské nože Wüsthof Dreizackwerk Solingen

Kované nože Wüsthof logoNěmecká společnost ED. WÜSTHOF DREIZACKWERK KG ze Solingenu je tradičním rodinným podnikem s více než 200 letou historií. Od roku 1814, kdy byla založena Abrahamem Wüsthofem, se ve vedení vystřídalo již 7 generací rodiny Wüsthofů. Dnes je jedním z nejvýznamnějších světových výrobců nožů. Více o značce Wüsthof Dreizackwerk Solingen.

Doplňkové parametry

Kategorie: Steakové nože
Záruka: doživotní
Délka ostří: 12 cm
Rukojeť: Plastová
Série: Wüsthof Gourmet
Tvrdost: 57 HRC
Typ produktu: Steakový nůž
Vlastnosti: Vhodné do myčky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Wüsthof Dreizack Solingen je jednou z největších nožařských firem na světě, založena roku 1814. Solingen je německé město, jež je sídlem mnoha removaných nožířství, kterým dominuje právě firma Wüsthof

Když zvolíte nůž Wüsthof, můžete očekávat něco opravdu speciálního. Vše začíná pečlivě zvoleným materiálem. pro výrobu nožů Wüsthof je používán speciální typ oceli - chrom-molybden-vanadiové. To poskytuje základ pro nejdůležitější prvek mající extrémně vysoký počáteční řezný výkon díky technologii broušení PEtec, zachovávají si svou ostrost po dlouhou dobu, jsou obzvláště odolné vůči korozi a jsou velmi snadno brousitelné. Origiální nožířské výrobky Wüsthof jsou vyráběny podle nejvyšších standartů kvality.

Nože Wüsthof jsou řazeny do několika produktový řad. Ty se od sebe liší například způsoben výroby (kované a nekované), designem, nebo použitým materiálem rukojeti.