Nůž na zeleninu 7 cm, Wüsthof Gourmet

Kód: WU4030
Neohodnoceno
Značka: Wüsthof
320 Kč 264 Kč bez DPH
Ihned k odeslání (1 ks)
Můžeme doručit do:
22.5.2019

Nůž na zeleninu Wüsthof Gourmet s délkou čepele 7 cm. Tvrdost 56 - 57 HRC.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nůž na zeleninu Wüsthof Gourmet s délkou čepele 7 cm je vybaven rovným ostří, které umožňuje přesnou kontrolu při dekorování, loupání, nasekávání a kostkování potravin. Nejprodávanější série kuchyňských nožů Wüsthof GOURMET s celokovovým jádrem od společnosti Wüsthof Solingen disponuje kvalitní nerezovou čepelí tvrzenou na 56°- 57° Rockwella. Bezespárová trojitě nýtovaná rukojeť s hranami poskytuje perfektní zpětnou vazbu i při těžší práci. Kuchyňské nože Wüsthof Gourmet jsou vhodné jak pro domácí použití, tak pro profesionální kuchaře a kuchyňské provozy. Wüsthof Gourmet = Výrobek 100% Made in Germany/Solingen.

Darujte nůž Gourmet se vší parádou. Dřevěná dárková krabička pro kvalitní nůž. Krabička je naplněna dřevitou vlnou a zabalena ve fólii. Na vrchní straně krabičky je elegantně vypálené logo WÜSTHOF. Krabička je ideální pro darování jakéhokoli nože WÜSTHOF s délkou čepele 20 / 26 cm.

Drevena-darkova-krabicka-Wusthof 1Drevena-darkova-krabicka-Wusthof-s-vysuvnym-vikem 1

 

Při přepravě nože je vhodný ochranný kryt s plstěným vnitřkem nebo magnetický kryt, který chrání čepel před poškrábáním. Více krytů na nože naleznete zde.

ochrana-ostri-wusthofmagneticka-ochrana-ostri-do-16-cm

 

Na co použít nůž na zeleninu Wüsthof Gourmet?

Je vhodný pro krájení zeleniny, ale i pro přesnou kontrolu při dekorování potravin

Vlastnosti nože:

  • klasická ergonomická rukojeť pro bezpečné a pohodlné držení nože s trojitým nýtováním
  • profesionální nekované nože řady Wüsthof Gourmet z nerezové oceli
  • nerezová čepel s tvrdostí 56 - 57 HRC
  • rukojeť je nárazuvzdorná a je ze speciálního syntetického materiálu
  • celokovové jádro rukojeti
  • optimálně vyvážené nože předcházejí únavě při dlouhodobé práci
  • vyjímečně dlouhá životnost ostří, optimální ostří po celé délce čepele
  • značka kvality na každé čepeli - logo trojzubce, město zhotovení, rozměr a řada nože
  • kvůli šetrnosti doporučujeme ruční mytí. Nůž lze i umývat v myčce (během mytí musí být umístěn tak, aby nenarážel do jiných nožů nebo příborů)

Parametry nože:

  • délka čepele: 7 cm
  • tvrdost čepele: 56 - 57 HRC
  • materiál: nerezová ocel

Výhody a nevýhody nožů Wüsthof:

Nárazuvzdorná rukojeť
Nerezová ocel
Mimořádné ostří, které se snadno udržuje
Klasický vzhled se třemi nýty, který dobře padne do ruky
Ergonomické střenky ze syntetického materiálu

Vyšší pořizovací cena (dáno kvalitními materiály, které zaručují dlouholetou životnost)

Unikátní Modelová řada nekovaných nožů Wüsthof Gourmet

Nože Wüsthof Gourmet z kvalitní nerezové oceli s charakteristickou klasickou rukojetí. Ta je připevněna třemi nýty tak, že se ani po letech užívání neuvolní a nedojde ke vzniku spár, do kterých by se mohli dostat zbytky potravin. Díky tomu jsou nekované nože Wüsthof Gourmet velmi hygienické.

Wüsthof Gourmet: Katalog nožů Wüsthof Gourmet

Rukojeť nožů Wüsthof Gourmet je vyrobena ze speciálního nárazu-vzdorného syntetického materiálu mohou být tedy umývány i v myčce na nádobí. Pokud ovšem nechcete riskovat poškrábání nebo jinou újmu způsobenou například agresivní chemií, doporučujeme nože Wüsthof Gourmet mýt ručně v mýdlové vodě. Celou řadu Wüsthof Gourmet si můžete prohlédnout zde.

Čepel nožů Wüsthof Gourmet je vždy uzpůsobena konkrétním potřebám. V naší nabídce naleznete kuchařské nože, nože na chleba, loupání, filetování, vykosťování a celou škálu dalších speciálních i univerzálních nožů. I dlouhodobá práce s nimi je pohodlná a nenamáhavá.

Nevyhovuje Vám velikost tohoto nože?

V naší nabídce máme i jiné velikosti nožů na zeleninu ze série Wüsthof Gourmet, podívejte se zde: Nože na zeleninu Wüsthof Gourmet:

Nože na zeleninu značky Wüsthof najdete i v jiných sériích s odlišným designem:

 nuz-na-zeleninu-8-cm-wusthof-ikon  nuz-na-zeleninu-8-cm-wusthof-grand-prix-II  nuz-na-loupani-7-cm--wusthof-classic-ikon-creme 

Pokud si nevíte rady s výběrem vhodného nože pro Vaše potřeby nebo jako dárku pro Vaše blízké, neváhejte nás kontaktovat na emailu: obchod@bavimevarit.cz nebo  telefonním čísle: +420 773 751 656. 

Mytí nožů

Aby Vaše nože zůstaly co nejdéle ostré a plnily tak svou funkci správně, doporučujeme umývat nože teplou, mýdlovou vodou po každém použití a hladkou houbičkou. Opláchněte a osušte utěrkou. Nože s dřevěnou rukojetí nedoporučujeme umývat v myčce. Nenechávejte nože ve dřezu v mokru. Čím lépe se o své nože budete starat, tím déle vám vydrží.

Skladování nožů

Nože skladujte v blocích na nože nebo na speciálních magnetických lištách. Důležité je, aby nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze - nikoliv vertikálně (ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu se špalkem) s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené.

Broušení nožů

Po delším používání nože se jeho ostří ztupí. V případě nutnosti přebroušení ostří můžete použít brousky Wüsthof. Opatrně protáhněte nůž brusnou drážkou a ostří bude opět obnovené. V naší nabídce máme také výborné brousky Anysharp.

Zkušení uživatelé mohou k broušení nožů také použít brusný kámen.

Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě můžete použít použijte ocílky. Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením. Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří, jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně.

jak brousit nože kované nože wusthof pomocí ocílky

Tvrdost nožů

Obecně platí, že čím tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit. Čepel nože je sice křehčí, ale o to má delší tvrvanlivost ostří. Podle normy má být tvrdost kvalitních kuchyňských nožů 52 až 58 HRC (zkouška tvrdosti podle Rockwella - zkouška probíhá při zatěžování silou 1471 N). Speciální japonské nože mohou mít tvrdost i přes 60 HRC. Je třeba vzít na vědomí, že tvrdost sama o sobě nevypovídá o pevnosti nebo schopnosti nože udržet ostří. Například kovaný nůž o stejné tvrdosti bude držet ostří mnohem lépe než nůž nekovaný.

 

Představení série nožů Gourmet Wüsthof Dreizack Solingen:

Jsme autorizovaný prodejce kuchyňských nožů Wüsthof

Autorizovaný prodejce kuchyňských nožů Wüsthof

Nože Wüsthof jsou vyráběny v Německu, v proslulém nožířském městě Solingen. V součanosti je Solingen mezinárodně chráněné označení  původu a registrovaná ochranná známka, která smí být používána pouze na výrobky vyrobené za stanovených podmínek. Často bývá  tato známka zneužívána a spotřebitel zažívá nemalé zklamání v podobě nedokonalého nože se špatným ostřím, krátké životnosti nebo námahy při práci s noži. Vyhněte se nákupu nožů z pochybných zdrojů a pořiďte si u nás originální nůž Wüsthof.

Pečeť Autorizovaný prodejce Wüsthof vám dává jistotu, že v našem obchodě zakoupíte originální nože Wüsthof špičkové kvality s dlouhou životností a zaručeným původem.

 

Kuchyňské nože Wüsthof Dreizackwerk Solingen

Kované nože Wüsthof logoNěmecká společnost ED. WÜSTHOF DREIZACKWERK KG ze Solingenu je tradičním rodinným podnikem s více než 200 letou historií. Od roku 1814, kdy byla založena Abrahamem Wüsthofem, se ve vedení vystřídalo již 7 generací rodiny Wüsthofů. Dnes je jedním z nejvýznamnějších světových výrobců nožů. Více o značce Wüsthof Dreizackwerk Solingen.

Doplňkové parametry

Kategorie: Speciální nože
Záruka: doživotní
Délka ostří: 7 cm
Rukojeť: Plastová
Série: Wüsthof Gourmet
Tvrdost: 57 HRC
Typ produktu: Nůž na zeleninu
Vlastnosti: Vhodné do myčky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Wüsthof Dreizack Solingen je jednou z největších nožařských firem na světě, založena roku 1814. Solingen je německé město, jež je sídlem mnoha removaných nožířství, kterým dominuje právě firma Wüsthof

Když zvolíte nůž Wüsthof, můžete očekávat něco opravdu speciálního. Vše začíná pečlivě zvoleným materiálem. pro výrobu nožů Wüsthof je používán speciální typ oceli - chrom-molybden-vanadiové. To poskytuje základ pro nejdůležitější prvek mající extrémně vysoký počáteční řezný výkon díky technologii broušení PEtec, zachovávají si svou ostrost po dlouhou dobu, jsou obzvláště odolné vůči korozi a jsou velmi snadno brousitelné. Origiální nožířské výrobky Wüsthof jsou vyráběny podle nejvyšších standartů kvality.

Nože Wüsthof jsou řazeny do několika produktový řad. Ty se od sebe liší například způsoben výroby (kované a nekované), designem, nebo použitým materiálem rukojeti.