Ostření nožů
Nejprodávanější
Tip
Inovativní dvoustupňový brousek na nože Wüsthof Classic Ikon pro použití levou i pravou rukou.
3050388001
Tento dvoustupňový brousek na nože z odolného plastu nevyžaduje nic než několik jednoduchých tahů k udržení nožů ostrých. Bezpečné a...
3059730101
AnySharp Editions brousek černý - nejlepší brousek na nože. Nabrousit nůž jako profesionál nyní zvládne každý. Brousek na nože Anysharp...
ASKSEDBLK
AnySharp Pro wolframový- nejlepší brousek na nože. Nabrousit nůž jako profesionál nyní zvládne každý.
ASKSPROWOLF
AnySharp Pro šedý - nejlepší brousek na nože. Nabrousit nůž jako profesionál nyní zvládne každý.
ASKSPRO
1 098 Kč bez DPH
1 329 Kč
.
WU4470/32
WU4471
WU4451
WU4472
WU4462
ASKSPROGUN
1 777 Kč bez DPH
2 150 Kč
.
32542-310
1 405 Kč bez DPH
1 700 Kč
Ocílka pro kuchaře a řezníky F. Dick v délce 35 cm.
437655135
1 231 Kč bez DPH
1 490 Kč
Ocílka pro kuchaře a řezníky F. Dick o délce 25 cm.
437655125
Ocílka Dick Standard. Ocílka s kruhovým průřezem. Ocílka s hrubším tahem pro široké využití.
7654125
Ocílka Dick Standard. Ocílka s kruhovým průřezem. Ocílka s hrubším tahem pro široké využití.
7654130
1 066 Kč bez DPH
1 290 Kč
.
4461/23
WU4454
1 521 Kč bez DPH
1 840 Kč
.
WU4452
WU4450
WU4349
WU4344
WU4343
WU4968
Nejhorší je mít doma tupé nože. Ušetřete si nervy s nešikovným krájením a pořiďte si šikovnou ocílku nebo praktický brousek.
Prodlužte životnost svých kuchyňských nožů na maximum – s brousky a ocílkami z naší nabídky to je hračka. Ocílky mají různé délky i tvary, stačí si pouze vybrat tu vhodnou právě pro vás.
I ten nejkvalitnější nůž časem mírně otupí. Kvalitní ocílky a brousky však vrátí nožům během chvilky jejich původní ostrost. Správná ocílka z keramiky nebo chromo-vanadiové oceli umožňuje nůž naostřit pravidelně. Doporučujeme nože ostřit ideálně po každém použití. Alternativu k ocílkám představují brousky na nože. Brousky mají několik stupňů, podle kterých můžete nůž předbrousit nebo jemně dobrousit. Brousky z keramiky nebo oceli Vám umožní, při tahu nože rovně, dosáhnout optimálního výsledku ostrosti. Brousky na nože se vyznačují dlouhou trvanlivostí a snadno se ovládají.
Ocílky se hodí na každodenní zdokonalení ostří. Ocílky s diamantovým povrchem dokáží ostří nože i přebrousit. Používání ocílek je velice snadné a rychlé, tudíž jsou vhodné i pro začínající kuchaře. Některé nože ale vzhledem k jejich konstrukci ocílkou nenabrousíte. Pak přicházejí ke slovu brousky na nože, jejichž ovládání rovněž zvládne i začátečník.
Jak používat ocílku?
Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením.
Nezapomeňte, že například ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří a je třeba je pravidelně používat. Diamantová ocílka nebo brousek pak samozřejmě umí víc. Doba sice pokročila, ale o své kuchyňské nože se pořád musíte starat. Na tom se nic nemění.