Tip
Inovativní dvoustupňový brousek na nože Wüsthof Classic Ikon pro použití levou i pravou rukou.
3050388001
Tento dvoustupňový brousek na nože z odolného plastu nevyžaduje nic než několik jednoduchých tahů k udržení nožů ostrých. Bezpečné a...
3069730102
AnySharp Pro šedý - nejlepší brousek na nože. Nabrousit nůž jako profesionál nyní zvládne každý.
ASKSPRO
AnySharp Pro wolframový- nejlepší brousek na nože. Nabrousit nůž jako profesionál nyní zvládne každý.
ASKSPROWOLF
WU4349
WU4471
437655130
1 405 Kč bez DPH
1 700 Kč
Ocílka pro kuchaře a řezníky F. Dick v délce 35 cm.
437655135
WU4454
1 297 Kč bez DPH
1 569 Kč
.
3039700732
3030185026
WU4468
WU4450
1 950 Kč bez DPH
2 359 Kč
.
3069720303
3049708232
WU4468-0
1 231 Kč bez DPH
1 490 Kč
Ocílka pro kuchaře a řezníky F. Dick o délce 25 cm.
437655125
Ocílka Dick Standard. Ocílka s kruhovým průřezem. Ocílka s hrubším tahem pro široké využití.
7654125
Ocílka Dick Standard. Ocílka s kruhovým průřezem. Ocílka s hrubším tahem pro široké využití.
7654130
WU4455/26
WU4968
1 297 Kč bez DPH
1 569 Kč
.
3039700626
3 909 Kč bez DPH
4 730 Kč
Ocílka pro kuchaře MULTICUT F. Dick o délce 28 cm.
437650428
Nejhorší je mít doma tupé nože. Ušetřete si nervy s nešikovným krájením a pořiďte si šikovnou ocílku nebo praktický brousek.
Prodlužte životnost svých kuchyňských nožů na maximum – s brousky a ocílkami z naší nabídky to je hračka. Ocílky mají různé délky i tvary, stačí si pouze vybrat tu vhodnou právě pro vás.
I ten nejkvalitnější nůž časem mírně otupí. Kvalitní ocílky a brousky však vrátí nožům během chvilky jejich původní ostrost. Správná ocílka z keramiky nebo chromo-vanadiové oceli umožňuje nůž naostřit pravidelně. Doporučujeme nože ostřit ideálně po každém použití. Alternativu k ocílkám představují brousky na nože. Brousky mají několik stupňů, podle kterých můžete nůž předbrousit nebo jemně dobrousit. Brousky z keramiky nebo oceli Vám umožní, při tahu nože rovně, dosáhnout optimálního výsledku ostrosti. Brousky na nože se vyznačují dlouhou trvanlivostí a snadno se ovládají.
Ocílky se hodí na každodenní zdokonalení ostří. Ocílky s diamantovým povrchem dokáží ostří nože i přebrousit. Používání ocílek je velice snadné a rychlé, tudíž jsou vhodné i pro začínající kuchaře. Některé nože ale vzhledem k jejich konstrukci ocílkou nenabrousíte. Pak přicházejí ke slovu brousky na nože, jejichž ovládání rovněž zvládne i začátečník.
Jak používat ocílku?
Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením.
Nezapomeňte, že například ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří a je třeba je pravidelně používat. Diamantová ocílka nebo brousek pak samozřejmě umí víc. Doba sice pokročila, ale o své kuchyňské nože se pořád musíte starat. Na tom se nic nemění.