Pečená drůbež

Vyzkoušejte náš nový recept na pečené kuře či krůtu v jedinečném hrnci Emile Henry, který naleznete v naší nabídce. 
 

Suroviny:

1 kuře nebo 2 - 4 krůtí stehna
10 g másla
4 střední cibule
2 stroužky česneku
1 sklenice kuřecího vývaru
čerstvé bylinky (majoránka, tymián, rozmarýn, ...)
sůl
pepř

Postup přípravy:

Připravíme, očistíme a pokrájíme suroviny. Cibuli si pokrájíme na jemné kostičky, pokud použijeme kuře, tak si ho naporcujeme na stehna, prsa a křídla. Skeletu si necháme na vývar. Česnek pokrájíme na tenké plátky.
Rozpálíme si troubu na 160 stupňů. Rozpálíme si pánev a na tu vložíme kousek másla a přidáme cibuli. Tu chvíli restujeme. Ve chvíli, začne krásně vonět a zlátnout, tak přidáme plátky česneku. Celé to další cca 2 minuty restujeme a poté vložíme do pekáče, ve kterém budeme péct drůbež. Na cibuli naskládáme důbež a zalijeme vývarem. Opepříme, osolíme a přidáme snítky bylinek. Přiklopíme a dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme minimálně hodinu. Během pečení drůbež kontrolujeme a přeléváme výpečkem. Po hodině pečení drůbež odkryjeme a dáme péct na dalších 20 minut. Opět přeléváme výpekem. Po 20ti minutách by masem měla snadno projet vidlička. Pokud tomu tak je, tak maso vytáhneme. Pokud ne, tak pečeme ještě dalších 10 minut, pak už musí zaručeně být.
Z pekáče vyndáme maso na talíř a zbytek výpeku přecedíme přes jemný cedník. Vymačkáme veškerou šťávu a tím nám zbyde krásně čistý výpek. a můžeme servírovat. K masu můžme podávat nádivku a jako přílohu brambory. 

 

 

Zdoj: www.smoothcooking.cz