Špízy z domácího sýra a broskve

Není nic lepšího než doma vyrobený čerstvý sýr, který se hodí k snídani, svačině, ale i večeři. Vyzkoušejte tento nový recept - špízy z domácího sýra a broskve.

Suroviny:

1 l mléka
24 ml šťávy z limetky
28 g cukru
60 g broskví
třtinový cukr dle chuti
kůra z limety

Postup přípravy:

Nejprve zahřejeme mléko 15 minut v mikrovlnné troubě na plný výkon (800 W). Poté přidáme šťávu z limety a promícháme děravou lžící. Po dobu 30 minut necháme ochladit na pokojovou teplotu. Nádobu přikryjeme a dáme na 1 hodinu chladit do lednice. Mezitím si pokrájíme broskev na kostičky o velikosti cca 2 x 2 cm. Když je sýr hotov, tak si na stejné kostičky nakrájíme i sýr. Poté střídavě napichujeme na špejli sýr, broskev, sýr,... a na závěr vše obalíme v cukru a nastrouhané kůře z limety.