Wüsthof Classic Ikon Sada kuchařských nožů, 2 ks

Kód: WU9885
Neohodnoceno
Značka: Wüsthof
ZDARMAZDARMA
Sada kuchařských nožů Classic Ikon, 2 ks
5 539 Kč 4 578 Kč bez DPH
Momentálně vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Dvoudílná sada kuchařských nožů Wüsthof Classic Ikon s doživotní zárukou. Ideální startovací sada pro hobby kuchaře. Tvrdost 58 HRC.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ideální startovací sada pro hobby kuchaře. Dvoudílná sada kuchařských nožů Wüsthof Classic Ikon obsahuje japonský nůž Santoku 17 cm a nůž na zeleninu 8 cm. Kované z jednoho kusu vysoce kvalitní oceli s tvrdostí 58 HRC. Nože jsou vyrobené v Německu v Solingenu a jsou oblíbené pro svoji nekompromisní funkčnost stejně jako elegantní design. Nože mají ergonomickou rukojeť odolnou proti nárazu pro bezpečné a pohodlné držení. Skládají se z černého syntetického materiálu se třemi nýty. Ostrost nožů Wüsthof díky vlastní precizní technologii WÜSTHOF PEtec je již legendární. Kované nože ostřené touto moderní laserovou robotickou technologií jsou schopny předvést skvělý řezný výkon po celé délce čepele. Ostrost je dlouho trvající a lehko obnovitelná. Firma Wüsthof Dreizackwerk Solingen poskytuje na své výrobky doživotní záruku.

K čemu slouží sada kuchařských nožů Classic Ikon?

Nůž Santoku 17 cm je ideální pro přípravu asijské a západní kuchyně. Nůž na zeleninu 8 cm je vhodný při dekorování, loupání, nasekávání i kostkování potravin

Sada obsahuje:

Vlastnosti nožů:

  • kované nože řady Wüsthof Classic Ikon
  • 3 kvalitní nýty pro pevné spojení nože jako celku
  • profesionální kované nože z jednoho kusu kvalitní chrom-molybden-vanadiové oceli
  • chrom-molybden-vanadiová ocel s tvrdostí 58 HRC
  • ergonomické střenky ze syntetického materiálu
  • značka kvality na každé čepeli - logo trojzubce, město zhotovení, rozměr a řada nože
  • celokovové jádro rukojeti
  • vyjímečně dlouhá životnost ostří, optimální ostří po celé délce čepele
  • kvůli šetrnosti doporučujeme ruční mytí. Nože lze i umývat v myčce (během mytí musí být umístěn tak, aby nenarážel do jiných nožů nebo příborů)

Proč si koupit kovaný nůž Wüsthof?

Kovaný nůž má minimálně o 50% lepší řezné vlastnosti než nekovaný nůž. Kovaný nůž firmy Wüsthof svými parametry uspokojí každého uživatele. Výjimečná kvalita použitého materiálu a celková konstrukce nože výrazně převyšuje ostatní výrobky uvedené na trhu. K výrobě je použita chrom molybdenová ocel (X 50 Cr Mo 15), která spojuje požadované vlastnosti nože, jako jsou odolnost proti agresivním potravinám, ostrost nože a její udržení. Nože jsou vykovány z jediného kusu této kvalitní oceli.

Parametry nožů:

  • délka čepele: 8 cm
  • tvrdost čepele: 58 HRC
  • materiál: chrom molybdenová ocel (X 50 Cr Mo 15)

Výhody a nevýhody nožů Wüsthof:

Nárazuvzdorná rukojeť
Chrom molybdenová ocel
Mimořádné ostří, které se snadno udržuje
Ergonomické střenky ze syntetického materiálu
Tři kvalitní nýty pro pevné spojení nože jako celku

Vyšší pořizovací cena (dáno kvalitními materiály, které zaručují dlouholetou životnost)

Unikátní Modelová řada kovaných nožů Classic Ikon

Nože Wüsthof Classic Ikon jsou kované z jediného kusu kvalitní nerezové oceli s charakteristickou klasickou rukojetí. Ta je připevněna třemi nýty tak, že se ani po letech užívání neuvolní a nedojde ke vzniku spár, do kterých by se mohli dostat zbytky potravin. Díky tomu jsou kované nože Wüsthof Classic Ikon velmi hygienické. Kuchyňské nože Wüsthof Classic Ikon se mají umývat teplou mýdlovou vodou po každém použití. Komu se příčí užívání mýdla, může použít jemný čisticí prostředek a hladkou houbičku. Poté je třeba je opláchnout a osušit utěrkou.

Wüsthof Classic Ikon: Katalog nožů Wüsthof Classic Ikon

Rukojeť kovaných nožů Wüsthof Classic Ikon je vyrobena z odolného syntetického materiálu opatřena třemi kvalitními nýty. Doporučujeme nože Wüsthof Classic Ikon mýt ručně v mýdlové vodě. Celou řadu Wüsthof Classic Ikon si můžete prohlédnout zde.

Čepel nožů Wüsthof Classic Ikon je vždy uzpůsobena konkrétním potřebám. V naší nabídce naleznete kuchařské nože, nože na chleba, loupání, filetování, vykosťování a celou škálu dalších speciálních i univerzálních nožů. Všechny tyto nože jsou dokonale vyváženy a výborně se drží v ruce. I dlouhodobá práce s nimi je pohodlná a nenamáhavá, tak jak od kvalitního nože Wüsthof čekáte.

Nevyhovuje Vám sada nožů?

V naší nabídce máme i jiné sady nožů, podívejte se zde: Kuchařské sady nožů Wüsthof Classic Ikon:

9647 Sada nožů na porcování masa, Wüsthof Classic Ikon, 2 díly
9606 Sada kuchařských nožů Wüsthof Classic Ikon, 2 díly
9601 Sada kuchařských nožů Wüsthof Classic Ikon, 3 díly

Kuchyňské sady značky Wüsthof najdete i v jiných sériích s odlišným designem:

 sada-kucharskych-nozu-wusthof-grand-prix-ii-2-dily  kucharska-sada-wusthof-silverpoint-2-dily sada-kucharskych-nozu-wusthof-classic-gourmet-2-dily

Pokud si nevíte rady s výběrem vhodného nože pro Vaše potřeby nebo jako dárku pro Vaše blízké, neváhejte nás kontaktovat na emailu: obchod@bavimevarit.cz nebo  telefonním čísle: +420 773 751 656. 

Mytí nožů

Aby Vaše nože zůstaly co nejdéle ostré a plnily tak svou funkci správně, doporučujeme umývat nože teplou, mýdlovou vodou po každém použití a hladkou houbičkou. Opláchněte a osušte utěrkou. Nože s dřevěnou rukojetí nedoporučujeme umývat v myčce. Nenechávejte nože ve dřezu v mokru. Čím lépe se o své nože budete starat, tím déle vám vydrží.

Skladování nožů

Nože skladujte v blocích na nože nebo na speciálních magnetických lištách. Důležité je, aby nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze - nikoliv vertikálně (ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu se špalkem) s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené.

Broušení nožů

Po delším používání nože se jeho ostří ztupí. V případě nutnosti přebroušení ostří můžete použít brousky Wüsthof. Opatrně protáhněte nůž brusnou drážkou a ostří bude opět obnovené. V naší nabídce máme také výborné brousky Anysharp.

Zkušení uživatelé mohou k broušení nožů také použít brusný kámen.

Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě můžete použít použijte ocílky. Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením. Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří, jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně.

jak brousit nože kované nože wusthof pomocí ocílky

Tvrdost nožů

Obecně platí, že čím tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit. Čepel nože je sice křehčí, ale o to má delší tvrvanlivost ostří. Podle normy má být tvrdost kvalitních kuchyňských nožů 52 až 58 HRC (zkouška tvrdosti podle Rockwella - zkouška probíhá při zatěžování silou 1471 N). Speciální japonské nože mohou mít tvrdost i přes 60 HRC. Je třeba vzít na vědomí, že tvrdost sama o sobě nevypovídá o pevnosti nebo schopnosti nože udržet ostří. Například kovaný nůž o stejné tvrdosti bude držet ostří mnohem lépe než nůž nekovaný.

 

Představení firmy Wüsthof Dreizackwerk Solingen:

Jsme autorizovaný prodejce kuchyňských nožů Wüsthof

Autorizovaný prodejce kuchyňských nožů Wüsthof

Nože Wüsthof jsou vyráběny v Německu, v proslulém nožířském městě Solingen. V součanosti je Solingen mezinárodně chráněné označení  původu a registrovaná ochranná známka, která smí být používána pouze na výrobky vyrobené za stanovených podmínek. Často bývá  tato známka zneužívána a spotřebitel zažívá nemalé zklamání v podobě nedokonalého nože se špatným ostřím, krátké životnosti nebo námahy při práci s noži. Vyhněte se nákupu nožů z pochybných zdrojů a pořiďte si u nás originální nůž Wüsthof.

Pečeť Autorizovaný prodejce Wüsthof vám dává jistotu, že v našem obchodě zakoupíte originální nože Wüsthof špičkové kvality s dlouhou životností a zaručeným původem.

 

Kuchyňské nože Wüsthof Dreizackwerk Solingen

Kované nože Wüsthof logoNěmecká společnost ED. WÜSTHOF DREIZACKWERK KG ze Solingenu je tradičním rodinným podnikem s více než 200 letou historií. Od roku 1814, kdy byla založena Abrahamem Wüsthofem, se ve vedení vystřídalo již 7 generací rodiny Wüsthofů. Dnes je jedním z nejvýznamnějších světových výrobců nožů. Více o značce Wüsthof Dreizackwerk Solingen

Doplňkové parametry

Kategorie: Kuchařské nože
Záruka: doživotní
Hmotnost: 0.5 kg
Počet nožů v sadě: 2 ks
Rukojeť: Plastová
Série: Wüsthof Classic Ikon
Tvrdost: 58 HRC
Typ produktu: Sada nožů
Vlastnosti: Vhodné do myčky
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Wüsthof Dreizack Solingen je jednou z největších nožařských firem na světě, založena roku 1814. Solingen je německé město, jež je sídlem mnoha removaných nožířství, kterým dominuje právě firma Wüsthof

Když zvolíte nůž Wüsthof, můžete očekávat něco opravdu speciálního. Vše začíná pečlivě zvoleným materiálem. pro výrobu nožů Wüsthof je používán speciální typ oceli - chrom-molybden-vanadiové. To poskytuje základ pro nejdůležitější prvek mající extrémně vysoký počáteční řezný výkon díky technologii broušení PEtec, zachovávají si svou ostrost po dlouhou dobu, jsou obzvláště odolné vůči korozi a jsou velmi snadno brousitelné. Origiální nožířské výrobky Wüsthof jsou vyráběny podle nejvyšších standartů kvality.

Nože Wüsthof jsou řazeny do několika produktový řad. Ty se od sebe liší například způsoben výroby (kované a nekované), designem, nebo použitým materiálem rukojeti.