Santoku nože

Nejprodávanější

Nůž Santoku 17 cm s výbrusem, Wüsthof Silverpoint 5
 
880 Kč
(727 Kč bez DPH)
Detail
nuz dick santoku s vybrusem ze serie red spirit
 
2 610 Kč
(2 157 Kč bez DPH)
Detail
Nůž japonský 17 cm výbrus, Wüsthof Classic Ikon
ZdarmaZdarma
Tip Doprava zdarma
Ihned k odeslání (1)
 
2 770 Kč
(2 289 Kč bez DPH)
Detail
Filetovací nůž 18 cm, Wüsthof Classic
 
1 980 Kč
(1 636 Kč bez DPH)
Detail
Čínský kuchařský nůž + brousek Solingen Wüsthof Silverpoint
 
1 390 Kč
(1 149 Kč bez DPH)
Detail
cuisine santoku vlnky 18 cm
 
4 440 Kč
(3 669 Kč bez DPH)
Detail
four star ii santoku 18 cm
 
3 690 Kč
(3 050 Kč bez DPH)
Detail
pure santoku vlnky
 
2 830 Kč
(2 339 Kč bez DPH)
Detail
11 položek celkem
Nůž japonský 17 cm výbrus, Wüsthof Ikon
ZdarmaZdarma
3 298 Kč bez DPH
3 990 Kč

Japonský nůž Santoku Ikon s délkou čepele 17 cm pro krájení masa, ryb a zeleniny s doživotní zárukou. Tvrdost 58 HRC.

Zwilling TWIN® 1731 Santoku  18cm
ZdarmaZdarma
11 198 Kč bez DPH
13 550 Kč

.

zwilling miyabi 4000 fc sujihiki 24cm
ZdarmaZdarma
3 835 Kč bez DPH
4 640 Kč

.

Zwilling MIYABI 4000 FC  Gyutoh 24cm
ZdarmaZdarma
3 835 Kč bez DPH
4 640 Kč

.

Zwilling MIYABI 4000 FC  Nakiri 17cm
ZdarmaZdarma
3 587 Kč bez DPH
4 340 Kč

.

Zwilling MIYABI 4000 FC  Santoku 18cm
ZdarmaZdarma
Ihned k odeslání (1 ks)
3 587 Kč bez DPH
4 340 Kč

.

Zwilling MIYABI 5000MCD  Chutoh  16cm
ZdarmaZdarma
7 992 Kč bez DPH
9 670 Kč

.

Zwilling MIYABI 5000MCD  Gyutoh  24cm
ZdarmaZdarma
10 587 Kč bez DPH
12 810 Kč

.

Zwilling MIYABI 5000MCD  Sujihiki  24cm
ZdarmaZdarma
10 083 Kč bez DPH
12 200 Kč

.

F. Dick 1778 Santoku ze série 1778 18cm
ZdarmaZdarma
12 752 Kč bez DPH
15 430 Kč

Nůž Santoku F. Dick s délkou 17 cm z kované, limitované jubilejní série 1778.

Nůž japonský 14 cm výbrus, Wüsthof Ikon
ZdarmaZdarma
2 884 Kč bez DPH
3 490 Kč

Japonský nůž Santoku Ikon s délkou čepele 14 cm pro krájení masa, ryb a zeleniny s doživotní zárukou. Tvrdost 58 HRC.

Pro lepší přehled a snadnou orientaci jsme pro Vás rozdělili nože F.Dick a Zwilling do kategorií dle vlastností a použití.

Japonské a čínské nože - klasické japonské nože na maso a zeleninu santoku. Nože santoku se vyznačují tenkým ostřím s kuželovou špičkou.

Santoku nůž má původ v asijské kuchyni. V překladu znamená „nůž tří ctností". Díky své nízké váze, tenké čepeli a široké špičce dokáže krájet velmi úzké a malé tvary. Tento nůž oceníte při krájení cibule, rajčat a jiné zeleniny. Santoku nůž představuje jeden z mnoha druhů japonských nožů, přesto je zaměňován za všeobecný název „japonský nůž”.

Sushi, rýže, nudle, kachna, syrové ryby, krevety, řasy,…… to vše vás může napadnout, když slyšíte o čínské či japonské kuchyni. Ale co ještě neodmyslitelně patří k asijské kuchyni? Jsou to nože a sekáčky, které podle tvaru čepele poznáte na první pohled. Čínské a japonské pokrmy jsou z převážné části připravované z čerstvé zeleniny, masa a ryb. Příprava je velmi rychlá – vše nasekat a opéct ve velké pánvi Wok. Nejznámější čínský nůž je Santoku, který má velkou a pevnou čepel a má univerzální použití. Nůž Nakiri svým tvarem připomíná spíš sekáček na maso a má též všestranné využití. Nůž zvaný  Yanagiba je štíhlý a špičatý a používá se zejména na krájení tenkých plátků sushi a saschimi.

Japonský typ nože NAKIRI - tradiční nůž na zeleninu. Výška nože Vám umožní nakrájenou surovinu nabrat na čepel a přenést do hrnce či pánve.

Japonský typ nože YANAGIBA - tradiční nůž určený k filetování ryb. Má jednostranné  tenké ostří zajišťující čistý a jemný řez. Proto je vhodný k přípravě Sushi a Sashimi.

Japonský typ nože DEBA - tradiční nůž na ryby a maso. Má jednostranné silnější ostří uzpůsobené ke snadnému vykosťování.

Nůž SUJIHIKI je nůž s dlouhou úzkou a tenkou čepelí tvaru vrbového listu, která lehce proniká krájeným materiálem. Díky své délce a možnosti oddělení materiálu jedním řezem, který je velmi hladký, zachovává integritu a čerstvost krájených potravin. Sujihiki lze doporučit především na sushi, sashimi, velké pečeně, a jiné druhy masa a ryb, ale může být také použito pro krájení tenkých plátků zeleniny. Kratší modely se často používají jako pomocné a loupací nože. Sujihiki je oboustranně broušený nůž západním stylu, ekvivalent tradičního jednostranně broušeného Yanagiba.

Nůž Gyuto je univerzální šéfkuchařský nůž, vhodný pro krájení masa, ryb a zeleniny. Díky tenké čepeli jsou tyto nože ostřejší a své ostří si zachovávají mnohem déle než většina západních kuchařských nožů.