Santoku nože

Nejprodávanější

Čínský kuchařský nůž + brousek Solingen Wüsthof Silverpoint
 
1 509 Kč
(1 247 Kč bez DPH)
Nůž Santoku 17 cm s výbrusem, Wüsthof Silverpoint 5
 
910 Kč
(752 Kč bez DPH)
nuz dick santoku s vybrusem ze serie red spirit
 
2 700 Kč
(2 231 Kč bez DPH)
38408140 white
ZDARMAZDARMA
 
3 020 Kč
(2 496 Kč bez DPH)
Nůž japonský 17 cm výbrus, Wüsthof Ikon
ZDARMAZDARMA
 
4 380 Kč
(3 620 Kč bez DPH)
Čínský nůž Wüsthof CLASSIC Chai Dao, 17 cm
ZDARMAZDARMA
 
2 420 Kč
(2 000 Kč bez DPH)
Nůž japonský 17 cm výbrus, Wüsthof Classic Ikon
ZDARMAZDARMA
 
2 900 Kč
(2 397 Kč bez DPH)
 
12 200 Kč
(10 083 Kč bez DPH)
cuisine santoku vlnky 18 cm
 
4 520 Kč
(3 736 Kč bez DPH)
pure santoku 18 cm
Zwilling Pure - Santoku 18 cm
4 - 5 týdnů
33607-181
 
3 100 Kč
(2 562 Kč bez DPH)
1 položek celkem
professional s santoku 18 cm
2 653 Kč bez DPH
3 210 Kč

Santoku délkou čepele 18 cm od přední německé značky Zwilling J. A. Henckels, je pomocníkem do každé kuchyně. Tenká jemně ostřená čepel...

31117-181

Pro lepší přehled a snadnou orientaci jsme pro Vás rozdělili nože F.Dick a Zwilling do kategorií dle vlastností a použití.

Japonské a čínské nože - klasické japonské nože na maso a zeleninu santoku. Nože santoku se vyznačují tenkým ostřím s kuželovou špičkou.

Santoku nůž má původ v asijské kuchyni. V překladu znamená „nůž tří ctností". Díky své nízké váze, tenké čepeli a široké špičce dokáže krájet velmi úzké a malé tvary. Tento nůž oceníte při krájení cibule, rajčat a jiné zeleniny. Santoku nůž představuje jeden z mnoha druhů japonských nožů, přesto je zaměňován za všeobecný název „japonský nůž”.

Sushi, rýže, nudle, kachna, syrové ryby, krevety, řasy,…… to vše vás může napadnout, když slyšíte o čínské či japonské kuchyni. Ale co ještě neodmyslitelně patří k asijské kuchyni? Jsou to nože a sekáčky, které podle tvaru čepele poznáte na první pohled. Čínské a japonské pokrmy jsou z převážné části připravované z čerstvé zeleniny, masa a ryb. Příprava je velmi rychlá – vše nasekat a opéct ve velké pánvi Wok. Nejznámější čínský nůž je Santoku, který má velkou a pevnou čepel a má univerzální použití. Nůž Nakiri svým tvarem připomíná spíš sekáček na maso a má též všestranné využití. Nůž zvaný  Yanagiba je štíhlý a špičatý a používá se zejména na krájení tenkých plátků sushi a saschimi.

Japonský typ nože NAKIRI - tradiční nůž na zeleninu. Výška nože Vám umožní nakrájenou surovinu nabrat na čepel a přenést do hrnce či pánve.

Japonský typ nože YANAGIBA - tradiční nůž určený k filetování ryb. Má jednostranné  tenké ostří zajišťující čistý a jemný řez. Proto je vhodný k přípravě Sushi a Sashimi.

Japonský typ nože DEBA - tradiční nůž na ryby a maso. Má jednostranné silnější ostří uzpůsobené ke snadnému vykosťování.

Nůž SUJIHIKI je nůž s dlouhou úzkou a tenkou čepelí tvaru vrbového listu, která lehce proniká krájeným materiálem. Díky své délce a možnosti oddělení materiálu jedním řezem, který je velmi hladký, zachovává integritu a čerstvost krájených potravin. Sujihiki lze doporučit především na sushi, sashimi, velké pečeně, a jiné druhy masa a ryb, ale může být také použito pro krájení tenkých plátků zeleniny. Kratší modely se často používají jako pomocné a loupací nože. Sujihiki je oboustranně broušený nůž západním stylu, ekvivalent tradičního jednostranně broušeného Yanagiba.

Nůž Gyuto je univerzální šéfkuchařský nůž, vhodný pro krájení masa, ryb a zeleniny. Díky tenké čepeli jsou tyto nože ostřejší a své ostří si zachovávají mnohem déle než většina západních kuchařských nožů.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení