Santoku nože

16 položek celkem
Nůž japonský 17 cm výbrus, Wüsthof Classic Ikon
Tip
ZdarmaZdarma
2 397 Kč bez DPH
2 900 Kč

Japonský nůž Santoku Classic Ikon s délkou čepele 17 cm pro krájení masa, ryb a zeleniny s doživotní zárukou. Tvrdost 58 HRC.

WU4176
Japonský nůž 17 cm výbrus, Wüsthof Classic 1
Tip
ZdarmaZdarma
2 000 Kč bez DPH
2 420 Kč

Japonský nůž Santoku Wüsthof Classic s délkou čepele 17 cm a doživotní zárukou. Tvrdost 58 HRC. Nejprodávanější série.

WU4183
Nůž japonský 17 cm výbrus, Wüsthof Ikon
ZdarmaZdarma
3 620 Kč bez DPH
4 380 Kč

Japonský nůž Santoku Ikon s délkou čepele 17 cm pro krájení masa, ryb a zeleniny s doživotní zárukou. Tvrdost 58 HRC.

WU4976
Nůž japonský 17 cm, Wüsthof Silverpoint
579 Kč bez DPH
700 Kč

Japonský nůž Santoku Wüsthof Silverpoint s čepelí dlouhou 17 cm. Tvrdost 56 - 57 HRC.

WU4180
Nůž Santoku 17 cm, Wüsthof Gourmet
1 140 Kč bez DPH
1 380 Kč

Japonský nůž Santoku Gourmet pro krájení masa, ryb a zeleniny. Tvrdost 56 - 57 HRC.

WU4186
Čínský nůž Wüsthof CLASSIC Chai Dao, 17 cm
ZdarmaZdarma
2 000 Kč bez DPH
2 420 Kč

Kovaný čínský nůž Chai Dao Wüsthof Classic se širokou čepelí pro univerzální použití. Doživotní záruka. Tvrdost 58 HRC. Nejprodávanější...

WU4177
Japonský nůž 17 cm, Wüsthof Le Cordon Bleu
ZdarmaZdarma
1 785 Kč bez DPH
2 160 Kč

Japonský nůž Santoku Wüsthof Classic Le Cordon Bleu s délkou čepele 17 cm a doživotní zárukou. Tvrdost 58 HRC.

WU4181
Japonský nůž Nakiri 17 cm výbrus, Wüsthof Classic
ZdarmaZdarma
2 000 Kč bez DPH
2 420 Kč

Japonský nůž Nakiri Wüsthof Classic s délkou čepele 17 cm a doživotní zárukou. Tvrdost 58 HRC. Nejprodávanější série.

WU4193
Japonský nůž Santoku Wüsthof PRO Colour, 17 cm, na maso
752 Kč bez DPH
910 Kč

Japonský nůž Santoku Wüsthof PRO s čepelí dlouhou 17 cm pro krájení masa, ryb a zeleniny. Tvrdost 56 HRC.

WU4860R
wusthof chai dao
ZdarmaZdarma
2 273 Kč bez DPH
2 750 Kč

Kovaný Japonský nůž Chai Dao Wüsthof Classic se širokou čepelí pro univerzální použití. Doživotní záruka. Tvrdost 58 HRC. Nejprodávanější...

WU8888
Nůž japonský 17 cm výbrus, Wüsthof Classic Ikon Creme
ZdarmaZdarma
2 397 Kč bez DPH
2 900 Kč

Japonský nůž Santoku Classic Ikon s délkou čepele 17 cm pro krájení masa, ryb a zeleniny s doživotní zárukou. Tvrdost 58 HRC.

WU4176-0
Nůž japonský 17 cm výbrus, Wüsthof Gourmet
1 322 Kč bez DPH
1 600 Kč

Japonský nůž Santoku Gourmet s výbrusem pro krájení masa, ryb a zeleniny. Tvrdost 56 - 57 HRC.

WU4188
Nůž japonský 17 cm, Wüsthof Grand Prix II
Doprodej
ZdarmaZdarma
1 785 Kč bez DPH
2 160 Kč

Japonský nůž Santoku Wüsthof Grand Prix II s čepelí dlouhou 17 cm. Tvrdost 58 HRC.

WU4174
Nůž Santoku 17 cm s výbrusem, Wüsthof Epicure
ZdarmaZdarma
3 306 Kč bez DPH
4 000 Kč

Nůž Santoku 17 cm z nejnovější řady luxusních nožů Wüsthof Epicure s doživotní zárukou. Tvrdost 58 HRC.

WU3983
Nůž Santoku 17 cm s výbrusem, Wüsthof Silverpoint 5
752 Kč bez DPH
910 Kč

Japonský nůž Santoku Wüsthof Silverpoint s čepelí dlouhou 17 cm. Tvrdost 56 - 57 HRC.

WU4184
Zwilling MIYABI 4000 FC  Nakiri 17cm
ZdarmaZdarma
3 587 Kč bez DPH
4 340 Kč

.

33952-171

Pro lepší přehled a snadnou orientaci jsme pro Vás rozdělili nože F.Dick a Zwilling do kategorií dle vlastností a použití.

Japonské a čínské nože - klasické japonské nože na maso a zeleninu santoku. Nože santoku se vyznačují tenkým ostřím s kuželovou špičkou.

Santoku nůž má původ v asijské kuchyni. V překladu znamená „nůž tří ctností". Díky své nízké váze, tenké čepeli a široké špičce dokáže krájet velmi úzké a malé tvary. Tento nůž oceníte při krájení cibule, rajčat a jiné zeleniny. Santoku nůž představuje jeden z mnoha druhů japonských nožů, přesto je zaměňován za všeobecný název „japonský nůž”.

Sushi, rýže, nudle, kachna, syrové ryby, krevety, řasy,…… to vše vás může napadnout, když slyšíte o čínské či japonské kuchyni. Ale co ještě neodmyslitelně patří k asijské kuchyni? Jsou to nože a sekáčky, které podle tvaru čepele poznáte na první pohled. Čínské a japonské pokrmy jsou z převážné části připravované z čerstvé zeleniny, masa a ryb. Příprava je velmi rychlá – vše nasekat a opéct ve velké pánvi Wok. Nejznámější čínský nůž je Santoku, který má velkou a pevnou čepel a má univerzální použití. Nůž Nakiri svým tvarem připomíná spíš sekáček na maso a má též všestranné využití. Nůž zvaný  Yanagiba je štíhlý a špičatý a používá se zejména na krájení tenkých plátků sushi a saschimi.

Japonský typ nože NAKIRI - tradiční nůž na zeleninu. Výška nože Vám umožní nakrájenou surovinu nabrat na čepel a přenést do hrnce či pánve.

Japonský typ nože YANAGIBA - tradiční nůž určený k filetování ryb. Má jednostranné  tenké ostří zajišťující čistý a jemný řez. Proto je vhodný k přípravě Sushi a Sashimi.

Japonský typ nože DEBA - tradiční nůž na ryby a maso. Má jednostranné silnější ostří uzpůsobené ke snadnému vykosťování.

Nůž SUJIHIKI je nůž s dlouhou úzkou a tenkou čepelí tvaru vrbového listu, která lehce proniká krájeným materiálem. Díky své délce a možnosti oddělení materiálu jedním řezem, který je velmi hladký, zachovává integritu a čerstvost krájených potravin. Sujihiki lze doporučit především na sushi, sashimi, velké pečeně, a jiné druhy masa a ryb, ale může být také použito pro krájení tenkých plátků zeleniny. Kratší modely se často používají jako pomocné a loupací nože. Sujihiki je oboustranně broušený nůž západním stylu, ekvivalent tradičního jednostranně broušeného Yanagiba.

Nůž Gyuto je univerzální šéfkuchařský nůž, vhodný pro krájení masa, ryb a zeleniny. Díky tenké čepeli jsou tyto nože ostřejší a své ostří si zachovávají mnohem déle než většina západních kuchařských nožů.