Staub Braiser hrnec s poklicí 26cm,višeň

Kód: 12722606
Akce
Neohodnoceno
Značka: Staub
ZdarmaZdarma
Staub Braiser hrnec s poklicí 26cm,višeň
4 230 Kč 3 496 Kč bez DPH
Skladem
Můžeme doručit do:
21.11.2018

Hrnec ze smaltované litiny Staub s průměrem 26 cm a objemem 3,3 l, višňová barva, součástí balení je skleněná poklice. Praktický a krásny pomocník na každodenní vaření pocházející z Alsaska, který nesmí chybět žádnému nadšenému kuchaři.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nádobí Staub, vyrobené ze smaltované litiny, to je vaření, pečení, dušení a smažení jako za starých časů - poctivě a s mnohem lepší chutí. Značka Staub přináší krásný a nadčasový vzhled, proto si najde své místo u moderních kuchtíků i  u vyznavačů tradic. Když máte ve zvyku jídlo na stůl servírovat přímo z hrnce, určitě nešlápnete vedle, protože hrnec Staub v tomhle ohledu maximálně splňuje estetické požadavky.

Součástí balení je skleněná poklice, která je užitečným pomocníkem při vaření a dušení různych pokrmů. Správné dušení totiž spočívá v recyklaci páry, která při vaření vzniká. Díky použití pokličky nedovolíme páře uniknout z hrnce ven, a zachováme tak chuť a aroma dušených jídel. Díky tomu, že poklice je vyrobená ze skla, můžeme během přípravy jídel pohodlně sledovat, co se děje uvnitř hrnce, bez nutnosti poklici neustále nadzvedávat. Bez použití poklice je možné hrnec Staub použít i na pečení v troubě.

Objem hrnce je 3,3 litru a umožňuje tak bez problému a pohodlně připravit dostatek jídla pro rodinu nebo přátelé.

Proč vařit v litinovém nádobí Staub?

Vaření na litinovém nádobí je tak příjemné díky jedinečné kombinaci vlastností přírodní litiny. Ta v sobě spojuje nepřilnavost a perfektní tepelnou vodivost. Teplo, které litinové nádobí vstřebá, pak velmi intenzivně a rovnoměrně vyzařuje.
Litinové nádobí Staub díky tomu exceluje při pečení a dušení, kdy rovnoměrně rozehřátý hrnec sálá dovnitř a proto je maso nebo ryba upečená v litině lepší, jemnější, delikátnější a propečenější, než v jiných materiálech. Masivní konstrukce hrnce zase zajišťuje vysokou odolnost a dlouhou dobu udržení teploty. Litina je mechanicky velice odolná, proto se nemusíte bát použít jakékoliv kuchyňské náčiní. Velká výhoda litinového nádobí je životnost. Umí sloužit i několika generacím. Současný trend návratu ke kořenům a tradičním postupům při přípravě jídla, jež využívaly generace před námi, tak litinovému nádobí přeje.

 

Litinové nádobí a indukční plotny

litinové nádobí na indukciLitinový hrnec Staub Braiser je možné bezpečně použít na všech typech vařících povrchů. Nespornou výhodou je možnost použít hrnec při vaření na indukci. Litina je dokonce pro toto použití zcela ideálním materiálem. Díky svým výrazným magnetickým vlastnostem je vaření na indukci s litinou velmi efektivní.

 

Proč je litinový hrnec Staub jedinečný?

  • Poctivý, robustný a těžký hrnec z litiny, který udržuje teplo dlouhou dobu a šetří tak i energii
  • Jedinečné je taky dno hrnce Staub, které je za studena mírně vypouklé. Až po zahřátí se hrnec úplně vyrovná a přilne tak perfektně na varnou plochu.

Máte rádi litinové nádobí?

Podívejte se také na naši nabídku litinových pánví a celou nabídku litinových hrnců.


litinova-panev litinovy-hrnec 

Jak správně postupovat před prvním použitím litinového hrnce Staub

  • Před prvním použitím je vhodné věnovat litinovému nádobí nenáročnou péči, která se určitě vyplatí i do budoucnosti
  • Litinový hrnec omyjte horkou vodou a osušte ho, vnitřek potřete trochou jedlého oleje a následně je vhodné hrnec zahřát po dobu 15-20 minut, aby se tuk navázal na vnitřní povrch a vytvořil ochrannou vrstvu. Zabrání se tak zbytečnému připalování připravovaných pokrmů a pomůže též ochránit hrnec před případní nežádoucí korozi.

 

Údržba a mytí litinového nádobí Staub

Smaltovaná litina je obecně velmi trvanlivým povrchem, který nereaguje s chemikáliemi, takže smaltované litinové nádobí lze mýt v myčce. Prostředí v myčce však poškozuje všechny povrchy, i když velmi pomalu. Proto, když chcete zachovat krásný vzhled vašeho litinového nádobí co nejdelší dobu, myjte raději nádobí v ruce.

Litinové nádobí Staub je možné používat při teplotě až do 250 °C (v případě současného použití poklice), bez použití poklice litina snese i teplotu mnohem vyšší. Nádobí je potřeba rozehřívat pomalu a teplotu postupně zvyšovat. Při zahřívání se hrnec Staub zahřívá celý, madla i rukojeť můžou být horké, proto je vhodné používat silikónové držáky madel Staub, chňapky nebo funkční podložky pod hrnec, aby se zabránilo možnému popálení.

Při pečení mohou tuky a bílkoviny z potravin zanechat na nádobí skvrnky, tyto skvrnky však neovlivňují funkci nádobí. Je možné se jich z větší části zbavit ošetřením povrchu olejem.

Výhody a nevýhody litinového hrnce Staub Braiser

 Vysoce odolný litinový hrnec, který může sloužit i příštím generacím
 Dokonale nepřilnavý povrch
 
Poctivé robustní provedení
 Lehká údržba
 
Perfektně vede a udržuje teplo
 
Ideální na pomalé vaření, pečení, dušení i smažení
 Šetrná příprava pokrmů a maximální zachování a využití vitamínů
 Krásný nadčasový vzhled, který se hodí i na přímé servírování
 
Použitelný na všech typech varních povrchů, včetně indukce
 
Vhodný pro špičkové šéfkuchaře i každodenní vaření u vás doma
 Dostupný v různých barvách
 
Vhodný do myčky nádobí
 Každý kus je originál
 Francouzská kvalita

Vyšší pořizovací cena
Váha hrnce - je poměrně těžký
Při zahřívání se hrnec zahřívá celý, včetně madel a rukojeti

Proč je litinové nádobí lepší než například nádobí s tzv. ,,nepřilnavým povrchem“?

Většina nádobí s tzv. ,,nepřilnavým povrchem“ má na svém povrchu povlak, který často obsahuje ochranné látky, jejíchž úlohou je chránit povrch proti působení ohně. Tyto ochranné látky jsou chemické sloučeniny, které jsou považovány za jedovaté, a v případě porušení nebo poškrábání povrchů během přípravy pokrmů je možné jejich uvolnění do těchto připravovaných pokrmů (to je typické např. pro nádobí s teflonovým povrchem).

Naproti tomu litinové nádobí neobsahuje žádné chemikálie, a oproti ostatním typům nádobí má nesrovnatelné vlastnosti, které se častým používáním ještě více vylepšují. Čím více litinové nádobí používáme, tím se na povrchu nádobí vytváří lepší a silnější nepřilnavá vrstva. Proto není vhodné časté agresivní čištění a taktéž mytí tohoto nádobí v myčce. Dochází pak k vymizení této nepřilnavé vrstvy a je potřeba ji tvořit od začátku.

Je vaření na litinovém nádobí možné při použití minimálního množství tuku?

Jelikož je litinové nádobí nepřilnavé, používání tuku při přípravě jídla není primárně potřebné. U jídel, kde je použití tuku nezbytné (třeba u masa), používejte jen malé množství.

Je možné použít kovovou obracečku nebo jiné kovové kuchyňské náčiní na litinové nádobí? Nedojde k poškrábání a poškození litiny?

Na litinové nádobí může být použito jakékoliv kuchyňské náčiní (včetně kovového), k poškození nedojde, protože litina je mechanicky velmi odolná.

Je možné použít litinové nádobí na plynovém sporáku přímo, nebo je potřebné nějaké jiné řešení?

Na plynový sporák je možné litinové nádobí použít přímo, není nutné žádné jiné dodatečné řešení.

Nemůže litinové nádobí způsobit poškrábání na sklokeramických plotnách/deskách?

Použití litinového nádobí na sklokeramických plotnách/deskách je bezpečné a nezpůsobuje poškrábání jejich povrchu. Litina je materiálem měkčím než sklo nebo keramika. Důležitou roli pak hraje i tvar dna nádobí, které je v nezahřátém stavu mírně vypouklé a až po zahřátí se vyrovná a přilne na varnou plochu. Proto musí být dno dostatečně silné, aby mohlo být zároveň vyduté. Z bezpečnostních důvodů musí nádobí na všech typech varních povrchů stát pevně a stabilně. Když dno v nezahřátém stavu není vypouklé má pak tendenci toto dělat až při zahřátí a ztrácí tak svou stabilitu.

Může litinové nádobí někdy zrezavět?

Rez se někdy může objevit při méně častém používání litinového nádobí, nebo při nedostatečné a nesprávné péči o litinové nádobí. Nejedná se však o závadu a je poměrně jednoduché zbavit se koroze tím, že vytvořenou rez setřeme a litinu pak znovu promastíme rostlinným olejem.

Může se litinové nádobí rozbít?

Při běžném používání nehrozí poškození nebo rozbití litinového nádobí – litina je odolný materiál. Při nárazu nebo pádu z větší výšky na tvrdý povrch může ale dojít k prasknutí.

Jak správně pečovat o litinu?

  • K čištění litinového nádobí nepoužívejte žádné chemické prostředky ani saponáty, nevhodné je použití hrubých mycích nástrojů (např. drátěnky)
  • Ideální je použít čistou horkou vodu a měkkou houbičku, případně měkký jemný kartáč na nádobí. Častokrát postačí po použití vytřít litinové nádobí papírovou utěrkou
  • Po omytí je potřeba litinové nádobí osušit a vnitřní povrch potřít rostlinným olejem. Nádobí je pak potřeba řádně prohřát a přebytečný olej odstranit papírovou utěrkou.
  • Skladovat v suchém a teplém prostředí a stále mírně mastné – tím je zachována nepřilnavost a zabraňuje se korozi.
  • Uchovávání a skladování pokrmů v litinovém nádobí není vhodné. Většina jídel obsahuje kyseliny a jiné pro litinu agresívní látky, které rozežírají a poškozují její povrch.
  • Pozor na nízkou odolnost litiny vůči velkým teplotním změnám – neumisťujte proto litinové nádobí na již rozpálenou plotnu. Zahřívat je potřeba pomalu. V případě velkého teplotního šoku může dojít k narušení struktury až k prasknutí materiálu.

Litinové nádobí Staub - kvalita z Francie

staub logoFrancouzská firma Staub byla založená roku 1974 v Alsasku na severovýchode Francie, části známé svou vynikající tradiční gastronomii a také řemeslné šikovnosti. Cílem firmy je výroba litinového a keramického nádobí špičkové kvality pro světové šéfkuchaře i amatérské nadšence. Samotný zakladatel Francis Staub se podílí na návrhu každého výrobku a do loga své značky umístil čápa ­– hlavní symbol Alsaska. Každý kus je originál a je individuálně odléván do speciální pískové formy, která je pak po použití zničená. Všechny výrobky jsou smaltované z vnitřní i vnější strany, a díky tomu je zaručená vysoká stálost , odolnost a dlouhá životnost. Přečtěte si více o značce Staub

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Litinové hrnce na vaření
Záruka: 2 roky
Barva: Višňová
Celkový objem: 3,3 l
Materiál: Litina
Průměr: 26 cm
Země původu: Francie
Vhodné na indukci: Ano

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

staub logoFrancouzská firma Staub byla založená roku 1974 v Alsasku na severovýchode Francie, části známé svou vynikající tradiční gastronomii a také řemeslné šikovnosti. Cílem firmy je výroba litinového a keramického nádobí špičkové kvality pro světové šéfkuchaře i amatérské nadšence. Samotný zakladatel Francis Staub se podílí na návrhu každého výrobku a do loga své značky umístil čápa ­– hlavní symbol Alsaska. Každý kus je originál a je individuálně odléván do speciální pískové formy, která je pak po použití zničená. Všechny výrobky jsou smaltované z vnitřní i vnější strany, a díky tomu je zaručená vysoká stálost , odolnost a dlouhá životnost. 

Díky kombinaci tradiční výroby a moderních technologií se značka Staub stává měřítkem kvality nejen ve Francii, ale po celém světě. Výrobky značky Staub se dnes prodávají v padesáti zemích světa! O proslulé kvalitě napovídá i fakt, že , od roku 2008 je Staub součástí prestižní skupiny Zwilling J.A. Henckels.

Chcete-li vnést do své kuchyně francouzský šarm, toto nádobí je tím pravým.

Popřední světoví šéfkuchaři milují vařit v poctivém litinovém nádobí, zamilujte se taky do hrnců značky Staub a vařte i vy u vás doma jako šéfkuchař!

 

Mimořádně odolné, přirozeně nepřilnavé a šetrné ke zpracovávaným surovinám s  vynikajícím vedením i udržováním tepla. To je litinové nádobí, jemuž rodinná firma Staub z Alsaska na severu Francie dává od roku 1974 nový rozměr. Sám Francis Staub designuje každý nový výrobek. A každý kus je také jedinečným unikátem, individuálně odlévaným do speciální pískové formy, která je poté zničena.

Následuje přesné cizelování hotových odlitků a smaltování, které v dílnách Staubu opravdu umějí. Vždyť jasnou a lesklou barvu dodávají vnějším stěnám nejméně dvě vrstvy speciální glazury. Vnitřek je potažen matně černým smaltem originální receptury. Díky tomu všemu je litinové nádobí Staub nepřilnavé, vysoce odolné vůči teplotním šokům, odřením i poškrábání. Litinové nádobí Staub můžete bez problémů používat na všech typech sporáků, včetně indukčních. Výborně se čistí a udržuje, nevadí mu ani myčka nádobí.

Produkty Staub jsou nebývale avantgardní s příznačnou kombinací té nejlepší francouzské tradice i moderních technologií a designových řešení. Šéfkuchaři předních restaurací, jakým je kupříkladu kulinářský mág Paul Boscue, však ve Staubu jen nevaří. Jeho estetická dokonalost je předurčuje i k servírování hotových pokrmů přímo na stůl.

Francis Staub ovšem výjimečnost svého nádobí ještě podtrhl unikátním řešením robustní poklice, kterou na vnitřní straně opatřil drobnými hroty. Pára se na nich kondenzuje v drobné kapičky vody a odkapává zpět na pokrm. Vytvořil se tím systém automatického podlévání pokrmu vlastní šťávou. Všechny vůně zůstávají dokonale uzavřeny v jídle, které získává jedinečnou chuť i aroma. To prostě žádné jiné nádobí nedokáže. Dokonalou funkci dokázali u Staubu se skvělým vzhledem propojit v řadě Chistera. Dvorní designér Staubu Samuel Accoceberry se nechal inspirovat tradiční baskickou pelotou, přesněji řečeno proutěným hákem, jímž hráči chytají a odrážejí míče proti stěně. Podobnými „háčky“ opatřil i poklici Chistery a dal jí asymetrickou formu, v níž se kapka vody sráží a vrací se k pokrmu v nepřetržitém kaskádovitém efektu, podobně jako míč mezi stěnou a hráčem v pelotě.