Steakové nože
Nejprodávanější

Steaková čtyř dílná sada nůžů F. Dick s délkou 12 cm z designové série 1905.
Steakové nože - nože s rovnou či vroubkovanou čepelí vhodné pro krájení pečeného, grilovaného či křupavého masa.
Nůž na steak má v kuchyni vcelku univerzální použití, ale je více uzpůsoben k příborovému použití společně jídelní vidličkou. Zejména díky špičce nože umístěné vysoko na horní hraně nože je nůž na steak pohodlně použitelný jako běžný příborový nůž. No a co dělá ze steakového nože steakový nůž je hlavně ostří, které je vždy ostřejší, než u příborového nože, a je vybaveno malými zoubky, minimálně od špičky do poloviny ostří. Nenechte si zkazit zážitek z dobře propečeného steaku špatně zvoleným náčiním!
Steak. Skoro až magické slovo. Už vidíte ten 300gramový flák masiska na svém talíři? Nosem nasáváte vůni dokřupava opečené kůrky a už cítíte, jak se vám bude na jazyku rozplývat jemná chuť šťavnatého steaku? Berete do ruky nůž, chystáte se zakrojit první sousto a ... V ruce držíte příborák a on ne a ne proniknout do útrob steaku. Marně se snažíte pižlat a přitom utíká ta nejlepší šťávička z masa a vsakuje se do přílohy. Ano, tohle je špatný sen každého gurmána.
Všichni fajnšmekři přece ví, že ke steaku patří i ostrý steakový nůž, jež může mít hladké, ale i vlnité ostří. Důležité je, že nůž má ostrou špičku, která snadno pronikne do masa. Šťáva zůstává v mase a tak si vychutnáte každé sousto svého lahodného steaku.