Wüsthof Silverpoint Univerzální vykrajovač 2,2 cm
Kód: WU4240/2.2Detailní popis produktu
Univerzální nerezový vykrajovač Wüsthof Silverpoint s průměrem 2,2 cm je ideální vykrajovač na brambory, ovoce i zeleninu. Nejlevnější produktová řada kuchyňských nožů Wüsthof Solingen nese název Silverpoint. Kvalitní čepel z nerezové oceli tvrzené na 56°-57° Rockwella je pevně zalisována až za polovinu syntetické - ergonomicky tvarované rukojeti (Borealis BC142MO) s jemným protiskluzovým povrchem snižuje únavu z dlouhodobé práce s nožem. Nože Silverpoint jsou pečlivě vyráběné ve 12 - 14 výrobních krocích, jsou příjemně lehké a vyvážené. Výrobek 100% Made in Germany/Solingen.
Na co použít univerzální vykrajovač Wüsthof Silverpoint?
Ideální na brambory, melouny a ovoce.
Vlastnosti vykrajovače:
- ergonomická rukojeť ze syntetického materiálu pro bezpečné a pohodlné držení vykrajovače
- nekovaný vykrajovač řady Wüsthof Silverpoint z nerezové oceli
- z hygienických důvodů není mezi rukojetí a ocelí žádná mezera
- nerezová čepel s tvrdostí 56 - 57 HRC
- ocel Wüsthof Silverpoint dosahuje do poloviny rukojeti
- optimálně vyvážené vykrajovače předcházejí únavě při dlouhodobé práci
- značka kvality na každé čepeli - logo trojzubce
- kvůli šetrnosti doporučujeme ruční mytí. Vykrajovač lze i umývat v myčce (během mytí musí být umístěn tak, aby nenarážel do jiných nožů nebo příborů)
Parametry vykrajovače:
- průměr: 2,2 cm
- tvrdost čepele: 56 - 57 HRC
- materiál: nerezová ocel
Výhody a nevýhody nožů Wüsthof:
Ergonomická rukojeť
Nerezová ocel
Mimořádné ostří, které se snadno udržuje
Rukojeť ze syntetického materiálu, který dobře padne do ruky
Vyšší pořizovací cena (dáno kvalitními materiály, které zaručují dlouholetou životnost)
Unikátní Modelová řada nekovaných nožů Wüsthof Silverpoint
Nože Wüsthof Silverpoint z kvalitní nerezové oceli s plastovou rukojetí. Syntetický materiál rukojeti je pevně připevněn, že se ani po letech užívání neuvolní a nedojde ke vzniku spár, do kterých by se mohli dostat zbytky potravin. Díky tomu jsou nože Wüsthof Silverpoint velmi hygienické.
Wüsthof Silverpoint: Katalog nožů Wüsthof Silverpoint
Rukojeť nožů Wüsthof Silverpoint je vyrobena ze speciálního syntetického materiálu. Mohou být tedy umývány i v myčce na nádobí. Pokud ovšem nechcete riskovat poškrábání nebo jinou újmu způsobenou například agresivní chemií, doporučujeme nože Wüsthof Silverpoint mýt ručně v mýdlové vodě. Celou řadu Wüsthof Silverpoint si můžete prohlédnout zde.
Čepel nožů Wüsthof Silverpoint je vždy uzpůsobena konkrétním potřebám. V naší nabídce naleznete kuchařské nože, nože na chleba, loupání, filetování, vykosťování a celou škálu dalších speciálních i univerzálních nožů. I dlouhodobá práce s nimi je pohodlná a nenamáhavá.
Nevyhovuje Vám velikost tohoto nože?
V naší nabídce máme i jiné vykrajovače značky Wüsthof Silverpoint, podívejte se zde: Vykrajovače Wüsthof Silverpoint:
- 4241 Oboustranný vykrajovač kuliček Wüsthof Silverpoint s průměry 2,2 a 2,5 cm
- 4240/3.0 Vykrajovač kuliček Wüsthof Silverpoint s průměrem 3 cm
- 4240/2.5 Vykrajovač kuliček Wüsthof Silverpoint s průměrem 2,5 cm
- 4240/1.8 Vykrajovač kuliček Wüsthof Silverpoint s průměrem 1,8 cm
- 4240/1.5 Vykrajovač kuliček Wüsthof Silverpoint s průměrem 1,5 cm
- 4240/1.0 Vykrajovač kuliček Wüsthof Silverpoint s průměrem 1 cm
Vykrajovač značky Wüsthof Silverpoint najdete u nás i s odlišným designem:
Pokud si nevíte rady s výběrem vhodného nože pro Vaše potřeby nebo jako dárku pro Vaše blízké, neváhejte nás kontaktovat na emailu: obchod@bavimevarit.cz nebo telefonním čísle: +420 773 751 656.
Mytí nožů
Aby Vaše nože zůstaly co nejdéle ostré a plnily tak svou funkci správně, doporučujeme umývat nože teplou, mýdlovou vodou po každém použití a hladkou houbičkou. Opláchněte a osušte utěrkou. Nože s dřevěnou rukojetí nedoporučujeme umývat v myčce. Nenechávejte nože ve dřezu v mokru. Čím lépe se o své nože budete starat, tím déle vám vydrží.
Skladování nožů
Nože skladujte v blocích na nože nebo na speciálních magnetických lištách. Důležité je, aby nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze - nikoliv vertikálně (ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu se špalkem) s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené.
Broušení nožů
Po delším používání nože se jeho ostří ztupí. V případě nutnosti přebroušení ostří můžete použít brousky Wüsthof. Opatrně protáhněte nůž brusnou drážkou a ostří bude opět obnovené. V naší nabídce máme také výborné brousky Anysharp.
Zkušení uživatelé mohou k broušení nožů také použít brusný kámen.
Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě můžete použít použijte ocílky. Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením. Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří, jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně.
Tvrdost nožů
Obecně platí, že čím tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit. Čepel nože je sice křehčí, ale o to má delší tvrvanlivost ostří. Podle normy má být tvrdost kvalitních kuchyňských nožů 52 až 58 HRC (zkouška tvrdosti podle Rockwella - zkouška probíhá při zatěžování silou 1471 N). Speciální japonské nože mohou mít tvrdost i přes 60 HRC. Je třeba vzít na vědomí, že tvrdost sama o sobě nevypovídá o pevnosti nebo schopnosti nože udržet ostří. Například kovaný nůž o stejné tvrdosti bude držet ostří mnohem lépe než nůž nekovaný.
Představení firmy Wüsthof Dreizack Solingen:
Jsme autorizovaný prodejce kuchyňských nožů Wüsthof
Nože Wüsthof jsou vyráběny v Německu, v proslulém nožířském městě Solingen. V součanosti je Solingen mezinárodně chráněné označení původu a registrovaná ochranná známka, která smí být používána pouze na výrobky vyrobené za stanovených podmínek. Často bývá tato známka zneužívána a spotřebitel zažívá nemalé zklamání v podobě nedokonalého nože se špatným ostřím, krátké životnosti nebo námahy při práci s noži. Vyhněte se nákupu nožů z pochybných zdrojů a pořiďte si u nás originální nůž Wüsthof.
Pečeť Autorizovaný prodejce Wüsthof vám dává jistotu, že v našem obchodě zakoupíte originální nože Wüsthof špičkové kvality s dlouhou životností a zaručeným původem.
Kuchyňské nože Wüsthof Dreizackwerk Solingen
Německá společnost ED. WÜSTHOF DREIZACKWERK KG ze Solingenu je tradičním rodinným podnikem s více než 200 letou historií. Od roku 1814, kdy byla založena Abrahamem Wüsthofem, se ve vedení vystřídalo již 7 generací rodiny Wüsthofů. Dnes je jedním z nejvýznamnějších světových výrobců nožů. Více o značce Wüsthof Dreizackwerk Solingen.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Wüsthof |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.5 kg |
Typ produktu: | Vykrajovač |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Wüsthof Dreizack Solingen je jednou z největších nožařských firem na světě, založena roku 1814. Solingen je německé město, jež je sídlem mnoha removaných nožířství, kterým dominuje právě firma Wüsthof.
Když zvolíte nůž Wüsthof, můžete očekávat něco opravdu speciálního. Vše začíná pečlivě zvoleným materiálem. pro výrobu nožů Wüsthof je používán speciální typ oceli - chrom-molybden-vanadiové. To poskytuje základ pro nejdůležitější prvek mající extrémně vysoký počáteční řezný výkon díky technologii broušení PEtec, zachovávají si svou ostrost po dlouhou dobu, jsou obzvláště odolné vůči korozi a jsou velmi snadno brousitelné. Origiální nožířské výrobky Wüsthof jsou vyráběny podle nejvyšších standartů kvality.
Nože Wüsthof jsou řazeny do několika produktový řad. Ty se od sebe liší například způsoben výroby (kované a nekované), designem, nebo použitým materiálem rukojeti.