Zwilling Four Star - Set nožů 3 ks (Kuchařský, univerzální, špikovací)

Kód: 35168-101
Neohodnoceno
6 Kč 5 Kč bez DPH
Momentálně vyprodáno

Set tří kuchyňských nožů prestižní německé společnosti Zwilling J. A. Henckels modelové řady Four Star. Sada pečlivě sestavená tak aby vyhovovala širokému spektru kuchařů obsahuje kuchařský nůž s délkou čepele 20 cm, univerzální nůž s délkou čepele 13 cm a špikovací nůž s délkou čepele 10 cm. Nekompromisní kvalita, mrazem kalená ocel, jemné ostří, ergonomická rukojeť, je to co ocení každý kuchař. Jedinečný design nože, který je v nezměněné podobě na trhu již déle než 40 let.

Detailní informace

Detailní popis produktu


40-let-four-star_1
ZWILLING J. A. Henckels představuje set nožů, který obsahuje kuchařský nůž délkou čepele 20 cm, univerzální nůž s délkou čepele 13 cm a špikovací nůž nůždélkou čepele 10 cm modelové řady Four Star, který si najde místo ve vaši kuchyni. Ideální rozměr, vhodný pro krájení větších kusů masa,ryb, zeleniny a ovoce či sekání bylinek. Pokud hledáte nůž, který si poradí s širokým spektrem surovin, pak je univerzální nůž právě pro vás. Krátká čepel a vlnkované ostří, jsou prvkem, který z tohoto nože děla nepostradatelného pomocníka, každé kuchyně. Dalším nepostradatelným nožem je nůž špikovací, který využijete při přípravě masa, čištění nebo špikovaní je jen zlomek možností jak tento nůž využít. Nože mají středově centrovanou, širokou čepel, která každé krájení promění v zážitek. Rukojeť naprosto přesně padne do ruky díky ergonomickému vytvarování. Typickým rysem této řady nožů je plná černá rukojeť. Dlouhá a široká čepel nože se svou unikátní řeznou hranou usnadňuje krájení a dovolí vám naprosto ovládnout řez.

zwilling four star v bloku

Set obsahuje

Unikátní řezná hrana nože Zwilling

V-Edge Zwilling nastavuje standard pro nože šéfkuchařůOstří s úhlem 30 ° (15 ° na každé straně) zaručuje vynikající řezný výkon tak, aby splňoval ty nejnáročnější požadavky. Ostré úhly přinášejí mnohem lepší počáteční ostrost, čímž je krájení ještě příjemnější.

K čemu využít kuchařský nůž? 

Kuchařský nůž je nejdůležitějším nožem kuchyně. Svým zaobleným tvarem se hodí k sekání bylinek, krájení cibule nebo pokoření velkých kusů masa či ryb. V případě krájení několika druhů surovin doporučujeme nůž po každém druhu suroviny omýt teplou mýdlovou vodou a otřít, zabráníte tak přenosu nežádoucích pachů na další suroviny. Jedná se o základní nůž každé kuchyně. Společným rysem všech kuchařských nožů je šířka čepele i s jejím zaobleným tvarem, vhodným pro kolébavý způsob krájení. Kuchařské nože se mimo jiné liší i délkou, ženy preferují nože s délkou čepele 15 - 18 cm muži naopak volí spíše nože s délkou přesahující 20 cm. 

Zwilling Four Star - Kuchařský nůž 20 cm

K čemu využít univerzální nůž?

Minimalismu v kuchyni lze docílit i tak, že zakoupíte nůž, který zastane mnoho funkcí. Přesně tato věta platí v případě univerzálního nože, který je všestranným pomocníkem. Kvalitní, speciální ocel a vyváženost jsou předpoklady pro dlouhou životnost. Nůž lze většinou pořídit s vlnkovaným ostřím, díky tomu si hravě poradí s krájením chleba, zeleniny a ovoce a také menšími kousky masa.

four-star-univerzalni-13-cm
Zwilling Four Star - Univerzální nůž 13 cm

K čemu využít špikovací nůž? 

Správný nůž to je základem pro dosažení profesionálních výsledků a především usnadnění si práce, proto i špikovací nůž je nožem důležitým. Využití najdete nejen při špikovaní masa ale je i skvělým pomocníkem při krájení nebo čištění zeleniny a ovoce i všech menších surovin, kde je zapotřebí tenké a krátké čepele. 

four-star-spikovaci-10-cm
Zwilling Four Star - Špikovací nůž 10 cm

Nože Zwilling doporučuje Zdeněk Pohlreich

pohlreich-selection-zwillingNože Zwilling jsou dlouhodobě propagovány Zdeňkem Pohlreichem, ten si je vybral kvůli vysoké kvalitě a preciznímu vyhotovení. 

Zdeněk Pohlreich: „Nejlepší ocel, dokonalost zpracování a vyváženost solingenských nožů Zwilling jsou v každé dobré kuchyni nezbytností. Skvělé nože jsou něco, bez čeho se kuchař za žádných okolností neobejde. Jsou základním kamenem každé správné kuchyně.

Podívejte se na celou kolekci Zdeňka Pohlreich Selection

 

 

Design nožů řady Zwilling Four Star

Kolekce Four Star byla představena roku 1976, zcela inovativní design, ke kterému se soligenští mistři nožíři přiklonili, způsobil revoluci v designu nožů. Do této doby nevídaný vzhled rukojeti, spojení oceli a syntetického materiálu bez využití nýtů. I díky této revoluci se kolekce může chlubit více než 32 miliony prodaných nožů. Nože kované z jednoho kusu oceli s dostatečnou záštitou a rukojetí z kvalitního syntetického materiálu černé barvy. Nadčasový design, nekompromisní kvalita nožů Zwilling Four Star se dostala do srdcí amatérských i profesionálních kuchařů a na trhu jej tak můžeme beze změny pořídit již více než 40 let. .

 zwilling four star přehled

Podívejte se na celou řadu kuchyňských nožů Zwilling Four Star

Nože Zwilling - spousta designových řad v naší nabídce 

Podívejte se na kuchyňské nože z dalších designů nožů Zwilling

nože Zwilling ProNože Zwilling Four StarNože Zwilling Four Star IINože Zwilling Five StarNože Zwilling Pure
Nože Zwilling PolluxNože Zwilling GourmetNože Zwilling CuisineNože Zwilling 1731Nože Zwilling Collection

Výhody a nevýhody nožů Zwilling Four Star:

 tvrdost 57 HRC Rockwellovy stupnice
 tři nože v balení
 ekonomická výhodnost
 jedinečný design nože od roku 1976
 možnost umývat nůž v myčce
 ergonomická rukojeť
 dostatečná záštita (zesílené místo mezi čepelí a rukojetí)
 dokonalá vyváženost nože
 speciální tvrzení metodou Friodur®, snadno obnovitelná ostrost
 Sigmaforge® - nůž vykován z jednoho kusu oceli, žádné sváry ani spoje
 ruční doostření a leštění, kontrola laserem

 vyšší pořizovací cena (dáno kvalitními materiály, které zaručují dlouholetou životnost)

Tradiční kuchyňské nože již déle než 40 let

 

V čem jsou profi nože Zwilling tak skvělé?

fou-star- vyroba

Společnost Zwilling J. A. Henckels vyrábí nože ze zakázkové oceli naprosto nekompromisní kvality, z níž je základní tvar vybroušen s přesností kontrolovanou laserovým snímačem. Po svaření se záštitou je čepel rozpálena na vysokou teplotu a poté prudce zchlazena kapalným plynem v mrazové komoře. Tato metoda, známá pod chráněným názvem Friodur®, stojí za naprosto bezkonkurenční pevností čepele a odolností proti otupení.

Zkušený kuchař ví, že na přesnosti řezu závisí nejen výsledná prezentace, ale často i průběh a výsledek tepelné přípravy. Vědí to i výrobci špičkových nožů a vychází vám vstříc.

Důvodem, proč je tato řada nožů od J.A.Henckels Zwilling tolik vyhledávána je nejen perfektní a dlouhotrvající ostrost, ale i kvalitní a důkladné zpracování. Nože jsou perfektně vyvážené, dobře padnou do ruky a záštita poskytuje nejen oporu prstů pro precizní a přesné krájení, ale slouží i k efektivní ochraně prstů. Tyto nože jsou oblíbené hlavně pro jejich nadčasový design a velmi ostré krájení.

Nože jsou vyrobeny z té nejkvalitnější nerezové oceli s optimálním poměrem chromu a uhlíku, což zaručuje ty nejlepší vlastnosti. Čepel je ukována z jednoho kusu oceli a nože jsou tvrzeny technologií Friodur®, jež spočívá v trvzení mrazem, nože se tak stávají tvrdší a odolnější a více odolávají korozi

Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli technologií Sigmaforge® s naprosto bechybnou geometrií. Ta dodává optimální řezný výkon a naprosto přesný okraj nožům Zwilling Four Star

Mytí nožů

Nože Zwilling Pro, lze díky speciální formuli v oceli mýt v myčce. Pro zachování dlouhodobé ostrosti je však nutné nevystavovat nože teplotám nad 55ºC.  Doporučujeme nože ukládat do speciálního koše na mytí nožů, případně zabránit nožům v kontaktu s jiným nádobím jako jsou hrnce, pokličky či jiné nože jejich kontaktem může dojít k poškození oceli i rukojeti, rovněž může dojít ke zkrácení životnosti nožů. Aby Vaše nože zůstaly co nejdéle ostré a plnily tak svou funkci správně, doporučujeme umývat nože teplou, mýdlovou vodou po každém použití a hladkou houbičkou. Opláchněte a osušte utěrkou. 

Skladování nožů

Nože skladujte v blocích na nože nebo na speciálních magnetických lištách. Důležité je, aby nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze - nikoliv vertikálně (ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu se špalkem) s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené

Krájecí podložka nebo prkénko

K nožům je zapotřebí využívat i adekvátní krájecí podložku - "prkénko". Za vhodné materiály pro krájecí podložku se považují dřevěnésilikonové nebo plastové. U tvrdých materiálů (keramika, granit, sklo), může dojít k poškození čepele. Podívejte se na naši nabídku vhodných krájecích podložek a prkének

Broušení nožů

Po delším používání nože se jeho ostří ztupí. V případě nutnosti přebroušení ostří můžete použít brousky Zwilling Opatrně protáhněte nůž brusnou drážkou a ostří bude opět obnovené. V naší nabídce máme také výborné brousky Anysharp.

Zkušení uživatelé mohou k broušení nožů také použít brusný kámen

Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě můžete použít použijte ocílkyPoužívání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením. Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří, jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně.

jak brousit nože kované nože wusthof pomocí ocílky

Tvrdost nožů

Obecně platí, že čím tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit. Čepel nože je sice křehčí, ale o to má delší tvrvanlivost ostří. Podle normy má být tvrdost kvalitních kuchyňských nožů 52 až 58 HRC (zkouška tvrdosti podle Rockwella - zkouška probíhá při zatěžování silou 1471 N). Speciální japonské nože mohou mít tvrdost i přes 60 HRC. Je třeba vzít na vědomí, že tvrdost sama o sobě nevypovídá o pevnosti nebo schopnosti nože udržet ostří. Například kovaný nůž o stejné tvrdosti bude držet ostří mnohem lépe než nůž nekovaný.

Zwilling J.A.Henckels - nože a kuchyňské nádobí

nože zwilling logo

Německá společnost Zwilling J.A.Henckels je jednou z nejstarších značek na světě vůbec. Její historie sahá až do roku 1731 a v dnešní době ji můžeme považovat za nejproslulejší společnost, zabývající se výrobou kuchyňského sortimentu. Dlouholetý úspěch značky Zwilling tkví především v používání velmi kvalitních materiálů a moderních technologií výroby, které jdou ruku v ruce s nekompromisně kvalitním řemeslným zpracováním. Přečtěte si více informací o společnosti Zwilling J.A.Henckels.

Doplňkové parametry

Kategorie: Sady nožů
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.5 kg
Počet nožů v sadě: 3 ks
Rukojeť: Plastová
Série: Zwilling Four Star
Tvrdost: 57 HRC
Typ produktu: Sada nožů
Vlastnosti: Vhodné do myčky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

zwilingVýrobky značky Zwilling J.A.Henckels osvědčují svou profesionalitu a výjimečnost již od roku 1731, kdy byla značka v Solingenu založena. Značka Zwilling to je záruka špičkové kvality, moderního designu a perfektního řemeslného zpracování. Společnost vyrábí kuchyňské nože, příslušenství k nožům, kuchyňské náčiní, nerezové nádobí a prkénka.

Značka Zwilling je v dnešní době považována za nejproslulejší společnost, zabývající se výrobou kuchyňského sortimentu. Společnost Zwilling proslula hlavně díky výrobě nožů špičkové kvality metodou tvrzení oceli mrazem, tím je nožům zajištěna větší tvrdost, odolnost a více odolávají korozi. Nože jsou perfektně vyvážené, dobře padnou do ruky a firma nabízí doživotní záruku na výrobní vady čepele.

Produkty značky Zwilling jsou vhodné jak pro profesionály, tak pro domácí používání.

Doporučujeme nože Zwilling, nádobí Zwilling nebo ostatní doplňky.

ZWILLING J.A. Henckels. Německé město Solingen je už bezmála třista let synonymem prémiového nožířství, které nese jméno Zwilling J.A.Henckels. Kované nože ze speciální oceli, jejíž složení je přísně chráněným průmyslovým tajemstvím, zaručuje dokonalé vyvážení tvrdosti (čím tvrdší, tím je nůž ostřejší, ale současně náročnější na údržbu – snáze se tupí), pružnosti (příliš tvrdý nůž je náchylnější k mechanickému poškození, s příliš pružným se hůře krájí) a samozřejmě odolnosti vůči korozi.

Přidejte k tomu speciální technologie kování z jednoho kusu oceli Sigmaforge® a tvrzení oceli mrazem Firodur® a dostanete nože, které zůstanou dlouho ostré, netupí se, nelámou a výborně odolávají korozi. Ergonomická střenka je z odolných syntetických materiálů a její tvar zaručuje pohodlné a hlavně bezpečné krájení.

Zwilling J.A.Henckels nabízí několik produktových řad, mezi nimiž můžete vybrat podle designu, tvaru čepeli nebo prostě podle toho, jak vám padanou do ruky. Nebo byste raději měli ve své kuchyni nožířský klenot? Sáhněte po řadě „Twin 1731“ z té nejodolnější oceli, která díky svým vlastnostem mimo jiné slouží v ložiscích raketoplánů.

Máte raději nerez nebo preferujete nepřilnavý povrch? U nádobí Zwilling najdete všechno. Řady z nejkvalitnější nerezové oceli 18/10 nepostrádají sendvičové dno pro vynikající vedení i uchování tepla a jsou ještě dál. Mnohem dál. Osvědčenou kombinaci hygienicky dokonalé oceli a špičkových termoakumulačních vlastností hliníku nechávají rozehrát v nejmodernějších materiálech, které se neomezují jen na dno, ale na celou plochu nádoby. Takový sendvič pak má tři nebo pět vrstev pracujících v dokonalé symbióze, která umí vaše vaření skutečně zefektivnit. Ale pozor - používání nádobí Zwilling může být návykové.