Zwilling Pro Magnetický blok s noži - 6 ks, bambus

Kód: 38438-000
Neohodnoceno
ZdarmaZdarma
Zwilling Pro  Magnetický blok s noži - 6 ks, bambus
15 950 Kč 13 182 Kč bez DPH
Na dotaz
Můžeme doručit do:
21.12.2018

Šestidílná sada, které dominuje kvalitní magnetický bambusový blok na nože od firmy Zwilling z kolekce Pro dále obsahuje kuchařský nůž s délkou 20 cm, plátkovací nůž s délkou 20 cm, nůž na chléb s délkou 20 cm, univerzální nůž s délkou 13 cm a špikovací nůž s délkou 10 cm, které využije každý kuchař ať už profesionální nebo amatérský. Blok se svým designem hodí do každé domácnosti.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Designový magnetický blok na nože Zwilling Pro obsahuje nože, které jsou pečlivě vybrány tak aby obsáhly všechny základní nože kuchyně. Sada pěti mrazem kalených kuchyňských nožů ohromí každého kuchaře. Magnetický bambusový blok zaručí správné uložení nožů, jeho vzhled pak dodává této sadě na exkluzivitě. Díky této sadě zvládnete zpracovat velké množství surovin. Kuchařský nůž má ideální rozměr, vhodný pro krájení větších kusů masa, zeleniny ovoce či sekání bylinek. Pro krájení surovin na tenké plátky využijete plátkovací nůžŠpikovací nůž je naopak skvělým pomocníkem při úpravě menších a středních surovin jako je čištění mrkve, krájení cibule nebo špikování masa. Univerzální nůž a jeho dvoustupňově vlnkovaná, ostrá čepel se skvěle hodí při krájení pečiva, měkké zeleniny i ovoce a výsledek bude vždy perfektní. I o tu nejtvrdší kůrku chleba se postará nůž chléb. Nože má středově centrovanou jemně ostrou čepel, která každé krájení promění v zážitek. Rukojeť naprosto přesně padne do ruky díky ergonomickému vytvarování. Typickým rysem této řady nožů je využití tří robustních nýtů v rukojeti, které podtrhují celý design. 

Zwilling Pro, blok s noži  obsahuje:

Unikátní řezná hrana nože Zwilling

V-Edge Zwilling nastavuje standard pro nože šéfkuchařůOstří s úhlem 30 ° (15 ° na každé straně) zaručuje vynikající řezný výkon tak, aby splňoval ty nejnáročnější požadavky. Ostré úhly přinášejí mnohem lepší počáteční ostrost, čímž je krájení ještě příjemnější.

K čemu využít kuchařský nůž? 

Kuchařský nůž je nejdůležitějším nožem kuchyně. Svým zaobleným tvarem se hodí k sekání bylinek, krájení cibule nebo pokoření velkých kusů masa či ryb. V případě krájení několika druhů surovin doporučujeme nůž po každém druhu suroviny omýt teplou mýdlovou vodou a otřít, zabráníte tak přenosu nežádoucích pachů na další suroviny. Jedná se o základní nůž každé kuchyně. Společným rysem všech kuchařských nožů je šířka čepele i s jejím zaobleným tvarem, vhodným pro kolébavý způsob krájení. Kuchařské nože se mimo jiné liší i délkou, ženy preferují nože s délkou čepele 15 - 18 cm muži naopak volí spíše nože s délkou přesahující 20 cm. 

zwilling-pro-kucharsky-nuz

Zwilling Pro kuchařský nůž 20 cm

 

K čemu využít nůž na chléb? 

Typickým rysem nože na chléb je dlouhá vroubkovaná čepel, která zaručí snadné krájeni i toho nejměkčího chleba s nejkřupavější kůrkou. Vzhledem k svému unikátnímu tvaru je považován za nůž jednoúčeloví proto nedoporučujeme využívat jej ke krájení jiných surovin. 

nuz-na-pecivo-zwilling-professional

Zwilling Pro nůž na chléb 20 cm

K čemu využít plátkovací nůž? 

Zvolit správný nůž je důležité pro dosažení profesionálních výsledků a především usnadnění si práce, proto i plátkovací nůž je nožem důležitým. Porcování masa, pečeně či šunky bude mnohem snazší s tím správným nožem. Úzká a nízká čepel je vytvořena pro krájení tenkých plátků. Nůž však lze využít při porcování masa nebo v případě, že potřebujete nakrájet na plátky zeleninu či dokonce pečivo. Často můžete narazit na pojem dranžírovací nůž. Pod tímto pojmem se rovněž skrývá plátkovací nůž. Dranžírování je způsob podávání již hotových pokrmů, které se porcují či servírují přímo před hostem. K tomuto způsobu podávání je zapotřebí vidlička na maso.

platkovaci nuz 20 cm_1

Zwilling Pro plátkovací nůž 20 cm

K čemu využít univerzální nůž? 

Jak již název napovídá jedná se nůž, který se hodí ke krájení různých surovin. Krájení pečiva, ovoce i měkké zeleniny. Tvar nože je navržen tak aby splňoval všechny potřeby v profesionální i amatérské kuchyni. V případě krájení několika druhů surovin doporučujeme nůž po každém druhu suroviny omýt teplou mýdlovou vodou a otřít, zabráníte tak přenosu nežádoucích pachů na další suroviny.  

pro_univerzal_13

Zwilling Pro univerzální nůž 13 cm

K čemu využít špikovací nůž? 

Špikovací nůž  je malý tenký a lehký pomocník. Lze jej využít ke krájení a čištění menších a středních surovin také je velkým pomocníkem při špikovaní. Čištění krevet a mořských plodů se stane zábavným zážitkem. Je to univerzální pomocník vhodný do každé kuchyně. Tenká, úzká, krátká čepel má své místo jak v profesionální tak amaterské kuchyni. 

zwilling pro 10 cm

Zwilling Pro špikovací nůž 10 cm

 

Blok na nože

Je určen k uskladňování nožů, nože jsou v něm umístěny v ideální pozici a nedochází tak k jejich otupování. Blok také slouží jako designový doplněk kuchyně a může jí tak dodat to pravé kouzlo či nádech profesionální kuchyně. Bloky na nože jsou vyráběny z různých materiálu mezi nejvhodnější materiál patří dřevo. Vzhledem k ekologii čim dál víc designérů využívá bambus či recyklované kusy dřeva. 

 

Nože Zwilling doporučuje Zdeněk Pohlreich

pohlreich selection zwilling

Nože Zwilling jsou dlouhodobě propagovány Zdeňkem Pohlreichem, ten si je vybral kvůli vysoké kvalitě a preciznímu vyhotovení. 

Zdeněk Pohlreich: „Nejlepší ocel, dokonalost zpracování a vyváženost solingenských nožů Zwilling jsou v každé dobré kuchyni nezbytností. Skvělé nože jsou něco, bez čeho se kuchař za žádných okolností neobejde. Jsou základním kamenem každé správné kuchyně.

Podívejte se na celou kolekci Zdeňka Pohlreich Selection

Design nožů řady Zwilling Pro

Kolekce Zwilling Pro byla navržena předním milánským architektem a designérem Matheem Thunem ve spolupráci s předními světovými šéfkuchaři a tvoří tak vylepšení populární řady Zwilling Professional“S“. Kombinuje osvědčené designové prvky spolu s inovativními technikami, přičemž se zaměřuje na formu a funkci. Nože Zwilling Pro se soustředí na základní potřeby každého kuchaře a uvádí nože vhodné jak pro profesionální kuchaře tak amatérské kuchaře. Dokonalá kombinace inovativní technologie, tradičních designových prvků a výjimečné přesnosti, nesmí chybět v žádné kuchyni. 

nože Zwilling Pro

Podívejte se na celou řadu kuchyňských nožů Zwilling Pro

Nože Zwilling - spousta designových řad v naší nabídce 

Podívejte se na kuchyňské nože z dalších designů nožů Zwilling

nože Zwilling ProNože Zwilling Four StarNože Zwilling Four Star IINože Zwilling Five StarNože Zwilling Pure
Nože Zwilling PolluxNože Zwilling GourmetNože Zwilling CuisineNože Zwilling 1731Nože Zwilling Collection

Výhody a nevýhody nožů Zwilling Pro:

 tvrdost 57 HRC Rockwellovy stupnice
 pět nožů v jednom balení 
 designový blok na nože
 ekonomická výhodnost
 jedinečný design nožů
 možnost umývat nože v myčce
 ergonomická rukojeť
 dostatečná záštita (zesílené místo mezi čepelí a rukojetí)
 dokonalá vyváženost nože
 speciální tvrzení metodou Friodur®, snadno obnovitelná ostrost
 Sigmaforge® - nůž vykován z jednoho kusu oceli, žádné sváry ani spoje
 ruční doostření a leštění, kontrola laserem

 vyšší pořizovací cena (dáno kvalitními materiály, které zaručují dlouholetou životnost)

Představení kuchařského nože Zwilling Pro

V čem jsou profi nože Zwilling tak skvělé?

 zdenek-pohlreich_noze-zwilling

Společnost Zwilling J. A. Henckels vyrábí nože ze zakázkové oceli naprosto nekompromisní kvality, z níž je základní tvar vybroušen s přesností kontrolovanou laserovým snímačem. Po svaření se záštitou je čepel rozpálena na vysokou teplotu a poté prudce zchlazena kapalným plynem v mrazové komoře. Tato metoda, známá pod chráněným názvem Friodur®, stojí za naprosto bezkonkurenční pevností čepele a odolností proti otupení.

Zkušený kuchař ví, že na přesnosti řezu závisí nejen výsledná prezentace, ale často i průběh a výsledek tepelné přípravy. Vědí to i výrobci špičkových nožů a vychází vám vstříc.

Důvodem, proč je tato řada nožů od J.A.Henckels Zwilling tolik vyhledávána je nejen perfektní a dlouhotrvající ostrost, ale i kvalitní a důkladné zpracování. Nože jsou perfektně vyvážené, dobře padnou do ruky a záštita poskytuje nejen oporu prstů pro precizní a přesné krájení, ale slouží i k efektivní ochraně prstů. Tyto nože jsou oblíbené hlavně pro jejich nadčasový design a velmi ostré krájení.

Nože jsou vyrobeny z té nejkvalitnější nerezové oceli s optimálním poměrem chromu a uhlíku, což zaručuje ty nejlepší vlastnosti. Čepel je ukována z jednoho kusu oceli a nože jsou tvrzeny technologií Friodur®, jež spočívá v trvzení mrazem, nože se tak stávají tvrdší a odolnější a více odolávají korozi.

Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli technologií Sigmaforge® s naprosto bechybnou geometrií. Ta dodává optimální řezný výkon a naprosto přesný okraj nožům Zwilling Pro. 

Mytí nožů

Nože Zwilling Pro, lze díky speciální formuli v oceli mýt v myčce. Pro zachování dlouhodobé ostrosti je však nutné nevystavovat nože teplotám nad 55ºC.  Doporučujeme nože ukládat do speciálního koše na mytí nožů, případně zabránit nožům v kontaktu s jiným nádobím jako jsou hrnce, pokličky či jiné nože jejich kontaktem může dojít k poškození oceli i rukojeti, rovněž může dojít ke zkrácení životnosti nožů. Aby Vaše nože zůstaly co nejdéle ostré a plnily tak svou funkci správně, doporučujeme umývat nože teplou, mýdlovou vodou po každém použití a hladkou houbičkou. Opláchněte a osušte utěrkou. 

Skladování nožů

Nože skladujte v blocích na nože nebo na speciálních magnetických lištách. Důležité je, aby nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze - nikoliv vertikálně (ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu se špalkem) s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené

Krájecí podložka nebo prkénko

K nožům je zapotřebí využívat i adekvátní krájecí podložku - "prkénko". Za vhodné materiály pro krájecí podložku se považují dřevěnésilikonové nebo plastové. U tvrdých materiálů (keramika, granit, sklo), může dojít k poškození čepele. Podívejte se na naši nabídku vhodných krájecích podložek a prkének

Broušení nožů

Po delším používání nože se jeho ostří ztupí. V případě nutnosti přebroušení ostří můžete použít brousky Zwilling Opatrně protáhněte nůž brusnou drážkou a ostří bude opět obnovené. V naší nabídce máme také výborné brousky Anysharp.

Zkušení uživatelé mohou k broušení nožů také použít brusný kámen

Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě můžete použít použijte ocílkyPoužívání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením. Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří, jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně.

jak brousit nože kované nože wusthof pomocí ocílky

Tvrdost nožů

Obecně platí, že čím tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit. Čepel nože je sice křehčí, ale o to má delší tvrvanlivost ostří. Podle normy má být tvrdost kvalitních kuchyňských nožů 52 až 58 HRC (zkouška tvrdosti podle Rockwella - zkouška probíhá při zatěžování silou 1471 N). Speciální japonské nože mohou mít tvrdost i přes 60 HRC. Je třeba vzít na vědomí, že tvrdost sama o sobě nevypovídá o pevnosti nebo schopnosti nože udržet ostří. Například kovaný nůž o stejné tvrdosti bude držet ostří mnohem lépe než nůž nekovaný.

Zwilling J.A.Henckels - nože a kuchyňské nádobí

nože zwilling logo

Německá společnost Zwilling J.A.Henckels je jednou z nejstarších značek na světě vůbec. Její historie sahá až do roku 1731 a v dnešní době ji můžeme považovat za nejproslulejší společnost, zabývající se výrobou kuchyňského sortimentu. Dlouholetý úspěch značky Zwilling tkví především v používání velmi kvalitních materiálů a moderních technologií výroby, které jdou ruku v ruce s nekompromisně kvalitním řemeslným zpracováním. Přečtěte si více informací o společnosti Zwilling J.A.Henckels.

Doplňkové parametry

Kategorie: Plné bloky na nože
Záruka: 2 roky
Velikost nože: Krátký nůž, Střední nůž
Barva: Černá
Design: Zwilling Pro
Typ: Kuchařský nůž, Nůž na pečivo, Plátkovací nůž, Špikovací nůž, Univerzální nůž
Země původu: Německo
Délka čepele: 20 cm, 13 cm, 10 cm
Materiál bloku: Bambus
Materiál nože: Ocel, Plast
Tvrdost nožů: 57 HRC
Způsob výroby: Kovaný nůž

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

zwilingVýrobky značky Zwilling J.A.Henckels osvědčují svou profesionalitu a výjimečnost již od roku 1731, kdy byla značka v Solingenu založena. Značka Zwilling to je záruka špičkové kvality, moderního designu a perfektního řemeslného zpracování. Společnost vyrábí kuchyňské nože, příslušenství k nožům, kuchyňské náčiní, nerezové nádobí a prkénka.

Značka Zwilling je v dnešní době považována za nejproslulejší společnost, zabývající se výrobou kuchyňského sortimentu. Společnost Zwilling proslula hlavně díky výrobě nožů špičkové kvality metodou tvrzení oceli mrazem, tím je nožům zajištěna větší tvrdost, odolnost a více odolávají korozi. Nože jsou perfektně vyvážené, dobře padnou do ruky a firma nabízí doživotní záruku na výrobní vady čepele.

Produkty značky Zwilling jsou vhodné jak pro profesionály, tak pro domácí používání.

Doporučujeme nože Zwilling, nádobí Zwilling nebo ostatní doplňky.

ZWILLING J.A. Henckels. Německé město Solingen je už bezmála třista let synonymem prémiového nožířství, které nese jméno Zwilling J.A.Henckels. Kované nože ze speciální oceli, jejíž složení je přísně chráněným průmyslovým tajemstvím, zaručuje dokonalé vyvážení tvrdosti (čím tvrdší, tím je nůž ostřejší, ale současně náročnější na údržbu – snáze se tupí), pružnosti (příliš tvrdý nůž je náchylnější k mechanickému poškození, s příliš pružným se hůře krájí) a samozřejmě odolnosti vůči korozi.

Přidejte k tomu speciální technologie kování z jednoho kusu oceli Sigmaforge® a tvrzení oceli mrazem Firodur® a dostanete nože, které zůstanou dlouho ostré, netupí se, nelámou a výborně odolávají korozi. Ergonomická střenka je z odolných syntetických materiálů a její tvar zaručuje pohodlné a hlavně bezpečné krájení.

Zwilling J.A.Henckels nabízí několik produktových řad, mezi nimiž můžete vybrat podle designu, tvaru čepeli nebo prostě podle toho, jak vám padanou do ruky. Nebo byste raději měli ve své kuchyni nožířský klenot? Sáhněte po řadě „Twin 1731“ z té nejodolnější oceli, která díky svým vlastnostem mimo jiné slouží v ložiscích raketoplánů.

Máte raději nerez nebo preferujete nepřilnavý povrch? U nádobí Zwilling najdete všechno. Řady z nejkvalitnější nerezové oceli 18/10 nepostrádají sendvičové dno pro vynikající vedení i uchování tepla a jsou ještě dál. Mnohem dál. Osvědčenou kombinaci hygienicky dokonalé oceli a špičkových termoakumulačních vlastností hliníku nechávají rozehrát v nejmodernějších materiálech, které se neomezují jen na dno, ale na celou plochu nádoby. Takový sendvič pak má tři nebo pět vrstev pracujících v dokonalé symbióze, která umí vaše vaření skutečně zefektivnit. Ale pozor - používání nádobí Zwilling může být návykové.