Zwilling Pro Plátkovací nůž 20 cm

Kód: 38400-201
Neohodnoceno
ZdarmaZdarma
Nůž Zwilling
2 820 Kč 2 331 Kč bez DPH
2-3 týdny
Můžeme doručit do:
13.11.2020

Plátkovací nůž modelové řady Zwilling Pro s délkou čepele 20 cm je výborným pomocníkem do vaší kuchyně. Tenká a velice ostrá čepel umožní krájení tenkých plátku pečeně, masa a šunky což ještě podtrhne preciznost vašeho kuchařského umu.  Za pomoci metod  Friodur® a Sigmaforge® se nůž stává vysoce kvalitním.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zwilling Pro, plátkovací nůž s délkou čepele 20 cm, využijí nejen milovníci pečení a šunek ale i ti, kteří vyžadují dokonale tenké plátky masa a chtějí své pokrmy servírovat jako profesionálové. Úzká a dokonale ostrá čepel je vhodná pro profesionální kuchaře i amatéry, kteří vyžadují vysokou kvalitu svého nože.  Rukojeť naprosto přesně padne do ruky díky ergonomickému vytvarování. Typickým rysem této řady nožů je využití tří robustních nýtů v rukojeti, které podtrhují celý design. 

Unikátní řezná hrana nože Zwilling

V-Edge Zwilling nastavuje standard pro nože šéfkuchařů. Ostří s úhlem 30 ° (15 ° na každé straně) zaručuje vynikající řezný výkon tak, aby splňoval ty nejnáročnější požadavky. Ostré úhly přinášejí mnohem lepší počáteční ostrost, čímž je krájení ještě příjemnější.

K čemu využít plátkovací nůž? 

Zvolit správný nůž je důležité pro dosažení profesionálních výsledků a především usnadnění si práce, proto i plátkovací nůž je nožem důležitým. Porcování masa, pečeně či šunky bude mnohem snazší s tím správným nožem. Úzká a nízká čepel je vytvořena pro krájení tenkých plátků. Nůž však lze využít při porcování syrového masa nebo v případě, že potřebujete nakrájet na plátky zeleninu či dokonce pečivo. Často můžete narazit na pojem dranžírovací nůž. Pod tímto pojmem se rovněž skrývá plátkovací nůž. Dranžírování je způsob podávání již hotových pokrmů, které se porcují či servírují přímo před hostem. K tomuto způsobu podávání je zapotřebí vidlička na maso.

Abychom vyhověli potřebám každého kuchaře naleznete v naší nabídce také plátkovací nůž s délkou čepele 16 cm rovněž i s délkou 26 cm.

Nože Zwilling doporučuje Zdeněk Pohlreich

pohlreich-selection-zwillingNože Zwilling jsou dlouhodobě propagovány Zdeňkem Pohlreichem, ten si je vybral kvůli vysoké kvalitě a preciznímu vyhotovení. 

Zdeněk Pohlreich: „Nejlepší ocel, dokonalost zpracování a vyváženost solingenských nožů Zwilling jsou v každé dobré kuchyni nezbytností. Skvělé nože jsou něco, bez čeho se kuchař za žádných okolností neobejde. Jsou základním kamenem každé správné kuchyně.

Podívejte se na celou kolekci Zdeňka Pohlreich Selection

Design nožů řady Zwilling Pro

Kolekce Zwilling Pro byla navržena předním milánským architektem a designérem Matheem Thunem ve spolupráci s předními světovými šéfkuchaři a tvoří tak vylepšení populární řady Zwilling Professional“S“. Kombinuje osvědčené designové prvky spolu s inovativními technikami, přičemž se zaměřuje na formu a funkci. Nože Zwilling Pro se soustředí na základní potřeby každého kuchaře a uvádí nože vhodné jak pro profesionální kuchaře tak amatérské kuchaře. Dokonalá kombinace inovativní technologie, tradičních designových prvků a výjimečné přesnosti, nesmí chybět v žádné kuchyni. 

 

nože Zwilling Pro

Podívejte se na celou řadu kuchyňských nožů Zwilling Pro

 

Nože Zwilling - spousta designových řad v naší nabídce 

Podívejte se na kuchyňské nože z dalších designů nožů Zwilling

nože Zwilling ProNože Zwilling Four StarNože Zwilling Four Star IINože Zwilling Five StarNože Zwilling Pure
Nože Zwilling PolluxNože Zwilling GourmetNože Zwilling CuisineNože Zwilling Collection

Výhody a nevýhody nožů Zwilling Pro:

 tvrdost 57 HRC Rockwellovy stupnice
 délka čepele 20 cm
 jedinečný design nože
 možnost umývat nůž v myčce
 ergonomická rukojeť
 dostatečná záštita (zesílené místo mezi čepelí a rukojetí)
 dokonalá vyváženost nože
 speciální tvrzení metodou Friodur®, snadno obnovitelná ostrost
 Sigmaforge® - nůž vykován z jednoho kusu oceli, žádné sváry ani spoje
 ruční doostření a leštění, kontrola laserem

 vyšší pořizovací cena (dáno kvalitními materiály, které zaručují dlouholetou životnost)

Představení kuchařského nože Zwilling Pro

V čem jsou profi nože Zwilling tak skvělé?

zdenek-pohlreich_noze-zwillingSpolečnost Zwilling J. A. Henckels vyrábí nože ze zakázkové oceli naprosto nekompromisní kvality, z níž je základní tvar vybroušen s přesností kontrolovanou laserovým snímačem. Po svaření se záštitou je čepel rozpálena na vysokou teplotu a poté prudce zchlazena kapalným plynem v mrazové komoře. Tato metoda, známá pod chráněným názvem Friodur®, stojí za naprosto bezkonkurenční pevností čepele a odolností proti otupení.

Zkušený kuchař ví, že na přesnosti řezu závisí nejen výsledná prezentace, ale často i průběh a výsledek tepelné přípravy. Vědí to i výrobci špičkových nožů a vychází vám vstříc.

Důvodem, proč je tato řada nožů od J.A.Henckels Zwilling tolik vyhledávána je nejen perfektní a dlouhotrvající ostrost, ale i kvalitní a důkladné zpracování. Nože jsou perfektně vyvážené, dobře padnou do ruky a záštita poskytuje nejen oporu prstů pro precizní a přesné krájení, ale slouží i k efektivní ochraně prstů. Tyto nože jsou oblíbené hlavně pro jejich nadčasový design a velmi ostré krájení.

Nože jsou vyrobeny z té nejkvalitnější nerezové oceli s optimálním poměrem chromu a uhlíku, což zaručuje ty nejlepší vlastnosti. Čepel je ukována z jednoho kusu oceli a nože jsou tvrzeny technologií Friodur®, jež spočívá v trvzení mrazem, nože se tak stávají tvrdší a odolnější a více odolávají korozi.

Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli technologií Sigmaforge® s naprosto bechybnou geometrií. Ta dodává optimální řezný výkon a naprosto přesný okraj nožům Zwilling Pro.

Mytí nožů

Nože Zwilling Pro, lze díky speciální formuli v oceli mýt v myčce. Pro zachování dlouhodobé ostrosti je však nutné nevystavovat nože teplotám nad 55ºC.  Doporučujeme nože ukládat do speciálního koše na mytí nožů, případně zabránit nožům v kontaktu s jiným nádobím jako jsou hrnce, pokličky či jiné nože jejich kontaktem může dojít k poškození oceli i rukojeti, rovněž může dojít ke zkrácení životnosti nožů. Aby Vaše nože zůstaly co nejdéle ostré a plnily tak svou funkci správně, doporučujeme umývat nože teplou, mýdlovou vodou po každém použití a hladkou houbičkou. Opláchněte a osušte utěrkou. 

Skladování nožů

Nože skladujte v blocích na nože nebo na speciálních magnetických lištách. Důležité je, aby nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze - nikoliv vertikálně (ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu se špalkem) s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené

Krájecí podložka nebo prkénko

K nožům je zapotřebí využívat i adekvátní krájecí podložku - "prkénko". Za vhodné materiály pro krájecí podložku se považují dřevěné, silikonové nebo plastové. U tvrdých materiálů (keramika, granit, sklo), může dojít k poškození čepele. Podívejte se na naši nabídku vhodných krájecích podložek a prkének

Broušení nožů

Po delším používání nože se jeho ostří ztupí. V případě nutnosti přebroušení ostří můžete použít brousky Zwilling Opatrně protáhněte nůž brusnou drážkou a ostří bude opět obnovené. V naší nabídce máme také výborné brousky Anysharp.

Zkušení uživatelé mohou k broušení nožů také použít brusný kámen

Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě můžete použít použijte ocílkyPoužívání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením. Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří, jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně.

jak brousit nože kované nože wusthof pomocí ocílky

Tvrdost nožů

Obecně platí, že čím tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit. Čepel nože je sice křehčí, ale o to má delší tvrvanlivost ostří. Podle normy má být tvrdost kvalitních kuchyňských nožů 52 až 58 HRC (zkouška tvrdosti podle Rockwella - zkouška probíhá při zatěžování silou 1471 N). Speciální japonské nože mohou mít tvrdost i přes 60 HRC. Je třeba vzít na vědomí, že tvrdost sama o sobě nevypovídá o pevnosti nebo schopnosti nože udržet ostří. Například kovaný nůž o stejné tvrdosti bude držet ostří mnohem lépe než nůž nekovaný.

Zwilling J.A.Henckels - nože a kuchyňské nádobí

nože zwilling logo

Německá společnost Zwilling J.A.Henckels je jednou z nejstarších značek na světě vůbec. Její historie sahá až do roku 1731 a v dnešní době ji můžeme považovat za nejproslulejší společnost, zabývající se výrobou kuchyňského sortimentu. Dlouholetý úspěch značky Zwilling tkví především v používání velmi kvalitních materiálů a moderních technologií výroby, které jdou ruku v ruce s nekompromisně kvalitním řemeslným zpracováním. Přečtěte si více informací o společnosti Zwilling J.A.Henckels.

Doplňkové parametry

Kategorie: Speciální nože
Záruka: 2 roky
Délka ostří: 20 cm
Rukojeť: Plastová
Série: Zwilling Professional S""
Tvrdost: 57 HRC
Typ produktu: Nůž na maso
Vlastnosti: Vhodné do myčky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

zwilingVýrobky značky Zwilling J.A.Henckels osvědčují svou profesionalitu a výjimečnost již od roku 1731, kdy byla značka v Solingenu založena. Značka Zwilling to je záruka špičkové kvality, moderního designu a perfektního řemeslného zpracování. Společnost vyrábí kuchyňské nože, příslušenství k nožům, kuchyňské náčiní, nerezové nádobí a prkénka.

Značka Zwilling je v dnešní době považována za nejproslulejší společnost, zabývající se výrobou kuchyňského sortimentu. Společnost Zwilling proslula hlavně díky výrobě nožů špičkové kvality metodou tvrzení oceli mrazem, tím je nožům zajištěna větší tvrdost, odolnost a více odolávají korozi. Nože jsou perfektně vyvážené, dobře padnou do ruky a firma nabízí doživotní záruku na výrobní vady čepele.

Produkty značky Zwilling jsou vhodné jak pro profesionály, tak pro domácí používání.

Doporučujeme nože Zwilling, nádobí Zwilling nebo ostatní doplňky.

ZWILLING J.A. Henckels. Německé město Solingen je už bezmála třista let synonymem prémiového nožířství, které nese jméno Zwilling J.A.Henckels. Kované nože ze speciální oceli, jejíž složení je přísně chráněným průmyslovým tajemstvím, zaručuje dokonalé vyvážení tvrdosti (čím tvrdší, tím je nůž ostřejší, ale současně náročnější na údržbu – snáze se tupí), pružnosti (příliš tvrdý nůž je náchylnější k mechanickému poškození, s příliš pružným se hůře krájí) a samozřejmě odolnosti vůči korozi.

Přidejte k tomu speciální technologie kování z jednoho kusu oceli Sigmaforge® a tvrzení oceli mrazem Firodur® a dostanete nože, které zůstanou dlouho ostré, netupí se, nelámou a výborně odolávají korozi. Ergonomická střenka je z odolných syntetických materiálů a její tvar zaručuje pohodlné a hlavně bezpečné krájení.

Zwilling J.A.Henckels nabízí několik produktových řad, mezi nimiž můžete vybrat podle designu, tvaru čepeli nebo prostě podle toho, jak vám padanou do ruky. Nebo byste raději měli ve své kuchyni nožířský klenot? Sáhněte po řadě „Twin 1731“ z té nejodolnější oceli, která díky svým vlastnostem mimo jiné slouží v ložiscích raketoplánů.

Máte raději nerez nebo preferujete nepřilnavý povrch? U nádobí Zwilling najdete všechno. Řady z nejkvalitnější nerezové oceli 18/10 nepostrádají sendvičové dno pro vynikající vedení i uchování tepla a jsou ještě dál. Mnohem dál. Osvědčenou kombinaci hygienicky dokonalé oceli a špičkových termoakumulačních vlastností hliníku nechávají rozehrát v nejmodernějších materiálech, které se neomezují jen na dno, ale na celou plochu nádoby. Takový sendvič pak má tři nebo pět vrstev pracujících v dokonalé symbióze, která umí vaše vaření skutečně zefektivnit. Ale pozor - používání nádobí Zwilling může být návykové.